Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТПХ ОРИГИНАЛ.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
585.22 Кб
Скачать

8. Як називається страва з таких продуктів: сир, сирі яйця, цукор розтоплене вершкове масло, сіль борошно

Як називається страва з таких продуктів: сир, сирі яйця, цукор розтоплене вершкове масло, сіль борошно?

Сирники.

Сирники являють собою підсмажені на вершковому маслі (іноді також олії) млинці з м'якого сиру і борошна, з додаванням яєць, а також соліцукру і/або соди, виходячи з рецепту і/або уподобань готуючого.

Зазвичай до столу сирники подають зі сметаною або присипаними цукром (цукровою пудрою). Також прийнято їсти сирники, приправляючи їх медом, джемом, варенням тощо.

Склад:

  • 250 г сиркової маси або м'якого сиру (з розрахунку на 1-у сковорідку з 5-6 сирників);

  • 1 куряче яйце

  • дрібка солі (за смаком, можна і без солі)

  • зовсім трохи цукру (за смаком, може варіюватися до 1 столової ложки цукру; у випадку, коли сирники готуються з солодкої сиркової маси, цукор можна взагалі не додавати)

  • 4 (може вірюватися в межах від 1 до 5) столові ложки борошна

  • вершкове масло для обжарювання

  • трохи олії для розігріву сковорідки

  • додатки, напр. родзинки (за смаком)

Приготування:

  1. Змішати в єдину масу сир, яйце, сіль, цукор і борошно.

  2. Якщо сиркова маса не містить додатків, додати за смаком родзинки і/або горіхи, курагу, чорнослив тощо.

  3. Замісити з утвореної маси тісто, з якого сформувати сирники. Сформовані сирники притрусити борошном, посередині нагорі (з одного боку) кожного сирника зробити невеликий отвір, куди вкласти грудочку вершкового масла, на якому смажитимуться сирники.

  4. Розігрити сковорідку, перед тим наливши в неї трохи олії.

  5. Викласти на сковорідку зліплені сирі сирники (5-6) й обсмажувати на вершковому маслі, перегорнувши для рівномірного обсмаження з обох боків, на середньому вогні, до набуття сирниками золотавого кольору.

9. Як видалити з мякого сиру надмірну вологу

Якщо сир містить багато вологи, його загортають у чисту тканину і відтискають під пресом. Для поліпшення аромату в сир додають терту цедру, ванілін. Для приготування страв з нежирного сиру в нього можна додати вершкове масло. На 1 кг сиру кладуть 10 г солі, 0,2 г перцю.

10. Які наповнювачі використовуються для приготування сирникі

СИРНИК АПЕЛЬСИНОВИЙ 

СИРНИК З КАРТОПЛЕЮ

СИРНИКИ З КВАСОЛЕЮ

СИРНИКИ З МОРКВОЮ

СИРНИК З МАЛИНОВИМ ДЖЕМОМ 

ТІСТО: 300 г борошна, 100 г вершкового масла або маргарину, 1—2 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка цукру, на кінець ножа солі. Начинка: 1кг сиркової маси, 250 г цукру, 6 яєць, 100 г вершкового масла, 50 г борошна, 200 г малинового джему. Замісити пісочне тісто, вистелити ним дно і стінки змащеного жиром листа, поколоти виделкою, накласти малиновий джем. Розтерти масло з цукром, жовтками, вимішати з сирковою масою, піною збитих білків, всипати борошно і вимішати. Вилити цю масу в тортівницю поверх джему і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом години. Якщо сирник надто рум’яниться, накрити вологим папером. Виймати з тортівниці, коли остигне.