Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТПХ ОРИГИНАЛ.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
585.22 Кб
Скачать

Питання 6: причини збільшення об’єму тіста під час випікання борошняних виробів

Вміст цукрів у борошні має велике технологічне значення при бродінні дріжджового тіста, вони розщеплюються до утворення вуглекислого газу і спирту. Отже, цукри впливають на газоутворюючу здатність борошна, завдяки чому вироби з нього добре підходять.У процесі розробки тіста з нього виділяється вуглекислий газ і об'єм його зменшується. Під час вистоювання об'єм знову збільшується за рахунок накопичення вуглекислого газу і вироби знову стають пористими. Якщо вироби погано вистоялися, то у процесі випікання вони ущільнюються, стають дрібними, на поверхні утворюються тріщини.

Питання 7: причини утворення кольорової скоринки на поверхні

Цукри містяться в борошні у вигляді моносахаридів (глюкози, фруктози) і дисахаридів (мальтози, сахарози ).

Вміст цукрів у борошні має велике технологічне значення при бродінні дріжджового тіста, вони розщеплюються до утворення вуглекислого газу і спирту. Отже, цукри впливають на газоутворюючу здатність борошна, завдяки чому вироби з нього добре підходять. Крім цього вони беруть участь в утворенні рум'яної кірочки на поверхні виробів при випіканні. При цьому відбувається їх карамелізація.

Питання 8: нові методи випікання та смаження

Розроблюються нові електрофізичні, біохімічні і ферментативні методи обробки продуктів. На підприємствах галузі успішно діють апарати з інфрачервоним і надвисокочастотним (НВЧ) нагрівом.

Виробництво кулінарної продукції на сучасному підприємстві громадського харчування – складний технологічний процес, пов’язаний з послідовним виконанням операцій з обробки продуктів, приготуванням страв і кулінарних виробів.

Є чотири види смаження: Основний, В жаровій шафі, В фритюрі, На відкритому вогні.

Питання 9: умови терміни зберігання готових виробів

Готові вироби зберігають у чистому, сухому приміщенні у спеціальному посуді.. При цьому їх укладають так, щоб вироби не втратили форми. Термін реалізації 24 год.

При більш тривалому зберіганні вироби черствіють внаслідок зміни стану крохмалю та білків. М‘якушка стає сухою, твердою, крихкою. Кірочка втрачає пружність, стає зморшкуватою. Об‘єм виробів зменшується.

Тема 11

1. як позбавитись рідини під час теплової обробки напівфабрикатів із мякого сиру

Якщо сир містить багато вологи, його загортають у чисту тканину і відтискають під пресом. Для поліпшення аромату в сир додають терту цедру, ванілін.

2. для чого протирати мякий сир перед виготовленням напівфабрикатів

Перед приготуванням гарячих страв невелику кількість сиру добре протирають через сито, решту пропускають через протиральну машину, щоб запобігти ущільненню білків при тепловій обробці. Втрати становлять 1-2 % маси. Сир, який подають у натуральному вигляді, не протирають.

3. чим відрізняється процеси вирбництва пудингів від запіканок

У пудинг білки вводяться окремо від жовтків, а у запіканку яйця не збиваються окремо.

Запіканка - Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила

крупу, і залиште набухати на 1 час.

Жовтки відокремте від білків. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни, а потім з набряклою манною крупою і цукром, що залишився.

Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.

Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.

Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.

Пудинг (англ. Pudding) — английский десерт из яиц, сахара, молока и муки, приготовляемый на водяной бане. В пудинг добавляют фрукты или пряности. Охлаждение пудинга производится в специальной форме, хотя это и не обязательно.