Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
все (1).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
119 Кб
Скачать

6.Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження

Об’єктом злочину є здоров’я О. Потерпілим визнається О, якій цим злочином задано моральної та фізичної шкоди.

Об’єктивна сторона характеризується: 1)діями або бездіяльністю; 2)наслідками у вигляді тяжких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень;3)причинним зв’язком між зазначеними діями і наслідками. Вважається закінченим з моменту настання наслідків(тяжких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень).

Суб’єкт злочину-загальний.Ф осудна О,досягла віку крим відповід-і (16 років)

Суб’єктивна сторона характеризується необережністю у вигляді злочинної самовпевненості або злочинної недбалості.

7.закінчений та незакінчений злочин. Готування до злочину

Готуванням до злочину є підшукування або пристосування засобів і знарядь, підшукування співучасників або змова на вчинення злочину, а також інше умисне створення умов для вчинення злочину (ч. 1 ст. 14 КК). Готування не може бути початком здійснення злочинного діяння тому, що дії злочинця ще не спрямовані на об'єкт злочину.

Ознаками готування є:

1) підшукання;

2) пристосування;

3) створення умов учинення злочину.

Замах (ст.15 ч.1 КК) на злочин є вчинення особою з прямим умислом діяння (дії або бездіяльності), безпосередньо спрямованого на вчинення злочину, передбаченого відповідною статтею Особливої частини цього Кодексу, якщо при цьому злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від її волі.

Замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Замах на вчинення злочину є незакінченим, якщо особа з причин, що не залежали від її волі, не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця.

Закінченим злочином (ст.13 ч.1 КК) визнається діяння, яке містить усі ознаки складу злочину, передбаченого відповідною статтею Особливої частини КК.

8.Зараження венеричною хворобою

Об’єктом злочину є здоров’я особи.

Об’єктивна сторона полягає у зараженні іншої особи венеричною хворобою. Суспільна небезпека полягає у заподіянні шкоди здоров’ю О, негативному впливі на репродуктивне здоров’я нації та генофонд, а також у здатності викликати тяжкі наслідки.

Вважається закінченим з моменту коли потерпілий фактично захворів на венеричну хворобу (інфекційні захворювання, які передаються переважно статевим шляхом).

Суб’єкт злочину-загальний, особа,яка досягла 16 віку,хворіє на венеричну хворобу та знає про наявність у неї цієї хвороби.

Суб’єктивна сторона характеризується прямим чи непрямим умислом або злочинною самовпевненістю.

Кваліфікуючими ознаками є: вчинення злочину О раніше судимою за зараження іншої О венеричною хворобою;зараження 2 чи більше осіб або неповнолітнього венеричною хворобою.

Особливо кваліфікуючою ознакою є спричинення цим злочином тяжких наслідків, до яких належать смерть людини, втрата будь-якого органа чи його ф-ій, психічна хвороба або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менше як на 1/3, переривання вагітності або непоправне знівечення обличчя.