Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розрахункова 2-2012.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
218.62 Кб
Скачать

МНС УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Кафедра цивільного захисту та комп’ютерного моделювання екогеофізичних процесів

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОЗРАХУНКОВОЇ РОБОТИ №2

З дисципліни „пожежна профілактика технологічних процесів”

Львів-2012

1. Вимоги до виконання контрольної розрахункової роботи №2

Навчальна мета виконання контрольної розрахункової роботи №2 - систематизація теоретичних знань курсантів (студентів) з курсу „Пожежна профілактика технологічних процесів”, закріплення навичок розрахункового обгрунтування рівня пожежної небезпеки технологічних процесів та інженерних рішень протипожежного захисту.

Курсантам (студентам) завдання на контрольну розрахункову роботу №2 видається викладачем на практичному занятті.

Завершена контрольна розрахункова робота брошурується і скеровується на рецензування у встановлені терміни.

Після ознайомлення із зауваженнями викладача курсантами (студентами) вносяться в контрольну розрахункову роботу виправлення та доповнення. Після виправлень та доповнень курсант (студент) повинен бути готовим до захисту.

Розрахункова робота повинна виконуватись на аркушах паперу формату А-4 (297 х 210 мм) білого кольору, мати титульний лист:

  • рукопис — пастою фіолетового (чорного) кольору з висотою літер і цифр не менше 2,5 мм і міжрядковим інтервалом 10 мм.

  • друкування за допомогою комп’ютера — кожна сторінка повинна вміщувати до тридцяти рядків, мінімальна висота шрифту 1,8 мм.

Нумерація сторінок повинна бути наскрізною. Першою сторінкою є титульний лист. На першій сторінці номер не ставиться.

Умовні позначення та розмірність величин в межах роботи повинні бути однаковими.

Усі ілюстрації, приведені в роботі нумеруються арабськими цифрами.

Наприкінці роботи вказати список літератури, в який включити усі використані джерела інформації, розміщувати їх в порядку посилань у тексті або за алфавітом.

Вибір варіанту здійснюється у відповідності з порядковим номером курсанта (студента) у навчальному журналі.

Завдання 1

Відповідність вимогам безпеки групи наземних резервуарів для легкозаймистих і горючих рідин згідно ВБН В.2.2-58.1-94 „Проектування складів нафти і нафтопродуктів з тиском насичених парів не вище 93,3 кПа” визначається за такими показниками:

  • Загальна місткість групи резервуарів;

  • Кількість груп резервуарів;

  • Максимальна допустима місткість групи;

  • Висота обвалування для окремої групи;

  • Мінімальна допустима відстань між групами.

Загальну місткість надземних резервуарів в групі, максимальну допустиму місткість групи визначають у відповідності з таблицею 24 ВБН В.2.2-58.1-94 (див.додаток 1). Мінімальна допустима відстань між групами - за таблицею 25 ВБН В.2.2-58.1-94 (див.додаток 1).

Висота обвалування для окремої групи визначається за п.17.1. ВБН В.2.2-58.1-94(див.додаток 1). Для визначення висоти обвалування необхідно накреслити схему розташування резервуарів. Відстані між резервуарами приймаються за табл.24, відстань від стінок резервуара до внутрішніх схилів обвалування – за табл.26, розміри резервуарів – за табл.22(див.додаток 1).

Задача 01.

Склад підприємства містить 15 резервуарів із стаціонарною покрівлею для зберігання бензину А-95, ємність кожного з них 10000 м3 та 5 резервуарів із стаціонарною покрівлею і понтоном для зберігання дизпалива (ГР), ємність кожного з них 2000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 02.

На підприємстві передбачено будівництво складу для зберігання дизпалива – сім резервуарів із стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 30000 м3 кожний і чотири резервуари із стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 03.

Загальна місткість резервуарного парку для зберігання нафтопродуктів складає 400000 м3, в парку розташовані вісім резервуарів з плаваючою покрівлею ємністю 40000 м3 кожний для дизельного палива і резервуари із стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3 кожний для бензину. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 04.

Склад підприємства містить 6 резервуарів з плаваючою покрівлею для зберігання нафти, ємність кожного з них 50000 м3 і три резервуари з стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 30000 м3 для зберігання бензину. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 05.

Загальна місткість резервуарного парку для зберігання нафти складає 360000 м3, в парку розташовано 6 резервуарів з плаваючою покрівлею ємністю по 50000 м3 та три резервуари з понтоном ємністю по 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання нафти.

Задача 06.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу для зберігання ЛЗР – два резервуари з плаваючою покрівлею ємністю 50000 м3 кожний і шість резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання ЛЗР.

Задача 07.

Загальна місткість резервуарного парку для зберігання бензину складає 160000 м3, в парку розташовані чотири резервуари з понтоном ємністю 20000 м3 кожний і вісім резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання бензину.

Задача 08.

Склад підприємства містить шість резервуарів з плаваючою покрівлею, ємність кожного з них 20000 м3 і шість резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 30000 м3 для зберігання ЛЗР. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання ЛЗР.

Задача 09.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу для зберігання бензолу – шість резервуарів з понтоном ємністю 5000 м3 кожний і шість резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 1000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання бензолу.

Задача 10.

Загальна місткість резервуарного парку для зберігання дизпалива складає 300000 м3, в парку розташовані п’ять резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3 кожний, решта - резервуари з стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 30000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 11.

Резервуарний парк підприємства загальною ємністю 200000 м3 для зберігання розчинників містить чотири резервуари з стаціонарною покрівлею ємністю 40000 м3 кожний та два резервуари з стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 20000 м3 кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 12.

Склад підприємства містить чотири резервуари зі стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3 та вісім резервуарів ємністю 10000 м3 зі стаціонарною покрівлею і понтоном для зберігання ЛЗР. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 13.

Склад підприємства три резервуари зі стаціонарною покрівлею ємністю 40000 м3 та два резервуари з плаваючою покрівлею ємністю 50000 м3 для зберігання ЛЗР.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 14.

На складі підприємства розташовано п’ять резервуарів зі стаціонарною покрівлею ємністю 3000 м3 та п’ять резервуарів з понтоном ємністю 10000 м3 для зберігання ЛЗР. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 15.

На підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном для зберігання бензину: чотири ємністю 20000 м3 , три резервуари ємністю 10000 м3 та п’ять резервуарів зі стаціонарною покрівлею ємністю 5000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 16.

На підприємства розташовано: два наземні резервуари зі стаціонарною покрівлею для зберігання ЛЗР, два резервуари зі стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 20000 м3 та два резервуари зі стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 40000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 17.

На підприємства розташовано три наземні резервуари зі стаціонарною покрівлею і понтоном для зберігання ГР ємністю 10000 м3 та три резервуари з плаваючою покрівлею ємністю 50000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 18.

На підприємства розташовано: три резервуари зі стаціонарною покрівлею ємністю 40000 м3 та два резервуари резервуари зі стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 19.

На підприємства розташовано чотири наземні резервуари з понтоном ємністю 20000 м3 для зберігання бензину та чотири наземні резервуари з плаваючою покрівлею ємністю 40000 м3 для зберігання ДП. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 20.

У сировинному парку нафтопереробного заводу розташовано наземні резервуари з понтоном для зберігання нафти: два резервуари ємністю 50000 м3 та вісім резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 21.

На підприємства розташовано вісім наземних резервуарів з плаваючою покрівлею для зберігання ЛЗР ємністю по 20000 м3 та чотири резервуари з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 22.

На підприємства розташовано: наземні резервуари з понтоном для зберігання бензину: один ємністю 20000 м3 та три резервуари ємністю 10000 м3 та шість резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 23.

На підприємства розташовано наземні резервуари з плаваючою покрівлею для зберігання ЛЗР: три резервуари ємністю 30000 м3 та один резервуар ємністю 10000 м3 та чотири резервуари з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 24.

На підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном для зберігання бензину А-93: три резервуари ємністю 3000 м3 та сім резервуарів ємністю 10000 м3 та чотири резервуари з стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 25.

У сировинному парку нафтопереробного підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном зберігання нафти: два резервуари ємністю 50000 м3, два резервуари ємністю 20000 м3 та десять резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 26.

На підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном для зберігання бензину А-93: шість резервуарів ємністю 1000 м3 і чотири резервуари ємністю 10000 м3 та десять резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 27.

На підприємстві розташовано чотири наземні резервуари з плаваючою покрівлею

для зберігання ГР ємністю по 40000 м3 і шість наземних резервуарів з понтоном для зберігання бензину ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 28.

У резервуарному парку знаходиться п’ять резервуарів з стаціонарними покрівлями і понтоном для зберігання бензину ємністю 20000 м3 і сім резервуарів з стаціонарними покрівлями для зберігання дизельного палива ємністю 30000 м3.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 29.

У сировинному парку нафтопереробного заводу знаходиться чотири резервуари з плаваючими покрівлями для зберігання нафти (температура спалаху +65оС) ємністю 50000 м3 і шість резервуарів з стаціонарною покрівлею для зберігання нафти (температура спалаху +15оС) ємністю 30000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання рідин.

Задача 30.

У резервуарному парку розташовано чотири резервуари з стаціонарними покрівлями і понтоном для зберігання бензину ємністю 10000 м3 і шість резервуарів з стаціонарними покрівлями для зберігання дизельного палива марки ДЛ ємністю 10000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 31.

На підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном для зберігання бензину: шість ємністю 40000 м3 та п’ять резервуарів зі стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання легкозаймистих рідин.

Задача 32.

На підприємства розташовано: чотири резервуари зі стаціонарною покрівлею ємністю 40000 м3 та чотири резервуари резервуари зі стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 30000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Задача 33.

На підприємства розташовано шість наземних резервуарів з плаваючою покрівлею для зберігання ЛЗР ємністю по 20000 м3 та чотири резервуари з стаціонарною покрівлею і понтоном ємністю 30000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання ЛЗР.

Задача 34.

У сировинному парку нафтопереробного підприємства розташовано наземні резервуари з понтоном зберігання нафти: чотири резервуари ємністю 50000 м3 та десять резервуарів з стаціонарною покрівлею ємністю 20000 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання горючих рідин.

Завдання 2

Відповідність вимогам безпеки резервуарних сховищ скрапленого газу на газонаповнювальній станції згідно ДБН В.2.5-20-2001 „Газоснабжение” визначається за такими показниками:

  • Загальна місткість резервуарів газонаповнювальної станції;

  • Кількість груп резервуарних сховищ;

  • Максимальна допустима місткість групи;

  • Висота обвалування для окремої групи;

  • Мінімальна допустима відстань між групами.

Загальну місткість надземних резервуарів в групі визначають у відповідності з таблицею 15 ДБН В.2.5-20-2001 (див.додаток 2). Мінімальну відстань у просвіті між групами резервуарів - за таблицею 16 ДБН В.2.5-20-2001 (див.додаток 2).

Висота обвалування для окремої групи визначається за п.8.50 ДБН В.2.5-20-2001 „Газоснабжение”. Для визначення висоти обвалування необхідно накреслити схему розташування резервуарів скрапленого газу. Відстані між резервуарами і рядами приймаються за п.8.49. Відстань від резервуара до обвалування – за п.8.50.

Задача 01.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. Загальна місткість складу становить 7500 м3, об’єм одного кульового резервуара - 300 м3, його діаметр 5 м.

Задача 02.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі розміщені наземні горизонтальні резервуари. Розміри резервуарів: діаметр 2,0 м, довжина – 8,0 м. Кількість резервуарів – 12.

Задача 03.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу з шести кульових резервуарів для скрапленого газу ємністю 600 м3 і діаметром 10 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 04.

Загальна місткість складу для зберігання скраплених газів становить 2400 м3, об’єм одного кульового резервуара - 600 м3, його діаметр 10,5 м. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 05.

На підприємстві передбачається розташувати 6 циліндричних наземних горизонтальних резервуари із скрапленим газом діаметром 3 м і ємністю 160 м3 кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 06.

Склад для зберігання скраплених газів складається з 3 кульових резервуарів об’ємом 800 м3 і діаметром 12 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 07.

На підприємстві передбачається розташувати 2 циліндричних горизонтальних резервуари із скрапленим газом діаметром 3,4 м і ємністю 200 м3 кожний та 3 резервуари діаметром 2,4 м і ємністю 60 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 08.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі розміщені наземні горизонтальні резервуари - чотири резервуари об’ємом 100 м3 і діаметром 3,0 м кожний та 2 резервуари об’ємом 50 м3 і діаметром 2,4 м кожний.

Задача 09.

В складі розміщено 6 наземних горизонтальних циліндричних резервуари об’ємом 400 м3 і діаметром 6,0 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 10.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі знаходиться 5 кульових резервуарів із скрапленим газом об’ємом 400 м3 і діаметром 6 м кожний.

Задача 11.

В складі знаходиться 10 кульових резервуарів із скрапленим газом об’ємом 450 м3 і діаметром 8 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 12.

На підприємстві передбачається розташувати три циліндричних горизонтальних резервуари із скрапленим газом діаметром 3,4 м і ємністю 160 м3 кожний та 2 резервуари діаметром 3,0 м і ємністю 100 м3. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 13.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В сировинному парку розміщені 6 наземних горизонтальних резервуарів. Чотири з них об’ємом 200 м3 і діаметром 3,4 м кожний та 2 резервуари об’ємом 150 м3 і діаметром 3,0 м кожний.

Задача 14.

В складі загальною місткістю 6000 м3 знаходяться кульові резервуари із скрапленим газом об’ємом 500 м3 і діаметром 10 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 15.

В сировинному парку розміщені 4 наземних горизонтальних резервуари. Два з них об’ємом 200 м3 і діаметром 3,5 м кожний та 2 резервуари об’ємом 100 м3 і діаметром 3,0 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 16.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі знаходиться 4 кульових резервуари із скрапленим газом об’ємом 900 м3 і діаметром 12 м кожний.

Задача 17.

В складі підприємства розміщено 6 наземних горизонтальних резервуари із скрапленим газом об’ємом 200 м3 і діаметром 3,4 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 18.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі знаходиться 8 кульових резервуарів із скрапленим газом об’ємом 600 м3 і діаметром 10,5 м кожний.

Задача 19.

В сировинному парку розміщені 6 наземних циліндричних горизонтальних резервуари. Два з них об’ємом 400 м3 і діаметром 5 м кожний та 4 резервуари об’ємом 100 м3 і діаметром 3,0 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 20.

В складі загальною місткістю 4500 м3 знаходяться кульові резервуари із скрапленим газом об’ємом 300 м3 і діаметром 5,6 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 21.

В складі підприємства розміщено 8 наземних горизонтальних резервуари із скрапленим газом діаметром 3,0 м та довжиною 10 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 22.

В складі загальною місткістю 2600 м3 знаходяться кульові резервуари із скрапленим газом об’ємом 200 м3 і діаметром 5 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 23.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу з десяти кульових резервуарів для скрапленого газу ємністю 500 м3 і діаметром 10,5 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 24.

В резервуарному парку загальною місткістю 6000 м3 знаходяться кульові резервуари із скрапленим газом об’ємом 2000 м3 і діаметром 16 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 25.

В складі підприємства розміщено 10 наземних горизонтальних резервуари із скрапленим газом об’ємом 25 м3 і діаметром 2,0 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 26.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу з кульових резервуарів для зберігання скрапленого газу, 3 з них ємністю 900 м3 і діаметром 12 м кожний і 2 - ємністю 600 м3 і діаметром 10,5 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 27.

В складі загальною місткістю 1800 м3 знаходяться наземні горизонтальні циліндричні резервуари із скрапленим газом об’ємом 200 м3 і діаметром 3,4 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 28.

В резервуарному парку знаходяться 6 кульових резервуари із скрапленим газом об’ємом 900 м3 і діаметром 12 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 29.

В резервуарному парку розміщені 10 наземних циліндричних горизонтальних резервуари, які містять пропан. Розміри резервуарів: діаметр 3,4 м, довжина 18,5 м. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання пропану.

Задача 30.

В резервуарному парку розміщені наземні циліндричні горизонтальні резервуари, які містять пропан і бутан. Характеристики резервуарів, які містять пропан: діаметр 3,4 м, довжина 22,9 м, кількість 3 шт.; характеристики резервуарів, які містять бутан: діаметр 3,0 м, довжина 14,7 м, кількість 5 шт.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання пропану.

Задача 31.

На хімічному підприємстві передбачено будівництво складу з чотирьох кульових резервуарів для скрапленого газу ємністю 600 м3 і діаметром 10 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 32.

Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу. В складі розміщені наземні горизонтальні резервуари - шість резервуарів об’ємом 100 м3 і діаметром 3,0 м кожний та шість резервуарів об’ємом 50 м3 і діаметром 2,4 м кожний.

Задача 33.

В складі знаходиться вісім кульових резервуарів із скрапленим газом об’ємом 450 м3 і діаметром 8 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

Задача 34.

В складі підприємства розміщено 5 наземних горизонтальних резервуари із скрапленим газом об’ємом 200 м3 і діаметром 3,4 м кожний. Визначити кількість груп, максимально допустиму місткість групи, висоту обвалування для окремої групи та мінімально допустиму відстань між групами резервуарів для зберігання скрапленого газу.

ДОДАТКИ

ДОДАТОК 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]