Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді ДФК.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
406.77 Кб
Скачать
  1. Утворення інформаційно-довідкової системи та інформаційної мережі для використання даних за наслідками контрольно-ревізійної роботи в системі дкрс

Одним з напрямків підвищення ефективності ДФК є розвиток інформаційно-довідкової системи  та інформаційної мережі ДКРС, яка утворюється в контрольних органах вищого рівня на базі даних оперативного обліку структурних підрозділів КРУ із застосуванням комп’ютерних технологій обробки інформації для використання даних про результати ревізій усіма службовими працівниками. У рамках інформаційно – довідкової системи формується база даних для розроблення методичних рекомендацій  з напрямків контролю, методики виявлення порушень, що має важливе значення  для підвищення ділової кваліфікації персоналу органів контролю, якості та ефективності контрольних дій. Дана система забезпечує оперативність звітності про виконання контрольно-ревізійної роботи, розширення аналітичності та достовірності даних для прийняття обгрунтованих управлінських рішень за матеріалами контролю, розроблення пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства.

42 Шляхи підвищення ефективності контрольно-ревізійної роботи в системі державної контрольно-ревізійної служби України

Цілі розвитку основних напрямів діяльності Служби

1. Основною ціллю розвитку інспектування є підвищення його дієвості як інструменту виявлення і документування порушень з ознаками шахрайства.

Відповідна ціль передбачає підвищення оперативності інспектування та перехід до проведення його на підставі аналізу ризиків в діяльності об’єктів контролю; зміну спрямованості інспектування як виду діяльності на виявлення фактів шахрайства; розробку уніфікованої типології фінансових порушень з метою чіткого розмежування фінансових шахрайств та бухгалтерських помилок; підвищення дієвості інспектування в частині повноти усунення порушень. 

2. Основною ціллю розвитку централізованого внутрішнього аудиту є підвищення його дієвості як інструменту оцінки законного та раціонального використання державних ресурсів, ефективного виконання державних і бюджетних програм та місцевих бюджетів.

Відповідна ціль передбачає приведення процедур централізованого внутрішнього аудиту до вимог міжнародних стандартів; чітке визначення підстав для проведення централізованого внутрішнього аудиту в плановому порядку; законодавче визначення суб’єктів, у яких проведення централізованого внутрішнього аудиту є обов’язковим; підвищення ефективності реалізації матеріалів аудиту та подолання проблем при впровадженні рекомендацій аудиторських досліджень.

3. Основною ціллю розвитку гармонізації внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту є забезпечення ефективного функціонування системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в органах державного і комунального сектору.

Відповідна ціль передбачає запровадження в діяльність органів державного і комунального сектору системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту, а також забезпечення інституційної спроможності центрального підрозділу гармонізації внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.