Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді ДФК.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
406.77 Кб
Скачать

39 Особливості організації та проведення ревізії за поданням правоохоронних органів

До ДКРС правоохоронними органами можуть подаватись звернення в яких міститься повна назва п-ва і дані про місцезнаходження та організаційно-правову форму, коротку суть фінансових порушень, конкретні питання  стосовно дотримання законодавства з фінансових питань, на які необхідно дати відповідь; період за який слід перевірити діяльність п-ва, дані про одержання об’єктом контролю коштів з бюджетів  та державних валютних фондів, про наявність пільг щодо коштів одержаних з бюджету; відомість про МВО, у яких потрібно провести інвентаризацію, реквізити правоохоронних органів, номер телефону,прізвище працівника , з яким слід підтримувати зв’язок  для вирішення питань, які потребують втручання. Ревізії проводяться у строк до 30 календарних днів, але цей термін мже бути подовжений керівником органу ДКРС на термін, узгоджений з правоохоронними органами. У разі відмови від подовження складають проміжний акт і невідкладно передаються правоохоронним органам. Матеріали ревізії передаються до правоохоронних органів у строк не пізніше 7 робочих днів після її завершення на об’єкті контролю за відсутності заперечень щодо змісту акта ревізії з боку керівництва перевіреного п-ва або не пізніше 20 роб. Днів – за наявності заперечень

  1. Облік результатів контрольно-ревізійної групи

ДКРСУ веде оперативний облік. Даний облік здійснює відповідальна особа призначена наказом керівника контрольного підрозділу у спеціальній книзі чи машинограмі згідно з показниками статистичної звітності за розділами: ревізії, тематичні перевірки, завдання правоохоронних органів. Основні показники оперативного обліку: перелік суб’єктів контролю, дата закінчення попередньої ревізії, прізвище, посада керівника ревізійної групи, термін проведення поточної ревізії, ревізований період, основні результати контролю, дата прийняття рішень за матеріалами ревізії, термін подання інформації про виконання рішень, відмітки про контроль виконання. Записи вносяться на основі інформаційної картки, яку складає керівник ревізійної групи, використовуючи матеріали з акта проведеної  його групою ревізії. На кожен суб’єкт контролю ведеться справа в якій зберігається листування, прийняті рішення протягом 5-10 років. Інформація оперативного обліку узагальнюється за півріччя для складання звітності про виконану контрольно-ревізійну роботу та аналітичних таблиць для аналізу ефективності контролю, його результативності.

41,43

  1. Звітність із контрольно-ревізійної роботи

Інформація оперативного обліку узагальнюється за півріччя для складання звітності про виконану контрольно-ревізійну роботу та аналітичних таблиць для аналізу ефективності контролю, його результативності. У встановлені терміни підрозділи ДКРС складають і подають звітність за формою № 1 кр “Звіт про контрольно-ревізійну роботу”. Даний звіт складається з таких розділів: загальні положення, перевірено п-в (кіл-ть), ревізіями  і перевірками виявлено незаконних та не за цільовим призначенням проведених витрат, недостач грошових коштів, виявлено інших порушень фін. дисципліни, донараховано до бюджету, ужиті заходи за наслідками ревізій,середньооблікова чисельність ревізорів.