Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
animats_po_var.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
360.88 Кб
Скачать

Варіант 1

1.Типологія туристської анімації

Типологія анімації:

Рекреаційна анімація-вид досуговой діяльності, спрямований на відновлення духовних, фізичних сил чол.

1) Досуговая (за участю місцевих жителів)

2) Туристська (з туристами) - різновид тур діяльності, яка може здійснюватися на туристських підприємствах, на транспортних засобах та в інших місцях перебування туристів

а) Анімаційні тур. маршрути (цільові тур поїздки, заради однієї аніме. прогр, або безперервний аніме. процес, розгорнутий у просторі у формі подорожі, переїзду від 1 аніме. Послуги (програми) до др, наданої в різних географ точках).

б) Додаткові анімаційні послуги. (в технологічних перервах - це програми, які призначаються для підтримки основних тур послуг, кіт можуть діяти / діють при след. умовах: переїзд, затримка в дорозі, випадок негоди на пляжних курортах).

в) Готельна анімація. (комплексна рекр. послуга, яка грунтується на особистих чол-х контактах тур аніматора з туристом і в спільному їх участю в розвагах, пропонуючи аніме прогр тур комплексу.

2.Технологічний процес розробки анімаційних програм.

Комплекс прийомів роботи аніматора, організація цієї роботи, використання спеціальних технічних засобів (об'єктів, споруд, інструментів тощо) є технологією створення анімаційних програм.

Технологія створення і реалізації анімаційних програм для молоді, як система, складається з декількох взаємопов'язаних підсистем. Розглянемо кожну з них окремо:

1. Організаційна – організація спільної діяльності анімаційної команди, економічного, технічного, рекламного відділів;

2. Інструкторсько-методична – створення і розробка сценаріїв заходів, текстів екскурсій, підбір спортивних ігор і змагань, складання маршрутів походів з подальшою розробкою методичних рекомендацій на основі узагальнення досвіду;

3. Режисерська – розподіл ролей, складання планів репетицій, постановка спектаклю, шоу;

4. Технічна – підготовка технічних засобів (об'єктів, споруд, інструментів тощо), майданчика (сцени) для анімаційних заходів, реквізиту, декорацій.

3.Критерії повноцінності дозвілля: обсяг вільного часу, зміст дозвілля.

Структура вільного часу - сукупність видів діяльності, які характеризують проведення вільного часу. Вона охоплює: індивідуальне споживання культури (читання книг, журналів, газет, слухання радіо, перегляд телепередач тощо); публічно-видовищне споживання культури (відвідуваність театрів, кіно, концертів, музеїв, спортивних видовищ та ін.); спілкування з членами родини, родичами, сусідами, друзями тощо; фізичні заняття (ранкова й вечірня гімнастика, заняття в спортивних секціях тощо); розваги та ігри, які сприяють зняттю розумового і фізичного напруження, створенню гарного настрою; пасивний відпочинок (прогулянки, спокій, денний сон та ін.); заняття, які є явищами антикультури (зловживання алкоголем, хуліганство, наркоманія); безцільне проведення часу. Зміст вільного часу - форми занять у вільний час, зумовлені соціальним середовищем, рівнем культури особистості, її самосвідомістю, потребами, інтересами, психологічними якостями. При вивченні змісту вільного часу використовують такий показник, як тривалість часу, що витрачається на визначений вид діяльності у вільний час. З його допомогою встановлюють місце в житті сучасної людини різноманітних способів проведення вільного часу.

Варіант 2.

1.Функції туристської анімації

В практиці анімаційної справи для цільового конструювання анімаційних програм виділяють наступні функції туристської анімації:

• адаптаційна – дозволяє перейти від повсякденної обстановки до вільної;

• компенсаційна – звільняє людину від фізичної і психічної втоми повсякденного життя;

• стабілізуюча – створює позитивні емоції і стимулює психічну стабільність;

• оздоровча – спрямована на відновлення і розвиток фізичних сил людини, ослаблених у повсякденному трудовому житті;

• інформаційна – дозволяє одержати нову інформацію про країну, регіон, людей і т.д.;

• освітня – дозволяє придбати і закріпити в результаті яскравих вражень нові знання про навколишній світ;

• вдосконалююча – приносить інтелектуальне і фізичне удосконалення;

• рекламна – надає можливість через анімаційні програми зробити туриста носієм реклами про країну, регіон, туристський комплекс, готель, туристську фірму і т.д.

• холістична – вносить різноманітність та радість в повсякденне життя людини, створюючи атмосферу свята.

2.Схема анімаційних послуг у закордонних курортних готелях.

3.Анімаційні послуги закордонних курортних готелів.

Загальні  вимоги, пропоновані до аніматорам, практично у всіх готелях наступні:

      1. Вміння створювати сімейну атмосферу, атмосферу радості і дружби.

      2. Здатність до комунікації з будь-яким гостем.

      3. Знання всіх способів дозвілля, англійської та німецької мов.

      4. Освіченість, чесність, дисциплінованість,  надійність, талановитість, привітність  і усмішливість.

      5. Здатність працювати в команді.

      6. Здатність при зміні роботи до різних анімаційних концептів різних готелів.

      7. Вміння отримувати задоволення від роботи.

      8. Бути не старше 30 років (неодруженим або незаміжньої).

      9. Відсутність пристрасті до алкоголізму та вживання наркотиків.

      10. Володіння психічним і фізичним здоров’ям, відсутність хронічних захворювань, алергії на сонце.

Варіант 3.

1.Поняття рекреаційна анімація .

Рекреаційна анімація - вид дозвільної діяльності, спрямований на відновлення духовних і фізичних сил людини. Досягав програми, реалізовані з рекреаційними цілями, можуть проводитися як туристськими підприємствами з туристами та гостями, так і дозвільний підприємствами з місцевими жителями. Це дає нам право стверджувати, що поняття рекреаційна анімація ширше, ніж поняття туристська і готельна анімація.

Що стосується туристської і готельної анімації, то вони тісно пов'язані з рекреаційної, тому головна роль анімаційних програм як у готелях, туркомплексах і санаторіях, так і спеціалізованих анімаційних турах полягає в оздоровленні відпочиваючих, у відволіканні їх від повсякденних турбот, у підвищенні настрою і т.д., іншими словами у відновленні життєвих сил і енергії.

2.Анімаційні програми для сімейного дозвілля.

Особое внимание необходимо уделить семейному досугу, который выполняет восстановительную функцию семьи, т.е. имеет своей целью восстановление и поддержание здоровья, удовлетворение различных духовных потребностей. Семейные туристы посещают отели в любое время года. Семейные пары (от 35 до 54 лет) предпочитают тратить деньги на путешествия и развлечения. Большинство людей этого возраста хорошо образованы. Приоритетными для них является самосовершенствование. Получение информации они считают необходимым средством расширения кругозора. Удовлетворение нужд этой группы – важные фактор для дальнейшего успешного развития туристического комплекса. Часто родители выезжают на отдых вместе с детьми дошкольного и младшего школьного возраста. Большой наплыв семейных туристов приходится на летний период и во время школьных каникул. И здесь для аниматора главной задачей является максимально занять ребенка, чтобы дать родителям спокойно отдохнуть, не заботясь о нем. Для этого в отелях имеются детские клубы, в которых работают аниматоры, говорящие на всех необходимых языках, имеющие педагогическое образование или опыт работы с детьми. В детских клубах предусмотрена своя программа, занимающая детей с утра до вечера. После ужина, перед вечерним шоу, для них проводится специальная детская дискотека. Для определения полноценности досуга используются два основных критерия: объем свободного времени для семейного досуга, содержание досуга. Оба показателя определяются уровнем развития духовного мира родителей, финансовыми возможностями семьи, а также всем укладом жизни. Поэтому очень важно, чтобы у семьи была возможность высвободить время для совместного досуга. Содержание семейного досуга определяется интересами каждого члена. В семье, где все увлекаются туризмом или являются заядлыми театралами, гораздо проще организовать совместный досуг, чем в той, где в свободное время папа, например, занять охотой и рыбалкой, мама – вязанием, сын – катанием на роликах, а дочь – танцами и рисованием. Однако внешне разные интересы и потребности детей и взрослых можно объединить и реализовать во время семейного отдыха. Для этого аниматоры проводят конкурсы, в которых участвуют все члены семьи. Эти конкурсы помогают семье еще больше сплотиться.Таким образом, семейный досуг является особой областью организации развлечения. Так как семьи с разными интересами, количеством детей, их возрастом требуют разного подхода. Задача аниматора – сделать так, чтобы все были довольны. То есть дети могли найти себе развлечение, а родители спокойно отдохнуть.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]