Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори по Організації.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать

41. Суть і розрахунок ранніх і пізніх термінів настання події.

Ранній термін настання події – це мін з можливих моментів настання даної події при заданих тривалостях попередніх робіт і заданому початковому моменті без врахування директивного( норм) терміну закінчення.

Ранній термін настання подіїї = мах значенню суми ранніх термінів настання початкових подій безпосередньо попередній робіт і їхніх тривалостей.

Пізній термін настання подій – це мах з припустимих моментів настання даної події, при яких ще можливе вико-нання всіх наступ-них робіт з дотри-манням директив-ного ( нормативного) терміну.

Пізній термін настання події = мін значенню різниці пізнього терміну настання кінцевої події і тривалості безпосередньо наступних робіт.

Ранній термін настання вихідної події:

О – якщо не заданий поч. момент

Ті (р) =Т0 –якщо заданий поч.момент

Дійсний термін настання завершальної події:

Т(р) – ранній термін настання події, якщо незаданий директивний або нор-мативний термі

Т w(П) = Т -якщо заданий директивний чи нормативний термін.

Ці формули дозволяють нам визначити

ранні і пізні терміни настання події.

42.Розрахунок термінів початку і за-кінчення робіт і їх резервів часу.

Ранній термін початку роботи – це мін з можливих моментів початку роботи при заданих тривалостях попередніх робіт та за-даному початковому моменті.

Пізній термін закінчення роботи це мах з припустимих моментів закінчення роботи при якому ще можливе виконання всіх наступних робіт з дотриманням ди-рективного або нормативного терміну.

Ранній термін закінчення роботи – це мін з можливих моментів закінчення цієї роботи при заданих тривалостях попередніх робіт і заданому початковому моменті

Пізній термін початку роботи – це мах з припустимих моментів початку цієї роботи, при яких ще можливе виконання всіх наступних робіт з дотриманням директивних або нормативних термінів.

Повний резерв часу роботи – це мах час, на який можна збільшити її тривалість або (перенести) змістить початок, робити за умови. Що всі наступні роботи будуть виконані з дотриманням директивного або нормативного терміну.

Вільний резерв часу роботи – це мах час на який можна збільшити її тривалість або змістити її початок за умови, що всі нас-упні роботи будуть виконані у свої ранні терміни .

44.Розрахунок сітьового графіка безносередньо на графіку.

1 етап.

Визначаємо ранні терміни настання події, розрахунок ведемо зліва на пра-во від вихідної події до заверша-льної, заповнюючи ліві і нижні сектори подій. Знаходимо на графі-ку подію, в яку вхо-дять всі роботи і роз-раховуємо термін настання слідуючої події . Аналог. Роз-рах настання всіх інших подій.

Визначаємо роботи критичного шляху: для цього перегляда-ємо графік з права на ліво від завершаль-ної події до вихідної, порівнюємо цифру записану у ниж-ньому секторі завер-шальної події з но-мером початкової події усіх робіт, що входять у завершаль-ну подію. Робота, у якої номер почат-кової події співпадає з цифрою у ниж-ньому секторі буде критичною.

2 етап.

Візначаємо пізні тер-міни настання подій. Розрахунок вико-нуємо з права на ліво. Пізній термін настання = ранньому терміну її настання, якщо не заданий директивний термін. Знаходимо подію, з якої всі роблоти помічені 2-ома ри-сками, а пізній термін настання ще не знайдений. По наст. ф-лі знах. Тj( п )

Тj(п ) =мін { Тк(п) - tjк }

І відмічаємо другою рискою роботи, які входять ці події. Аналогічно розраховуємо пізні терміни настання всіх інших подій. Перевіркою являється рівність пізнього терміну настання вихідної події і ранньої.

3 етап.

Розраховуємо повні резерви часу робіт по ф-лі

Для визначення повного резерву часу роботи необхідне від значення правого сектору кінцевої події відняти значення лівого сектору початкової події цієї роботи і тривалість даної роботи.

4 етап.

Визначаємо вільний резерв часу робіт

Для цього з лівого сектору кінцевої події віднімаємо значення лівого сектору початкової події цієї роботи і тривалість даної роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]