Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори по Організації.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать

21.Проект виконання робіт (пвр). Призначення і вихідні дані для його розробки.

ПВР розробляється на другому етапі підготовки будівельного вир-ва будівельною організацією або за її дорученням спеціалізованою проектно-технологічною організацією.

Вихідні дані:

1. ПОБ

2. Завдання на розробку. Проект розробляє не сама буд організація.

3. Робоча документація (робочі креслення, кошториси)

4. Умови поставки конструкцій, матеріалів і виробів.

5. результати технічного обстеження .

22. Склад пвр на зведення окремих будівель.

1. Календарний план (графік) у вигляді лінійного чи сітьового графіку, в якому встановлюються послідовність та термін виконання БМР з максимально можливим суміщенням.

2. Об”єктний будгеплан.

3. Графік надходження на об”єкт конструкцій, виробів, матеріалів.

4. Графік руху робочих кадрів.

5. Технологічні карти на виконання окремих видів робіт.

6. Рішення по техніці безпеки, охорони праці та пожежної безпеки.

7. Пояснювальна записка.

23.Суть і соновні принципи поточної організації буд-ва.

ПОТОКОВИЙ МЕТОД є поєднанням по­слі­до­в­но­го та па­ра­ле­ль­но­го ме­то­дів. Він пе­ре­дба­чає по­слі­до­в­не ви­ко­нан­ня од­но­рі­д­них про­це­сів на рі­з­них і па­ра­ле­ль­не ви­ко­нан­ня рі­з­но­рі­д­них про­це­сів на окре­мих об'єк­тах (ді­ль­ни­цях, за­хва­т­ках) у ви­зна­че­ній тех­но­ло­гі­ч­ній по­слі­до­в­но­с­ті. При йо­го ви­ко­ри­с­тан­ні ін­тен­си­в­ність спо­жи­ван­ня од­ноймен­них ре­сур­сів бу­де безупин­ною й рі­в­ною ін­тен­си­в­но­с­ті спо­жи­ван­ня ре­сур­су на од­но­му об'єк­ті, а за­галь­ний тер­мін бу­­ді­в­­ни­ц­т­ва су­ку­п­но­с­ті об'єк­тів бу­де біль­шим, ніж при ви­ко­ри­с­тан­­ні па­ра­ле­ль­но­го, але меншим, ніж при використанні послідовного способу.

14.2. Основні особливості потокового методу

Для потокового методу характерні такі риси (особливості):

роз­ч­ле­ну­ван­ня всьо­го про­це­су ство­рен­ня об'єкта на скла­до­ві про­це­си від­по­ві­д­но до спе­ці­а­лі­за­ції ви­ко­на­в­ців, які залуча­ю­ть­ся до ви­ко­нан­ня ро­біт;

роз­ч­ле­ну­ван­ня всьо­го спо­ру­джу­ваного об'єкта (фро­н­ту ро­біт) на окре­мі ді­ль­ни­ці (за­хва­т­ки) для утво­рен­ня най­спри­я­т­ли­віших умов ро­бо­ти окре­мих ви­ко­на­в­ців і су­мі­щен­ня окре­мих бу­ді­ве­ль­них про­це­сів у ча­сі;

без­пе­рер­в­ність спо­жи­ван­ня (ви­ко­ри­с­тан­ня) ре­сур­су.

24. Основні етапи проектув. Потоку в будівництві.

Про­е­к­ту­ван­ня по­то­ко­вих ме­то­дів по об'єк­тах здій­с­ню­є­ть­ся у дві ста­дії.

На пер­шій, при роз­ро­бленні ПОБ, ви­рі­шу­ю­ть­ся в за­галь­но­му ви­гля­ді такі ос­но­в­ні пи­тан­ня: кіль­кість по­то­ків, що ор­га­ні­зу­ю­ть­ся; пе­ре­лік бу­ді­вель і спо­руд, що вклю­ча­ю­ть­ся в по­тік; пе­ре­лік бу­ді­ве­ль­них про­це­сів, що вклю­ча­ю­ть­ся в по­тік, за­крі­п­лен­ня ви­ко­на­в­ців за окре­ми­ми бу­ді­ве­ль­ни­ми про­це­са­ми; тер­мін фун­к­ці­о­ну­ван­ня по­то­ку.

На дру­гій, при роз­ро­бленні ПВР, уто­ч­ню­ю­ть­ся й кон­к­ре­ти­зу­ю­ть­ся рі­шен­ня, при­йня­ті на пер­шій ста­дії.

25. Класифікація будівельних потоків Потоки звичайно класифікують за такими ознаками:

1. За характером ритмічності - на ри­т­мі­ч­ні і не­ри­т­мі­ч­ні.

ри­т­мі­ч­ні потоки ха­ра­к­те­ри­зу­ю­ть­ся тим, що ритм ро­бо­ти окре­мо­го ви­ко­на­в­ця на усіх за­хва­т­ках, на яких здій­с­ню­є­ть­ся ви­ро­б­ни­ц­т­во ро­біт, є єди­ним. Во­ни (по­то­ки), за­ле­ж­но від рі­в­но­с­ті чи не­рі­в­но­с­ті кро­ку по­то­ку та ри­т­му ро­бо­ти бри­гад, вклю­че­них до по­то­ку, по­ді­ля­ю­ть­ся на рі­в­но­-, кра­т­но- і рі­з­но­ри­т­мі­ч­ні. Рі­в­но­ри­т­мі­ч­ні ха­ра­к­те­ри­зу­ю­ть­ся тим, що ри­т­ми ро­бо­ти окре­мих ви­ко­на­в­ців рі­в­ні між со­бою і кро­ку по­то­ку; кра­т­но­ри­т­мі­ч­ні - тим, що ри­т­ми ро­бо­ти окре­мих бри­гад кра­т­ні між со­бою і кра­т­ні кро­ку по­то­ку. В рі­з­но­ри­т­мі­ч­них єди­ним є тіль­ки ритм ро­бо­ти окре­мо­го ви­ко­на­в­ця на усіх за­хва­т­ках, а кро­ки по­то­ків рі­з­ні;

не­ри­т­мі­ч­ні - ха­ра­к­те­ри­зу­ю­ть­ся тим, що ри­т­ми ро­бо­ти як для од­них і тих самих ви­ко­на­в­ців на рі­з­но­ма­ні­т­них за­хва­т­ках, так і для рі­з­но­ма­ні­т­них ви­ко­на­в­ців на од­них і тих самих за­хва­т­ках, як пра­ви­ло, не­од­на­ко­ві.

2. За тривалістю функціонування - на ко­ро­т­ко­ча­с­ні, три­ва­лі (до­в­го­три­ва­лі) та безупин­ні (не­пе­рерв­ні). При цьому:

ко­ро­т­ко­ча­с­ні потоки ор­га­ні­зу­ю­ть­ся при зве­ден­ні окре­мих бу­ді­вель, спо­руд чи їх су­ку­п­но­с­ті, три­ва­лість бу­ді­в­ни­ц­т­ва яких не пе­ре­ви­щує од­но­го ро­ку або має ра­зо­вий ха­ра­к­тер;

до­в­го­три­ва­лі - ор­га­ні­зу­ю­ть­ся при зве­ден­ні об'єк­тів чи їх су­ку­п­но­с­ті, три­ва­лість зве­ден­ня яких пе­ре­ви­щує один рік. Во­ни та­кож, як і ко­ро­т­ко­ча­с­ні, ма­ють ра­зо­вий ха­ра­к­тер;

безупин­ні (неперервні) - ор­га­ні­зу­ю­ть­ся при пла­ну­ван­ні ро­бо­ти окре­мих ви­ко­на­в­ців на весь пла­но­вий від­рі­зок ча­су - як пра­ви­ло, рік - два.

3. За об”єктом планування­ - на об'єк­т­ні та зве­де­ні. При цьому:

об'єк­т­ні - роз­г­ля­да­ють про­цес зве­ден­ня окре­мих об'єк­тів чи їх су­ку­п­но­с­ті;

зве­де­ні - орі­є­н­ту­ю­ть­ся на ви­ко­нан­ня всі­єї про­гра­ми ро­бо­ти кон­к­ре­т­ної бу­ді­ве­ль­но-­мо­н­та­ж­ної чи спе­ці­а­лі­зо­ва­ної ор­га­ні­за­ції на пла­но­вий пе­рі­од. Зве­де­ні по­то­ки вклю­ча­ють до свого складу ча­с­ти­ни об'єк­т­них по­то­ків в ін­тер­ва­лі при­йня­то­го для ньо­го пла­но­во­го пе­рі­о­ду, що ви­ко­ну­ю­ть­ся під­ро­з­ді­ла­ми бу­ді­ве­ль­ної ор­га­ні­за­ції, для якої про­е­к­ту­є­ть­ся по­тік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]