Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Administrativne_pravo_VIDPOVIDI.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
899.58 Кб
Скачать

1. Поняття і юридичне значення актів державного управління

Ати державного управління -засновані на законі приписи державно-владного характеру, видані у відповідних формах у процесі виконавчо-розпорядчої діяльності уповноваженими органами або посадовими особами.

Різним є юридичне значення актів державного управління. Вони можуть відігравати роль юридичного факту. Так, ст. 4 Цивільного кодексу України акти управління є однією з підстав, в силу якої виникають цивільні права та обов'язки. При співвідношенні різноманітних правових актів витримується принцип верховенства закону, який є вищою формою виявлення державної влади. Закон приймається вищим органом державної влади та є джерелом для усіх інших державних актів, у тому числі і для актів державного управління, що видаються на підставі та на виконання закону. Акти державного управління підзаконні. Акт державного управління, як підзаконний акт не може змінити або скасувати закон. Законами ж може бути скасований, змінений або призупинений будь-який акт державного управління. У статті 92 Конституції України закріплене певне коло питань, які визначаються виключно законами України. Актом державного управління не може вирішуватися питання, що за Конституцією України належить до компетентних органів законодавчої влади. Тому незаконними є акти управління, видані органами виконавчої влади, якими вносяться доповнення, уточнення, поправки, корективи іншого характеру, до будь-яких кодексів, інших актів законодавчої влади, норми яких регулюють суспільні відносини у відповідних регіонах чи галузях. Декрети мають силу закону, їх можна віднести до різновиду законодавчих актів, які відрізняються від законів тим, що їх видає вищий орган виконавчої влади.

Акти державного управління відрізняються від судових актів. По-перше, судові акти у відповідності із завданнями суду, як правило, видаються у зв'язку з порушенням правової норми. Акти державного управління встановлюють правові норми. По-друге, судові акти видаються лише у випадках, чітко визначених законом. По-третє, судові акти видаються на підставі закону. Судді незалежні і підпорядковуються лише закону. Ні один судовий акт не може бути прийнято на підставі вказівки, даному суду яким-небудь державним органом або особою. Акти державного управління часто видаються на доручення вищих органів або посадових осіб, причому у ньому може міститися вказівка на те, яким повинне бути рішення того чи іншого питання.

Також сила акту державного управління залежить ві того який орган видав цей акт. Акти вищіх органів державного управління мають вищу силу ніж нижчі.

2. Зльна характеристика законодавства в сфері оборони і безпеки України

Правову основу в сфері оборони і безпеки України складають Конституцыя Украъни та З.У "Про оборону України" вiд 06.12.1991 зі змынами. Цей Закон встановлює засади оборони України, а також

повноваження органів державної влади, основні функції та завдання органів військового управління, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, обов'язки підприємств, установ, організацій, посадових осіб, права та обов'язки громадян України у сфері оборони. Закон складається з 5 розділів 1) Засади оборони України та підготовки держави до оборони. 2) Повноваження органів державної влади, основні функції та завдвння органів військового управління, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, посадових осіб, права та обовязки громадян Укрїни у сфері оборони 3)Теріторіальна оборона. Цивільний захист 4) Відповідальність за порушення законодавства Про оборону України 5) Прикінцеві положення

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]