Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Administrativne_pravo_VIDPOVIDI.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
899.58 Кб
Скачать

5. Обставини, що пом’якшують відповідальність за адміністративні правопорушення

Стаття 34. Обставини, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення

Обставинами, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, визнаються:

1) щире розкаяння винного;

2) відвернення винним шкідливих наслідків правопорушення, добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди;

3) вчинення правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання або при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин;

4) вчинення правопорушення неповнолітнім;

5) вчинення правопорушення вагітною жінкою або жінкою, яка має дитину віком до одного року.

Законами України може бути передбачено й інші обставини, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення. Орган (посадова особа), який вирішує справу про адміністративне правопорушення, може визнати пом'якшуючими і обставини, не зазначені в законі.

Білет №2

1. Контроль в управлінні, його суть та види

Контроль — основний спосіб забезпечення законності і дисцип­ліни в державному управлінні. У державному управлінні контроль поширюється на всі сфери: народне господарство, соціально-культур­ну, адміністративно-політичну діяльність, міжгалузеве державне уп­равління. Сама контрольна діяльність здійснюється шляхом перевірок, планових і позапланових ревізій, обстежень, витребування звітів, про­ведення рейдів, оглядів та ін. Контрольна діяльність містить такі елементи: визначення характеру і строків контрольних заходів; залучення до контролю спеціалістів, представників громадськості; аналіз підсумків контролю, формування висновків і прийняття рішень; розробка заходів по виконанню прийнятих рішень, вибір шляхів, форм, методів їх реалізації.

Головними напрямками здійснення контролю в сфері державно­го управління є: 1) додержання планової, фінансової, ціноутворюючої, договірної, технологічної, виконавчої, трудової та інших видів держав­ної дисципліни; 2) використання державних ресурсів; 3) виконання природоохоронного законодавства; 4) підбір і розміщення кадрів у державному секторі; 5) виконання соціальних програм та ін.

Контроль можна класифікувати: за органами, які його здійсню­ють; за сферою діяльності, яка підлягає контролю; за формами його проведення.

Контроль здійснюють:1) органи законодавчої влади 2) Президент України ; 3) Верховна Рада АРК; 4) орга­ни виконавчої влади 5) судові органи 6) спеціальні контролюючі органи — державні інспекції та служби ; 7) органи місцевого самоврядування.

Контроль може бути внутрішнім та зовнішнім. Внутрішній контроль поділяється на відомчий, надвідомчий. Відомчий контроль здійснюється міністерствами і відомствами усередині відповідної структури. Надвідомчий контроль полягає у відсутності організаційної підпорядкованості того, кого контролюють тому, хто контролює. Також надвідомчий контроль, як правило, торкається конкретної функції чи певної сторони управлінської діяльності. Зовнішній контроль за діяльністю органів виконавчої влади здійснюють Президент України, Верховна Рада України, а також українські суди. За змістом контролю (чи напрямом його здійснення) виділяють фінансовий, банківський, податковий, контроль за виконанням управлінських рішень, контроль за виконанням антимонопольного законодавства тощо. Контроль можна класифікувати і за іншими критеріями.

Система контролю у сфері виконавчої влади створюється відповідно до процесу пошуку та становлення ефективної системи державного управління, побудови організаційної структури системи органів та їх діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]