Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AMD_Opteron (4).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
4.78 Mб
Скачать

ЗМІСТ

Завдання на курсовий проект

Вступ

1. АНАЛІЗ ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ

2. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ СИСТЕМИ AMD Phenom II

2.1 Історія створення систем базованих на AMD Opteron

2.2 Лінійка процесорів сімейства AMD Opteron 61xx

2.3 Особливості AMD Opteron 6180 SE

2.4 Процесори AMD Opteron 61xx

3 Архітектура процесора

3.1 Мікроархітектура Bulldozer

3.2 Мікроархітектура

4 Набори інструкцій

4.1 MMX

4.2. 3DNow! 

3.3 SSE

4.4SSE2

4.5 SSE3

4.6 SSE4

4.7 SSE4.2

5Ядра процесора

5.1

6 Сокет

6.1 Socket

Висновки

ВСТУП

Темою, яку я обрала для курсового проекту з дисципліни «Комп’ютерні системи» є «Аналіз комп'ютерних систем на базі процесорів AMD Opteron 61xx».

Актуальність цієї теми полягає у детальному ознайомленні із можливостями моделі AMD Opteron 61xx як на апаратному, так і на програмному рівнях. Якнайповніший аналіз та вивчення апаратного та програмного забезпечення дозволить інженеру-програмісту чи системному адміністратору використовувати описувану модель найбільш оптимальним варіантом, для тих цілей, які він для цього передбачає.

У даному курсовому проекті я поставила за мету подати детальну інформацію як про AMD Opteron 61xx загалом, так і конкретно розглядаючи окремо апаратну і програмну частини. Також моєю метою щодо виконання курсового проекту є не тільки теоретично описати всі аспекти аналізу роботи комп’ютерної системи, але і представити читачу практичний посібник роботи з програмним забезпеченням процесора.

Невід’ємною частиною завдання, яке я поставила за мету виконати у курсовому проекті аналізу комп’ютерної системи AMD Opteron 6180 SE є також і надання якнайточніших посилань на джерела, де читач може ще детальніше ознайомитись із тематикою, згідно якого формується посилання. А також представлення списку офіційної літератури для оптимальних можливостей пошуку.

Отже, мій курсовий проект у моєму представленні повинен стати детальним довідником комп'ютерної системи AMD Opteron 6180 SE.

1 Аналіз технічного завдання

Завдання, яке стоїть до підготовки курсового проекту на тему «Аналіз комп'ютерної системи на базі процесорів AMD Opteron 61xx » - представити детальний опис теоретичних аспектів використання даної моделі процесора, принципи та особливості апаратного забезпечення, а також інформацію про моніторинг пристрою.

Для вирішення даної задачі мною попередньо було обдумано та створено конкретний план роботи.

Першим етапом, який повинен бути виконаний для вирішення завдання – загальне ознайомлення із комп’ютерною системою AMD, вивчення та опис її теоретичних аспектів використання.

Другим етапом є детальне ознайомлення з програмним забезпеченням енергозбереження в системі, практична реалізація процесора Opteron. Вивчення усіх компонентів системи та їх опис у пояснювальній записці до курсового проекту.

Третій етап є не менш важливий і стосується програмного забезпечення AMD Opteron. А також усі можливі способи завантаження, оновлення чи інших операцій.

Кожен з описаних вище розділів має супроводжуватиметься чіткими ілюстраціями, кодами, графіками, блок-схемами там де це потрібно. Такі доповнення додаватимуться до пояснювальної записки курсового проекту у вигляді додатків.

У висновках підведені підсумки про проведені дослідження та аналіз комп’ютерної системи AMD Opteron 61xx. Коротко занотовано основний зміст розділів пояснювальної записки. А також наявний висновок про швидкодію комп’ютерної системи на базі моніторингу її апаратного забезпечення.

2 Історія створення систем базованих на amd Opteron

Компанія AMD була заснована в 1969 році і її штаб-квартира знаходиться р. Саннівейл (шт. Каліфорнія). AMD розробляє і випускає інноваційні мікропроцесори, пристрої флеш-пам'яті і процесори зі зниженим енергоспоживанням для обчислювальних пристроїв, комунікаційного обладнання та побутової електроніки.

Засновник компанії AMD Джеррі Сандерс завжди говорив, що "на будь-якому етапі розвитку компанії в першу чергу повинні враховуватися інтереси клієнтів". Сьогоднішній керівник компанії Гектор Руїз, продовжуючи дотримуватися цієї традиції, стверджує: "Інновації, орієнтовані на потреби клієнтів, - це незаперечна перевага компанії AMD. В цьому сенс нашої діяльності і в цьому наш шлях до успіху".

Київ - 16 лютого 2011року - Компанія AMD оголосила про випуск п'яти нових процесорів AMD Opteron серії 6100, спеціально призначених для задоволення зростаючого попиту на маловикористовані, збалансовані системи для підприємств малого та середнього бізнесу та для підвищення продуктивності в розрахунку на долар витрат і на ват електроенергії для великих організацій і державних установ.Основні партнери AMD, в тому числі Acer, Dell і HP, випустили нові системи і модернізували системи на базі процесорів AMD Opteron серії 6000, оснастивши їх новими 12 - і 8-ядерними процесорами AMD Opteron. «Нові процесори для серверів забезпечують небувалу продуктивність, -

говорить Патрік Патлах (Patrick Patla), віце-президент і генеральний менеджер підрозділу серверів компанії AMD. - Торік, коли ми випустили платформу AMD Opteron серії 6000, ми виключили «податок 4P» і

задовольнили потребу ринку в підвищеної продуктивності в розрахунку на долар і на ват. Випробування, проведені нашими клієнтами, і їхні відгуки підтверджують ці вдосконалення, і п'ять нових моделей - а також схвальні відгуки про них - доводять, що ми як і раніше виконуємо свої обіцянки ».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]