Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Administrativne_pravo_VIDPOVIDI.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
899.58 Кб
Скачать

4. Загальна характеристика Закону України «Про охорону навколишнього природногосередовища»

Закону України «Про охорону навколишнього природногосередовища» був прийнятий ще ВР УРСР 25.06.1991 і з того часу до нього було внесено багато змін.

Цей Закон визначає правові, економічні та соціальні основи організації охорони навколишнього природного середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь.

Відповідно до ст 1 цього закону завдання законодавства про охорону навколишнього природного середовища і цього закону також є: Завданням законодавства про охорону навколишнього природного середовища є регулювання відносин у галузі охорони, використання і відтворення природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки, запобігання і ліквідації негативного впливу господарської та іншої діяльності на навколишнє природне середовище, збереження природних ресурсів, генетичного фонду живої природи, ландшафтів та інших природних комплексів, унікальних територій та природних об'єктів, пов'язаних з історико-культурною спадщиною. Закон складається з 16 розділів та 71 статті.

5. Основні завдання та функції Державної екологічної інспекції України

Державна екологічна інспекція України діє на підставі положення про нєї затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2001 р. N 1520 Відповідно до цього положення...

Основними завданнями органів Державної екологічної інспекції є здійснення державного контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та радіаційної безпеки, а саме — контролю за:

використанням і охороною земель, надр, поверхневих і підземних вод та джерел, атмосферного повітря, лісів та іншої рослинності, тваринного світу, морського середовища й природних ресурсів внутрішніх морських вод, територіального моря, континентального шельфу й виключної (морської) економічної зони України, територій та об’єктів природно-заповідного фонду, дотриманням норм екологічної та радіаційної безпеки;

дотриманням установлених лімітів використання природних ресурсів, нормативів викидів і скидів забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище;

дотриманням екологічних вимог у процесі зберігання, транс­портування, використання, знешкодження та поховання (складування) хімічних засобів захисту рослин, мінеральних добрив, токсичних та радіоактивних речовин, виробничих, побутових та інших видів відходів;

дотриманням вимог екологічної безпеки в техногенній сфері;

дотриманням екологічних вимог під час транспортування вантажів у пунктах пропуску через державний кордон.

Білет №27

1. Організаційна структура і штати органів управління (органів виконавчої влади)

Найвищі онгани КМУ: прем’єр-міністр, перший віце П.М., 3шт віце П.М., міністри + Служба П.М,, служби віце-П.М., управління кадрового забезпечення і т.д. і т.п.;

Вищі онгани Міністерства :

- Комітети :

- Відомства: Нац.комс агентство, Державна митниця.

За Указом П. Від 13.03.99 “Про змінив системі центральних органів виконавчої влади”:

1) центр. Органи виконавчої влади, керівники яких входять до складу КМУ;

2) Держ комітети;

3) Інші ( 50шт.: комітети – 13;адміністрації – 6; агенства-6;служби – 5; комісії-5; головні управління-5;фонди-3;палати-3; бюро-1)

1.3. Державні адміністрації :Києву , Севастополя, обласні; районні , районні у містах.

1.4. Міліція. 2.1. КМУ; 2.2. інші. 3.1. КМУ 3.2. Міністерство АПК У.; 3.3. Міністерство фінансів, Держкомстат.

ШТАТИ.

Державні службовці є кадровим складом державного управління. Регламентація: Закон “Про державну службу” від 16.12.1993р.

Посада – це визначена структурою та штатним розписом первинна структурна одиниця державного органу та його апарату, на яку покладено встановлене нормативними актами визначене коло службових повноважень.

Посадовими особами є державні службовці, на яких нормативними актами покладено здійснення певних функцій.

Посади класифікуються за категоріями і рангами:

I категорія – 3,2,1 ранги II – 5.4.3 III- 7.6.5 IV-9.8.7 V-11.10.9 VI-13.12.11 VII-15.14.13

Оскільки практично кожний державний орган є самостійною юр. особою, з окремим балансом та печаткою, штатний розпис повністю знаходиться в владі керівника, який підзвітний вищестоящому органу влади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]