Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кодекс проф етики.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
2.98 Mб
Скачать

1.1.Коротко про головне.

Студентські роки. Що може бути краще в житті? Ці недоспані ночі, серенади під вікнами гуртожитку, перше кохання…

Ви вже знаєте хто такий студент? Якщо ні, то ми проінформуємо. Студент – це екс-школяр, але ще і не зовсім доросла людина. Що стосується чоловічої статі, то від солдата відрізняється тим, що вступив до вищого навчального закладу, щоб ним не бути, але після першої сесії відмінність іноді зникає. Студент може бути:

  • місцевим і жити під крилом у мами і тата;

  • приїжджим і жити у гуртожитку або у найманій кімнаті по захмарній ціні;

  • переїжджим (їздити щодня додому за декілька десятків кілометрів).

А ле звідки з’явилося поняття «студент»? На час виникнення перших університетів латинь була мовою науки, тому не дивно, що даний термін походить саме з латинської мови. Студентів у ті часи називали школярами(лат.scholaris – ученик). Цей термін все ще використовується у даний час, проте про відношенню до тих, хто навчається у школі. Згодом з’явилося визначення на латинській – studiosus («той, що цікавиться»), а пізніше – studente.

В важається, що до 22 років ми ще діти, котрі все стараються робити по-дорослому. Але, на щастя, веселитись «як дорослі» студенти не намагаються, тому студентські роки є найкращими та найцікавішими. Але, хоч ми – народ простий, зате про нас можна прочитати як у віршах, так і у прозових творах. Зокрема у таких:

Студенти – це такий народ,

Який не може без пригод,

А їх, до речі, вистачає:

Підступна сесія чекає

Чи причепився викладач –

Тоді уже хоч сядь та плач…

А лекції такі всі схожі –

На них студент сидіть не може.

А як приходить семінар,

Студенту враз якийсь тягар:

Його не видно із-за парти,

Йому уже і не до жартів,

А викладач у окулярах

Присутніх відмічає на парах,

Тоді приходять перездачі

І знов студент ридає-плаче…

Але всі теми поздає – дивись,

Стипендія вже є.

Професія «студент» - це класно,

Хоча, на жаль, короткочасно.

1.2. Середовище перебування.

Одним із найцікавішим місцем перебування студента на період навчання є гуртожиток. Це місце, в якому з кухонних плит безвісти зникають сковорідки з розігрітою їжею, де речі перестають ділити на «моє» і «твоє», а на питання куди поділось пів палки ковбаси із холодильника, відповідають: «А нема, миші з’їли». Саме з цього моменту, маленькі гризуни стають повноправними членами великої дружньої студентської родини. Саме так, а не інакше, адже кому, як не їм бути причиною фантиків від цукерок під подушками та беззаперечною зброєюв руках хлопців, від якої дівчата за лічені долі секунд забираються на шафу і готові годинами звідти не злазити. В гуртожитку студент живе, як король у дво- чи тримісних кімнатах. Гуртожитки діляться на чоловічі та жіночі, але в наш час їх поділ по гендерному признаку відходить у минуле. Оскільки ми є сучасними студентами, то можемо пишатися тим, що маємо можливість проживати у спільному гуртожитку, проте навіть за таких умов, там наявні суворий контроль та дисципліна.

Одне з багатьох, чим студент гуртожитку може похизуватися – це насичений раціон, котрий складається із таких страв:

  1. П овітря (можна споживати через соломинку) – дуже поживно, хоча хтось може посперечатися.

  2. Хліб.

  3. Хліб з майонезиком.

  4. Бутерброд, який складається з двох шматків білого хліба між якими знаходиться шматочок чорного.

  5. Смажений хліб або, як кажуть у народі – грінки.

  6. Смажений хліб з майонезиком.

  7. Пельмені (можна також з майонезиком).

  8. Смажений хліб з майонезиком та пельменями.

  9. Яєчня.

10.Смажена картопля (без коментарів).

Зовсім інша розмова виникає, коли приходить передача з дому і при чому вже не важливо чи вам особисто, чи сусіду по кімнаті. Студент на останніх к урсах навчання стає більшприскіпливим до їжі, адже виникає острах гастриту, хоча іноді хвороба сама не бажає вриватися до студентського ритму, аргументуючи це наступним: «Куди вже гірше?»

Решта різноманітних страв прихована за формулою « Що знайдеш у холодильнику сусіда». Це меню доступне лише у тому випадку, коли в кімнаті взагалі присутній холодильник. Доволі часто в гуртожитку живе немало студентів, котрі вміють готувати нормальну їжу; як правило – це дівчата. Решта, у такому випадку, грає в дуже цікаву гру «Ми прийшли до вас у гості». Як результат, студент після проживання трьох-чотирьох років у гуртожитку вміють готувати тисячі страв із мівіни.

Більша частина студентів все-таки живуть разом з батьками, споживаючи поросяток та інші нормальні продукти. Таким чином студент ізгуртожитку відрізняється від місцевого студента надзвичайно розвинутими нюховими та смаковими рецепторами. Проте ніхто ні про що не жалкує, бо вважається, якщо ви не жили у гуртожитку, то не були студентами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]