Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
опр методика.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Контрольні запитання

1. Назвіть основні принципи реалізації зв’язків з громад­ськістю.

2. Охарактеризуйте місце зв’язків із громадськістю в діяль­ності органів державної податкової служби України.

3. Наведіть основні напрями роботи з платниками податків і зв’язків із громадськістю в органах державної податкової служби України.

4. Що зумовлює необхідність створення, розвитку та рефор­мування підрозділів податкової служби по роботі з платниками податків?

Тестові завдання для перевірки знань

1. Який вчений Давньої Греції проголосив принцип універ­сальності: знання, законність, справедливість, людські доброчес­ності, які він відніс до основ управління?

1

Сократ;

2

Платон;

3

Арістотель;

4

Тейлор.

2. Під державним управлінням розуміють:

1

усне пояснення окремих положень законодавства уповноваженими на це органами;

2

оприлюднення офіційного розуміння окремих положень законодавства з питань оподаткування уповноваженими на це контролюючими органами;

3

роз’яснення окремих положень законодавства податковими органами;

4

сукупність цілеспрямованих впли­вів органів державної влади, які справляються ними в рам­ках відповідної компетенції на певних осіб, соціальні сис­теми, а також увесь соціальний організм у цілому з метою їх упорядкування, збереження або перетворення..

3. Який вчений сформулював “адміністративну доктрину”, відповідно до якої основна причина низької ефективності виробництва полягає у слабкій системі ке­рівництва на підприємстві?

1

Сократ;

2

Платон;

3

Файоль;

4

Тейлор.

4. Який вчений уперше заявив про те, що управління (підприємством) повин­но стати системою, яка базується на наукових принципах, та здійснюватись за допомогою спеціально розроблених та експери­ментально перевірених методів?

1

Сократ;

2

Платон;

3

Файоль;

4

Тейлор.

5. Безпосереднє керівництво організаційно-штатною роботою в органах дпс здійснює:

1

Управління кадрів;

2

Відділ податкових роз’яснень;

3

Відділ податкових перевірок;

4

Апарат голови ДПА.

6. Як називається діяль­ність податкового органу, спрямована на ефективне викорис­тання певної штатної чисельності працівників?

1

Штатна робота;

2

Наукова робота;

3

Організаційно-штатна робота;

4

Податкова робота.

7. Правовою формою управлінської ді­яльності органів ДПС України є

1

документування;

2

нормотворчість;

3

оприлюднення;

4

видавництво.

8. Які підрозділи організаційно забезпечують функцію діловодства в органах ДПС?

1

Управління справами

2

Відділи кадрів

3

Секретаріати

4

Канцелярії

9. Особливий вид діяльності спеціально створених апаратів та спеціально призначених посадових осіб щодо створення та вдосконалення системи органів ДПС України, забезпечення її оптимального функціонування і розвитку з метою ефектив­ного вирішення завдань щодо здійснення контролю за додер­жанням податкового законодавства є визначенням:

1

Податкового контролю;

2

Соціального управління;

3

Державного управління;

4

Управління органами ДПС України.

10. Припинення діяльності органу ДПС України без переходу прав і обов’язків у порядку правонаступництва до інших органів ДПС України, їх служб та підрозділів називається

1

Закриття;

2

Ліквідація;

3

Реорганізація;

4

Реструктиризація.

11. Проблемно-орієнтований програмно-технічний комплекс, призначений для забезпечення істотного підвищення ефективності всіх процесів обробки інформації та прийняття рішень певними категоріями працівників - це

1

місце економічного аналізу;

2

робоче місце;

3

форма обліку;

4

автоматизоване робоче місце.

12. Передбачена законом матеріальна форма одер­жання, зберігання, використання та поширення інформації шля­хом фіксації її на папері, магнітній, кіно-, відео-, фотоплівці або на іншому носієві, передбаченому законодавством називається

1

Нормою;

2

Довідкою;

3

Актом;

4

Документом.

13. Основні положення, які відображають пізнані та засвоєні людиною об’єктивні закони та закономірності, якими органи управління керуються у процесі створення і функціонування соціальних систем управління

1

Принципи соціального управління;

2

Положення соціального управління;

3

Методи соціального управління;

4

Правила соціального управління.

14. Первинна струк­турна одиниця влади, створена державою для здійснення покла­дених на неї функцій та завдань

1

державний орган;

2

уповноважений від держави орган;

3

незалежний орган;

4

Службовий орган.

15. Як називається спеціально відібраний контингент працівників, який за своїми професійними, діловими та моральними якостями відпові­дає вимогам до працівників певного рангу, які пройшли атеста­ційний відбір, спеціальну підготовку, досягли позитивних резуль­татів у практичній діяльності та мають професійні навички, що грунтуються на сучасних спеціальних знаннях і аналітичних здіб­ностях, необхідних для прийняття та успішної реалізації управ­лінських рішень?

1

Середньооблікова чисельність працівників;

2

Штатний розпис;

3

Кадровий склад;

4

Кадровий резерв.

16. Як називається правовий документ (акт), який ви­даний спеціально уповноваженою на те посадовою особою або органом управління, містить юридичні норми і розрахований на багаторазове використання та відносно невизначене коло осіб?

1

Нормативний акт;

2

Службовий документ;

3

Інструкція;

4

Положення.

17. Як називається специфічна, повторювана діяль­ність, здійснювана у процесі управління органами ДПС, змістом якої є забезпечення органів і підрозділів необхідним, відповіда­ючим певним вимогам, контингентом людей, а також інформа­цією про нього, впровадження науково-обґрунтованих методів добору, розстановки, навчання, виховання, стимулювання кадрів, правового регулювання проходження служби та надання право­вого захисту особовому складу органів ДПС України?

1

Кадрове забезпечення;

2

Кадрова діяльність;

3

Правова діяльність;

4

Нормотворчість.

18. Частина простору, зона трудової діяль­ності, оснащена необхідними організаційно-технічними засобами, зв’язком, обладнанням, іншими спеціальними приладами для виконання службових обов’язків називається

1

Особистий простір;

2

Робочий стіл;

3

Трудова дисципліна;

4

Робоче місце.