Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyna_robota.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
153.09 Кб
Скачать

5.Бланк створення запиту.

Одним із найважливіших об’єктів бази даних Access є запит. З їх допомогою можна створювати, обновлювати, знищувати таблиці, отримувати відповіді на найрізноманітніші питання. Вони дозволяють з’єднати в одне ціле дані не лише з різних таблиць, а навіть із інших баз даних.

За допомогою багатотабличних запитів можна отримувати відповіді на такі запитання, на які не можливо знайти відповіді, переглядаючи кожну таблицю окремо. Наприклад, можна обчислити записи, що повторюються або, навпаки, відсутні, зводити їх в єдине ціле (звіти), знаходити записи, що присутні в одній таблиці, але відсутні в іншій, і багато іншого.

Будь-який запит в Access може бути використаний поряд із звичайними таблицями як база для іншого запиту. Таким чином, механізм запитів Access дозволяє вільно комбінувати таблиці і запити для виконання складних операцій над даними.

Дуже часто запити використовуються для того, щоб поєднати в одну таблицю на екрані дані, які реально розміщенні в різних таблицях бази даних. Таблиці в такому запиті можуть пов’язуватись декількома способами – з використанням внутрішніх, зовнішніх, рекурсивних з’єднань і з’єднань за співвідношенням. Ці типи з’єднань дозволяють вилучати із бази даних найрізноманітнішу інформацію.

Всі ці операції можна виконувати за допомогою складних запитів, якими є:

запит на вибірку даних із декількох таблиць;

  • перехресні запити;

  • запити з параметрами;

  • запити на оновлення таблиць;

  • запити на додавання даних;

  • запити на знищення записів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]