Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Alisa.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
1.13 Mб
Скачать

102. Електродвигуни наземних візків.

Електродвигуни постійного струму захисного виконання (від бризок і попадання твердих частинок більше 1 мм розміром), послідовного або змішаного збудження, природного охолодження, реверсивні.

Технічні дані таких ЕД наведені в табл. 3.2-1, режим роботи двигунів повторно-короткочасний з .

Регулювання частоти обертання проводиться відповідно до залежності:

,де - частота обертання вала ЕД, об / хв; - напруга, що підводиться до якоря, В; - струм якоря, А; - сумарний опір якоря і всіх послідовно включених обмоток і резисторів, Ом; - машинна постійна величина (коефіцієнт), що залежить від обмотувальних даних машини; - магнітний потік обмоток збудження двигуна, Вб. Вебер = Вольт • сек.

,

де - число пар полюсів машини; - число проводів обмотки; - число паралельних гілок обмотки; 60 - перевідний коефіцієнт в «об / хв».

Технічні дані двигунів постійного струму для механізмів пересування безрейкового наземного електротранспорту.

На виробництві широкого поширення набули однодвигунові акумуляторні візки т. ЕВ-2040. Вона має дерев'яну вантажну платформу, під якою розташована лужна АБ і двигун послідовного збудження. По складу обладнання відповідає вище перерахованого.

103 Мостові крани. Основні вузли.

Одним з різновидів підйомно - транспортних машин являється крани мостового типу Мостові крани застосовують в цехах ремонтних підприємств і виробничих цехах підприємств будівельної індустрії. Конструкції спеціальних мостових кранів дуже різноманітні. Ці крани можуть бути такими, що поступально переміщаються по рейках кранів або обертаються навколо вертикальної осі. До кранів, що обертаються, відносяться хордові, радіальні і поворотні. Що поступально переміщаються мостові крани мають однобалочні і двохблокові мости з нормальною довжиною прольоту або збільшеною до 40-60 м Вантажопідйомність цих машин складає 400-500 т. і більш.

Мостові крани, що поступально переміщаються, часто забезпечують крюками, скобами або спеціальними вантажозахватними пристроями (магнітами, грейферами, механічними кліщами). Мостові крани забезпечені візками, призначеними для підйому і переміщення вантажу уздовж прольоту. Візки можуть переміщатися по рейках, закріплені на верхніх або нижніх поясах мостів.

КЛАСИФІКАЦІЯ МОСТОВИХ КРАНІВ; РАДІАЛЬНИЙ КРАН, ХОРДОВИЙ КРАН, ПОВОРОТНИЙ КРАН, КІЛЬЦЕВИЙ КРАН, МАГНІТНІ КРАНИ, ОДНОБАЛОЧНІ МОСТОВІ КРАНИ, ДВОХБАЛОЧНІ МОСТОВІ КРАНИ.

Мостовий кран буває однобалочний і двобалочний. Двобалочний мостовий кран передбачає найважчі режими роботи. Однобалочний має вищу швидкість переміщення при меншій вантажопідйомності.

104 Електроживлення та електропривід механізмів мостових кранів.

Електричні підйомні крани - це пристрої служать для вертикального і горизонтального переміщення вантажів. Рухома металева конструкція з розташованою на ній підйомної лебідкою є основними елементами підйомного крана. Механізм підйомної лебідки приводиться в дію електричним двигуном.  Підйомний кран являє собою вантажопідйомну машину циклічної дії, призначену для підйому і переміщення вантажу, утримуваного вантажозахватних пристроєм (гак, грейфер). Він є найбільш поширеною вантажопідйомної машиною, що має вельми різноманітний Мостовой кран являє собою міст, що переміщається по кранових колій на ходових колесах, які встановлені на кінцевих балках. Шляхи укладаються на підкранові балки, які спираються на виступи верхньої частини колони цеху. Механізм пересування крана встановлений на мосту крана. Управління всіма механізмами відбувається з кабіни прикріпленою до мосту крана. Живлення електродвигунів здійснюється за цеховим тролеїв. Для підведення електроенергії застосовують струмозніманні ковзного типу, прикріплені до металоконструкціїкрана. У сучасних конструкціях мостових кранів струмопровід здійснюється за допомогою гнучкого кабелю. Привід ходових коліс здійснюється від електродвигуна через редуктор і трансмісійний вал.  Будь-який сучасний вантажопідйомний кран відповідно до вимог безпеки, може мати для кожного робочого руху в трьох площинах, такі самостійні механізми: механізм підйому - опускання вантажу, механізм пересування крана в горизонтальній площині і механізми обслуговування зони роботи крана (пересування візка).  Вантажопідйомні машини виготовляють для різних умов використання:  за ступенем завантаження, часу роботи, інтенсивності ведення операцій, ступеня відповідальності вантажопідйомних операцій і кліматичних факторів експлуатації.  До основних параметрів механізму підйому відносяться:  вантажопідйомність, швидкість підйому гака, режим роботи, висота підйому вантажозахоплювального пристрою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]