Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РПЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

Конструкція та принцип роботи Складові частини приладу мають наступні функціональні призначення:

БК – здійснює керування всім приладом;

МРЛ–2 - здійснює комутацію кіл АЗПЗ;

МРЛ-2.1 – здійснює комутацію кіл вентиляції та оповіщення;

МЦА – здійснює передачу сповіщень на ПЦПС та ПППН в протоколах Contact-ID, Ademco Express та 20BPS.

Контроль зон приладу здійснюється шляхом виміру їхнього струму обтікання.

Керування приладом здійснюється за допомогою 4 рівнів доступу:

1) перший рівень – можна одержувати інформацію, без попередніх ручних операцій (індикація), чи вимкнути ЗІ (кнопка «Звук»);

2) другий рівень – можна здійснювати всі ручні операції: скидання режиму пожежної тривоги (кнопка «Скидання»), вимикання та повторне ввімкнення оповіщення (кнопка «Оповiщ.»), вимкнення несправних зон чи кіл;

3) третій рівень – можлива зміна конфігурації приладу: призначення режимів роботи шлейфів, призначення шлейфів на виходи, і т.д.

Доступ до другого та третього рівнів здійснюється за допомогою спеціальних кодів, відмінних між собою;

4) четвертий рівень – ремонт ППКП, заміна програмно-апаратних засобів. Доступ до четвертого рівня здійснюється механічним способом, за допомогою ключів.

Вибраний прилад забезпечує роботу зі всіма пожежними сповіщувачами використаними для захисту будинку культури.

Інструкція адміністратора для ППКП “Тірас-16П”.

Режим “Пожежа” – мигає червоний індикатор зони в якій виявлена пожежа та індикатор “Пожежа”, працює оповіщення про пожежу. Прилад переходить в режим пожежі при спрацьовуванні сповіщувача в будь-якій зоні, або ручного пожежного сповіщувача. Якщо пожежа передана на пульт пожежного спостереження, то мигає індикатор “Пожежа передана”.

Скидання режиму “Пожежа”.

Для скидання режиму пожежа: набрати на клавіатурі приладу код доступу адміністратора і символ # (заводський код - 0001) і натиснути кнопку “Скидання”, набрати на клавіатурі *00.

Наприклад: 0001# натиснути „Скидання” і *00

Вимкнення і поновлення сигналу оповіщення.

Для вимкнення оповіщення в режимі «Пожежа» необхідно: набрати на клавіатурі приладу код доступу адміністратора # і натиснути кнопку “Оповіщ.”, набрати на клавіатурі *00. Після вимкнення повинен світитись жовтий індикатор “Опов.”. Поновлення сигналу оповіщення відбувається аналогічно.

Режим “Виявляння збігу” – мигає червоний індикатор зони, індикатор “Пожежа” не світиться. У режимі “Виявляння збігу” повідомлення про пожежу на пульт пожежного спостереження не передається. Даний режим використовується для попередження про можливість пожежі.

 Режим “Несправність” – мигає індикатор “Неспр.” і жовтий індикатор несправної зони або індикатор несправного кола (живлення сповіщувачів, оповіщення та ін.). Режим несправність скидається автоматично при усуненні несправності.

Перехід приладу до кожного з вище описаних режимів супроводжується включенням внутрішнього звукового індикатора. Вимкнення звукового індикатора виконується натисканням кнопки “Звук”.

Вимкнення несправних зон.

Вимкнення зон використовується у випадках, коли відбувається перехід зони в режим “Пожежа” або “Виявляння збігу” без факту самої пожежі, при несправності зони або при виконанні ремонтних/монтажних робіт. Включення зони виконується після усунення несправності.

Для вимкнення зони необхідно: набрати на клавіатурі приладу код адміністратора #, потім двозначний номер несправної зони, набрати на клавіатурі *00. Після вимкнення повинен світитися жовтий індикатор вимкненої зони та індикатор “Вимкн.”.

Включення зони відбувається аналогічно.

Наприклад, вимкнути другу зону (код адміністратора 0001):

0001# 02 *00

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]