Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
701.44 Кб
Скачать

7 Напрямки дипломних робіт

Теми дипломних проектів можуть обиратися з загального списку, рекомендованого кафедрою, чи визначатися разом з науковим керівником, враховуючи його власний досвід, наукові дослідження та професійні інтереси кафедри, замовлення і рекомендації виробничих підприємств, науково-дослідних інститутів.

Вибір теми ДР є відповідальним кроком для студента.

Підходи до вибору теми:

      1. Тема, яка становить особистий інтерес студента і відповідає напрямку діяльності кафедри. У даному аспекті, також, рекомендується переглянути пропозиції працедавців у галузі і визначити найбільш перспективні та актуальні.

      2. Тема запропонована керівником ДР.

Основними напрямками дипломних робіт є:

  1. Проектування комп’ютерних мережевих інфраструктур установ (організацій, підприємств) (див. пункт 7.1);

  2. Розробки (системного) програмного забезпечення комп'ютерних мережеорієнтованих систем (див. пункт 7.2);

  3. Розробки апаратного забезпечення комп'ютерних мережеорієнтованих систем (див. Пункт 7.3).

  4. Дослідження (аналіз, аудит) роботи мережеорієнтованих комп'ютерних систем та їх компонент (протоколів, апаратних засобів), з метою оптимізації та покращення їх роботи. (див. Пункт 7.4).

Розглянемо рекомендоване наповнення основної частини дипломної роботи. Пояснювальна записка може дещо відрізнятися, зокрема включати інші розділи, залежно від теми і направлення дипломної роботи, а також з рекомендації керівника і консультантів дипломної роботи. У додатках наведені приклади технічних завдань по відповідних тематиках.

5.1 Проектування комп’ютерних мережевих інфраструктур (комп'ютерних мереж) установ

1.1. Аналіз технічного завдання

У розділі «Аналіз технічного завдання» слід проаналізувати складене технічне завдання (див. додаток А Технічне завдання). У даному розділі в тому ж самому порядку що й у технічному завданні викладається детальніше пояснення (додаткова інформація) матеріалу технічного завдання. Для прикладу наведено аналіз основних з підрозділів технічного завдання.

1.2. Технічне обгрунтування

В цьому розділі необхідно здійснити аналіз різних фізичних топологій КМ, як результат цього аналізу – здійснити вибір фізичної топології КМ. Провести аналіз базових технологій реалізації комп’ютерної мережі: Ethernet, FastEthernet, Gigabit Ethernet, FDDI, ATM, SDH, SONET, Frame Relay; укрупнений розрахунок вартості обладнання. Вибираючи пристрій важливо звернути увагу на його технічні показники та вартість. Порівняльні характеристики представити у вигляді таблиць, графіків і діаграм, а результат у зведеній таблиці.

Результатом виконання даного підрозділу є оптимальна з точки зору фізичної топології, технології локальної мережі та техніко-економічних показників комп’ютерна мережа, що подається блок-схем та структур.

1.3. Проектування кабельної системи мережевої інфраструктури

У даному розділі студент здійснює проектування кабельної системи. В цьому розділі необхідно проаналізувати план приміщення, визначити фізичну топологію КМ, яка буде використовуватись. При цьому слід враховувати вимоги ТЗ та отримані початкові відомості для конструкторської розробки КМ (умови експлуатації, розміри приміщень, кількість комп’ютерів, можливість сполучення з іншими КМ, тощо. Результатом даного підрозділу є фізична топологія (вертикальні і горизонтальні магістральні канали).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]