Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Administrativne_pravo_VIDPOVIDI.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
899.58 Кб
Скачать

3. Основні завдання Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

Діяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України визначає положення прон нього затверджене Указом Президента України від 8 квітня 2011 року.

Відповіднодо цього положення. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України України входить до системи органів виконавчої влади і є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері освіти і науки, інновацій та інформатизації, інтелектуальної власності, молоді, фізичної культури та спорту.

Основними завданнями МОНмолодьспорту України є формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері освіти і науки, інновацій та інформатизації, інтелектуальної власності, молоді, фізичної культури та спорту.

4. Загальна характеристика Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»

Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» був прийнятий 11 лютого 1998 року. Та опубліковано в газеті "Голос України" 13.03.98

Цей Закон визначає правові основи забезпечення єдності вимірювань в Україні, регулює відносини у сфері метрологічної діяльності та спрямований на захист громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань.Правовий статус Державної фінансової інспекції України. Цей закон складається з 9 розділів та 49 статей.1)Загальні положення, 2) Одиниці вимірювання, Державні еталони, вимірювання, Одиниці вимірювальної техніки, 3) Метрологічна служба України, 4) Державний метрологічний контроль і нагляд, 5) Метрологічний контроль і нагляд. 6) Фінансування метрологічної діяльності, 7) Визнання результатів метрологічних робіт проведених в інших державах, 8) Відповідальність за порушення законодавстав Про метрологію та метрологічну діяльність, 9) Прикінцеві положення.

5. Правовий статус Державної фінансової інспекції України

Правовий статус Державної фінансової інспекції України визначаэ положення про нього.

Выдповыдно до цього положення Державна фінансова інспекція України (Держфінінспекція України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України (далі - Міністр), входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері державного фінансового контролю.

Основними завданнями Держфінінспекції України є реалізація державної політики у сфері державного фінансового контролю, а також внесення пропозицій щодо її формування.

Держфінінспекція України відповідно до покладених на неї завдань:

1) здійснює державний фінансовий контроль за: а) використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, бюджетних коштів та інших дер коштів. б) дотриманням законодавства про державні закупівлі; в) діяльністю суб'єктів господарської діяльності незалежно від форми власності.

2) здійснює контроль за: виконанням функцій з управління об'єктами державної власності; цільовим використанням коштів державного і місцевих бюджетів; цільовим використанням і своєчасним поверненням кредитів (позик), одержаних під державні (місцеві) гарантії; складанням бюджетної звітності, паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання (у разі застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі), кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету; станом внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту у розпорядників бюджетних коштів; усуненням виявлених недоліків і порушень.

3) здійснює контроль за проведенням внутрішньої контрольно-ревізійної роботи у структурі міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

4) Здійснює інщі повноваження.

Білет №23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]