Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кодекс проф етики.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
2.98 Mб
Скачать

1.3.Наша символіка.

Говорять, що сильній частині людства легше досягти успіху, адже вони вирізняються вмінням аналітично мислити та логічно все пояснювати, а жіноча частина студентської популяції у своїй більшості є прикрасою аудиторії. Ми готові посперечатися, адже наші дівчата і коня на ходу зупинять, і в палаючу оселю увійдуть. Звичайно, ми не будемо говорити про переваги та однієї статі над іншою, адже у Роменському коледжі ми навчилися бутидружньою родиною і в усьому один одному допомагати.

Студенти спеціальностей «Бухгалтерський облік» та «Економіка підприємства» мають здобутки як у сфері навчання, так і в інших сферах, зокрема, - спорту, літератури, мистецтва. Ми вирішили створити власну символіку для окремо для своєї спеціальності. Проте, перш ніж презентувати власні розробки, ми хочемо представити міжнародний герб бухгалтерів, кожен символ якого має індивідуальне значення: сонце – бухгалтерський облік, що проливає світло на господарську діяльність; ваги –баланс; крива Бернуллі – бухгалтерський облік, що виник одного разу, буде існувати вічно.А нижче ви маєте змогу побачити найстаріший студентський гімн, написаний латинською мовою.

Gaudeamusigitur,

Juvenesdumsumus!

Post jucundamjuventutem,

Post molestamsenectutem

Noshabebit humus!

Vivat academia!

Vivat professors!

Vivatmembrumquodlibet!

Vivant membraqualibet!

Semper sint in flore!

Vivat et respublica!

Et qui illamregunt!

Vivat nostra civitas,

Maecenatum caritas,

Qui nos hic protegunt.

1.4.Символіка бухгалтерів.

Як справжні патріоти своєї професії, ми - майбутні спеціалісти зі сфери бухгалтеріїмаємо право на власну символіку. Саме цей факт і став поштовхом для подальшої її розробки. Таким чином, на сторінках цього видання нам випала можливість показати її загалу. На гербі студентів-бухгалтерів Роменського коледжу ви бачите напрочуд символічний образ: бджола – образ старанного працьовитого бухгалтера, що тримає на своїх тендітних плечах баланс між активом та пасивом. Образ пасиву представлений у вигляді скарбнички, котра вміщає в собі величезні статки підприємства. До того ж, зважаючи на неї (зображення самої тваринки, що невід’ємно пов’язане з культурою України), можна сміливо зробити висновок, що вона у більшості віддає перевагу національній валюті. Опора, що являє собою похилену монету, символізує про непохитність терезів бухгалтерського балансу, незважаючи на зовнішні та внутрішні фактори впливу, зокрема – нестабільність прибуткового фактору, зміна курсу валют тощо. Попри тяжку працю бджілки-бухгалтера, вона не опускає крила, що свідчить про її невичерпний творчий потенціал та завзятість до праці. Але коли ми подивимось на герб з іншого боку, то ми бачимо «сучасну Феміду», котра чесно та справедливо виконує бухгалтерські розрахунки. Проте в цій справі ні в якому разі не можна ні на що закривати очі. Саме це і хотіли показати бухгалтери-сучасники.

Якщо ви трішки втомилися від теорії, пропонуємо поспівати, а що може бути краще від рідного гімну?

Кабінет, моє місце робоче:

Стіл, стілець, полиці стоять в ряд.

Жити так лиш той захоче,

В кого є міцний заряд.

Документів тут знаходиться чимало:

Ордери лежать і накладні…

Щось кудись взяли, а щось списали.

То ж кипить усе як на вогні.

Приспів

Бухгалтер, любий мій бухгалтер

Ось він який, такий простий

Бухгалтер, любий мій бухгалтер

Кар’єрним сходинкам судилося рости.

Бухгалтер, головний бухгалтер

Ось він який, такий простий

Бухгалтер, головний бухгалтер

Уміє дебет весь із кредитом звести.

(Слова – Клименко Інна, пісня «Милий мій бухгалтер»;

Переробка – Роєнко Юлія та Цьома Олександр)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]