Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MVP_ekzamen.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
97.01 Кб
Скачать

37.Методика проведення комбінованого уроку.

Методика проведення комбінованого уроку з використанням комп’ютерів дає можливість використовувати їх на будь-якому етапі

I. Учням оголошується тема, яка буде розглядатися на уроці, але підкреслюється, що для Ії вивчання необхідно перевірити засвоєння попереднього матеріалу. Група розподіляється на підгрупи;

1. підгрупа працює на комп’ютері над завданнями.(див.дод. № 3, № 3А).

2. підгрупа з учителем, причому форми роботи можуть бути різними ( фронтальне опитування, самостійна робота, технологічний диктант, тести-завдання ).

II. Учитель переходить до наступного етапу уроку пояснення нового матеріалу. Певну групу з високим рівнем засвоєння може вивчати матеріал самостійно за комп’ютером, а решта працюють з учителем.

III. Закріплення вивченого матеріалу.

Перед виконанням завдання учитель проводить презентацію теми з використанням мультимедійного обладнання. Далі:

1. одна з груп виконує диференційовані завдання, що складені за новим , щойно вивченим матеріалом, працюючи самостійно на комп’ютері;

2. інші учні працюють самостійно або з учителем.

У кінці уроку підводиться підсумок, визначається домашнє завдання.

38.Методика проведення уроку-екскурсії.

Екскурсія - це вид навчальної роботи, при якому навчання проводиться на натуральному природному або виробничому об'єкті поза межами школи, чи класу.Екскурсія є організованою формою навчання і одночасно методом навчання.Навчальне значення екскурсії полягає в тому, що під час екскурсії здійснюється реалізація дидактичних принципів зв'язку з життям, політехнічного навчання, наочності і т.п.Під час екскурсії учні знайомляться з виробничими об'єктами, різними виробничими професіями, учаться знаходити дію фізичних законів у різних природних явищах, знайомляться з фізичними приладами і вимірювальними інструментами, які застосовуються у науково-дослідних лабораторіях і на виробництві.Як метод екскурсія належить до ілюстративного методу навчання, у якому учні практично не впливають на спостережуваний об'єкт чи явище, процес.

39.Методика проведення предметного уроку

Більшість методистів під предметним уроком розуміють урок, коли діти працюють з предметом, який вивчається, а не з його зображенням. Отже, об'єктом вивчення на предметному уроці може бути, як правило, реально існуючий предмет. При вивченні рослин і тварин перевагу слід надавати живим об'єктам, тоді уявлення будуть точнішими і яскравішими. Проте в ряді випадків замість самого предмета можна використати інші види унаочнення (гербарії, колекції, чучела або вологі препарати тварин чи рослин).

На предметному уроці вчитель привчає думати і відповідати самих дітей. Для цього потрібно побудувати бесіду так, щоб учні самостійно давали відповіді, виходячи з своїх спостережень за предметом або явищем, що вивчається. Працюючи з певним предметом, діти перевіряють і уточнюють знання, набуті з різних джерел.Більшість предметних уроків проводять після екскурсій, під час яких учні мають можливість ознайомитися з предметом або явищем у природному середовищі, спостерігати його зв'язок з іншими предметами або явищами. Отже, від фактів, які діти спостерігали безпосередньо в природі, переходять до вивчення основних властивостей (ознак) конкретних предметів, роблячи потрібні узагальнення та висновки. Важливою умовою для правильної організації предметного уроку є те, щоб предметами, що вивчаються на уроці, були забезпечені всі учні класу або, в крайньому разі, один предмет був на двох учнів. Це привчає дітей уважно розглядати, вивчати об'єкт, мобілізує їхню увагу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]