Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyna_robota.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
153.09 Кб
Скачать

1.Установка додаткового шрифту.

Схеми шрифтів можна змінювати кількома способами. Можна видаляти або змінювати ім’я створеної схеми шрифтів, але не можна змінювати, видаляти чи перейменовувати схему шрифтів за промовчанням.

Створення нової схеми шрифтів:

  • В області завдань Форматування публікації у групі Схеми шрифтів виберіть пункт Створити нову схему шрифтів.

  • Виберіть шрифти для заголовка та для основного тексту, а потім перегляньте їх у полі Зразок.

  • Введіть ім’я нової схеми шрифтів.

Установлюючи нові шрифти, пам'ятайте, що кожен шрифт працюватиме лише на комп'ютері, де його установлено. Якщо ви працюєте над документами Office спільно з іншими користувачами або плануєте переглядати документ на іншому комп'ютер, нові шрифти, установлені на вашому комп'ютері, можуть відображатися на іншому комп'ютері інакше. Текст, відформатований шрифтом, якого немає на поточному комп'ютері, відображається шрифтом Times New Roman або стандартним шрифтом.

Щоб забезпечити правильне відображення документа на інших комп'ютерах, слід або установити новий шрифт на цих комп'ютерах, або, якщо використовується шрифт TrueType у Word або Microsoft PowerPoint®, впровадити цей шрифт у документ. Впровадження шрифтів може призвести до збільшення файлу документа й не діє для деяких комерційних шрифтів з обмеженнями, але це зручний спосіб забезпечення однакового вигляду документа з новими шрифтами на різних комп'ютерах.

2.Алгоритм введення формул.

Редактор формул, що використовується з застосуваннями компанії Microsoft, є спеціальною версією редактора формул MathType, створеного компанією Design Science, Inc.

За допомогою редактора формул можна утворювати складні математичні вирази, вибираючи символи з панелі інструментів та, вводячи змінні та числа. При утворенні формул розмір шрифтів, інтервали та формати автоматично регулюються для збереження відповідності математичних типів. Змінювати форматування можна й у процесі роботи. Існує також можливість перевизначати автоматичні стилі.

Щоб викликати редактор формул, виконайте одну з наступних процедур.

· Виберіть команду «Объект...» у меню «Вставка» та у полі «Тип объекта» вкладки «Создание» виберіть «Microsoft Equation 2.0».

· Ви можете, використовуючи команду «Настройка...» у меню «Сервис», помістити на стандартну панель інструментів кнопку , за допомогою якої редактор формул буде викликаний відразу.

· Якщо вам необхідно редагувати готову формулу, просто двічі натисніть на ній кнопкою миші.

· Виділіть формулу та виберіть команду «Объект Формула» у меню «Правка», а потім виконайте підкоманду «Открыть».

· Запустіть редактор формул як окреме застосування.

3.Шаблони.Панель інструментів «Форми» .

Оскільки в шаблонах можуть зберігатися макровіруси, будьте обачні, відкриваючи нові шаблони або створюючи файли на їх основі. Використовуйте такі запобіжні заходи: запускайте на комп'ютері найновіші версії антивірусних програм; установіть високий рівень захисту від макросів; зніміть прапорець Довіряти всім установленим надбудовам і шаблонам; використовуйте цифрові підписи; створіть список довірених джерел.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]