Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори по Організації.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать

71. Організація тимч. Електропостач.

- на виробничі нужди

- на потреби електродвигунів

- на освітлення

Розраховується:

Р = С річ ·n·К

Основним

споживаним видом енергії на будівель-ному майданчику є електрика. Вона ви-трачається на жив-лення електродвигунів будівельних машин і механізмів, технологічні потреби та на зовнішнє і внутрішнє освітлення. При розробці ПВР сумарну потрібну потужність джерел електроенергії визначають аза окремими споживачами з урахуванням питомих норм споживання. При виконанні проекту, враховуючи деталі зацію рішень, що приймаються сто-совно організації ви-конання будівельно-монтажних робіт, її умовно приймають на 10-15% більшого від розрахованої раніше потреби. На основі встановленої потреби в електроенергії за довідниками добираємо тип трансформатора, який планується встановити на будівельному майданчику, а саме .Розміри в плані трансформатора умовно приймають 2.6х4.5 м.

У процесі проекту-вання ПВР потрібно визначати переріз ліній електропередач, проте це не зап-лановано.Мінімальна кількість прожекторів необхідних для загального (охорон-ного) освітлення будівельного май-данчика розрахована по формулі:

де Fпотр - потрібний світловий потік для освітлення території;

Fпр - світловий потік одного прожектора. к1- коефіцієнт корисної дії. Він прийнятий рівним 0,38.

Потрібний світловий потік для освітлення території визнача-ють за виразом

Fпотр = E S k2 k3 =

де Е - показник мі-німальної нормативної освітленості. Він прийнятий рівним 0,5 лк/;

S - площа освітлю-ваної ділянки;

k2 - коефіцієнт запасу, який враховує втрати світлового потоку від забруднення скла прожектора. Він прийнятий рівним 1,3;

k3 - коефіцієнт, який враховує втрати світлового потоку від розсіювання. Він прийнятий рівним 1,3 : 1,5

73.Небезпечні і монтажні зони.(див.Пит.51

)

74. Відображення охорони праці і пожежної безпеки проектування буд генплану.

На будівельному генеральному плані повинні бути позначені місця розміщення санітарно-побутових приміщень, автомобільних та пішо-хідних шляхів, що визначаються з ураху-ванням небезпечних зон, розміщення джерел осві-тлення та огородження території будівельного май­данчика.

Автомобільні шляхи по-винні проектуватись кіл-ьцевими, за необхідності треба перед­бачати пет-льові об'їзди або майдан-чики для розвороту авто-мобілів.

Радіуси закруглення тимчасових шляхів прий-маються не менше 12 м, ширина проїзної частини шляхів 3,5 м при русі транспортних засобів в одному нап-рямку та 6 м при русі в двох напрямках.

Санітарно-побутові при-міщення необхідно роз-міщувати поза небез-печними зонами і розташовувати по відно-шенню до об'єктів, що виділяють пил, шкідливі пари і газ (бункери, бетоно-розчинні вузли тощо) на відстані не менше 50 м з навітряної сторони переважаючого напрямку.

Входи в побутові при-міщення з боку залізни-чних колій необхідно влаштовувати за умови розташування осі заліз-ничної колії на відстані не менше 7 м від зов-нішньої стіни будинку.

Автомобільні та пішо-хідні шляхи повинні роз-міщуватись за межами небезпечних зон. У випадку, коли авто-мобільні шляхи знахо-дяться у зоні пере-міщення вантажів кра-ном, необхідно передба-чати улаштування сиг-нального огородження, попереджувальних на-писів та дорожних знаків про в'їзд в небезпечну зону.

На будівельному гене-ральному плані повинні бути позначені небез-печні зони поблизу місць переміщення вантажів підйомно-транспортним устаткуванням, поблизу будинку або споруди, що будується, а також повіт-ряної лінії електроп-ередачі.

Кордони небезпечних зон встановлюються від-повідно до вимог розділу СНиП ІІІ-4-80*"Техника безопасности в строи-тельстве", а в деяких ви-падках визначаються розрахунком, який необ-хідно наводити в пояс-нювальній записці

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]