Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_ИНЖЕН_МИК.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
205.31 Кб
Скачать

Протипожежні заходи

Будівля ресторану по ступені вогнестійкості ставиться до ІІ типу. Конструкції стін, перегородок, підлоги, перекриття, стелі, відповідають нормам протипожежної безпеки згідно з СНиП 2.01.02-85 (залізобетон, цегла, металопластик, черепиця). При розробці генплану підприємства врахована відстань на протипожежні розриви – до найближчої будівлі 30 м (див. генплан, графічна частина, аркуш 1).

При будівництві підприємства враховувалася можливість швидкої і безпечної евакуації людей із будинку у випадку пожежі. Коридори – прямі, шириною не менш 1,6 м. Обладнання у кожному цеху встановлено у лінії, обов’язково забезпечений вільний вихід у коридор. На підприємстві передбачено два евакуаційних виходи. НУ додаткуподаний план евакуації при пожежі. Такий план вивішений у виробничому коридорі і кожному цеху.

Для гасіння пожежі у ресторані будуть використовуватися ручні порошкові вогнегасники типу ОП-10 та кислотні типу ОУ-5. Порошкові вогнегасники типу ОХП використовують для гасіння устаткування, яке знаходиться під напругою. Кількість та тип вогнегасників, необхідних для проектованого закладу надано у табл. 3.6.

Таблиця 3.6. Розрахунок необхідної кількості вогнегасників

Найменування груп приміщень

Вогнегасники

Тип

Кількість

Гарячий цех

ОП-10

1

Овочевий цех

ОП-10

1

М’ясо-рибний цех

ОП-10

Торгова зала ресторану

ОУ-5

1

Банкетна зала

ОУ-5

1

Електрощитова

ОП-10

1

Коридори

ОУ-5

1

Схема розташування вогнегасників наведена у додатку.

Для забезпечення оперативного гасіння пожежі на підприємстві запроектоване внутрішнє і зовнішнє протипожежне водопостачання. Для зовнішнього пожежегасіння може використовуватися пожежний гідрант, приєднаний до місцевій централізованій мережі водопостачання. Враховуючи, що підприємство запроектоване у місті, підземний пожежний резервуар відсутній. Пожежний гідрант у підприємстві влаштований на завантажувальному майданчику на висоті 1,35 м над підлогою, у шафі з отворами для провітрювання. Шафа опломбована і має і напис “ПК”. Витрати води на внутрішнє пожежегасіння складають 2х2,5 дм3/с, на зовнішнє – 10 дм3/с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]