Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ogg_3_chast.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
156.16 Кб
Скачать

Засоби внутрішнього зв’язку в готельних господарствах.

Основним засобом зв'язку є телефон, встановлення якого вготелі є загальноприйнятою. У зв'язку з ефективністю телефону, якийсприяє економії руху персоналу, найбільш раціональна установкателефонів в усіх номерах готелю.

Телефонізація великих готельних будівель здійснюється звичайно відвласної автоматичної телефонної станції. Для зв'язку з міською АТСпрокладається магістральний телефонний кабель. Промислова мережапроходить по всьому будинку, і на кожному поверсі готелю встановлюютьспеціальні розподільні коробки. В одному з приміщень вестибюльнігрупи або безпосередньо у вестибюлі встановлюють телефонні будки (абовбудовані кабіни) для міських телефонів-автоматів і для міжміськогозв'язку. При установці кабін поруч, перегородки виконуються ззвуконепроникних матеріалів.

У великих готелях особливе значення має організація внутрішньоїзв'язки із співробітниками, відділами та обслуговуючими готель установами. Дляоперативного зв'язку директора готелю і головного адміністратора зслужбовцями встановлюються два комутатора. Ці станції оперативноїадміністративної зв'язку розраховані на включення 40 абонентів.

У готелях передбачається пристрій радіотрансляційної мережі. Будівля готелю має бути повністю радіофікована. У приміщенняхадміністративно-господарського персоналу, а також у місцях загальногокористування для передачі інформації встановлюються гучномовціпотужністю 0,25 Вт Радіофікація ресторану, кафе, банкетного залуздійснюється від місцевого радіовузла.

У двомісних номерах ставити радіоприймачі не рекомендується, такяк номер може бути надано особам з різними смаками і порядком дня, ірадіо може заважати одному з них, до того ж радіо створює в приміщеннідодаткові шуми, що проникають в сусідні приміщення. Тому в номерахдоцільніше буде встановлювати радіоточки з навушниками, транслюютьдекілька програм.

У великих готелях для перегляду телепередач бажано виділитиокремі приміщення. Телевізори рекомендується ставити на низькі підставкитак, щоб центр екрана був нижче рівня очей сидить. Висота площиніустановки телевізора 32-78 см, залежно від його величини і висотикрісел. Така установка телевізора дає можливість стежити за екраном,відпочиваючи в зручній позі.

Радіоприймачі та телевізори зазвичай ставлять в приміщеннях з максимальноюізоляцією їх від коридорів і сходів. Оздоблення приміщень виконується ззвукопоглинальних матеріалів. Для холів і віталень в якості звукоізоляціїможна порекомендувати підшивку стелі акустичними плитами, драпіровку зм'яких, товстих і подвійних тканин, ворсові м'які килими або килимовепокриття для підлоги.

Теле-і радіоприймачі встановлюють в номерах-люксах, а в готеляхвищої і I категорій - у кожному номері.

Засоби пожежної та охоронної сигналізації.

Сигналізація в номері.

Кожен номер готелю потрібно обладнати дзвінками та кнопкамисигналізації, автоматизації. Мешканці номері, не виходячи з кімнати, можевикликати покоївку, чергову по поверху, офіціанта. У ванній встановлюютьсясигнальні дзвінки на випадок поганого самопочуття під час купання. Вониобладнуються у вигляді шнура, щоб уникнути ураження струмом. Спеціальнаавтоматичний пристрій дає можливість відкрити двері номера, не підходячидо неї, включити або вимкнути світло, не встаючи з ліжка. Вимикачі йкнопки автоматичного відкриття дверей бажано встановити біляліжка, розетку для включення пилососа - біля дверей, розетку для радіо інастільної лампи - біля письмового столу, для бритвеного приладу і фена - удзеркала у ванній.

Сигналізація в адміністратора.

Особлива увага повинна бути приділена обладнання приладамисигналізації та зв'язку місця чергового адміністратора у вестибюлі. Обладнанняякі прибули до готелю, зберігання та видача документів, ключів від номерів ікореспонденції проводиться централізовано. Тому дуже важливозабезпечити за допомогою слабкострумових установок зв'язок головного адміністратора зробочими місцями чергових по поверху.

У великих готелях застосовується автоматизована система облікуномерного фонду та розрахунків з гостями і службовцями через обчислювальнийцентр.

Виникнення пожежі можливе в будь-якому місці готельного будівлі, аленайбільш схильні до загоряння підвали, горища і кухні.

Недотримання чистоти у виробничих приміщеннях, в місцях, депроходять канали центрального опалення, елементи парового та електричногообладнання, може, внаслідок надмірного нагрівання або під впливом іскри,що виникла в електропристроїв, викликати загоряння скопилася пилу.

Дуже часто гості залишають включені електронагрівальні прилади,що також може викликати пожежу.

Готельні об'єкти повинні бути забезпечені протипожежноїсигналізацією.

Пристрій пожежної сигналізації складається з центрального пожежногопункту, що подає звуковий чи зоровий сигнал про пожежу або небезпекипожежі, а також з пожежних сигналів. Розрізняють два види пожежних сигналів:автоматичні ( «пожежні часові») і ручні (кнопки).

«Пожежні вартові» реагують на високу температуру. При досягненніпевної температури автоматично відкривається головка і вода з мережірозливається над місцем пожежі у вигляді душа. Один такий сигнал охороняє близько 20 м2 площі.

Ручні сигнали-кнопки слід розміщувати в загальнодоступних місцях (коридори поблизу сходових клітин, холи і т.п.). Щоб уникнути випадковогонатискання, кнопку поміщають під скло, яке слід розбити, щоб натиснутикнопку.

Система безпеки в готелі.

Велике значення має забезпечення безпеки проживають вготелі.

Система безпеки складається з пульта управління, на якому ведетьсяспостереження за необмеженою кількістю об'єктів і відеокамер, яківстановлюються при вході до готелю, у вестибюлі, в коридорах. Телевізійний сигнал передається по звичайній телефонній мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]