Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_ИНЖЕН_МИК.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
205.31 Кб
Скачать

135

3. Інженерний розділ

3.1. Будівельна частина Розміщення закладу в містобудівній структурі

Проектований комплексний заклад ресторанного господарства буде знаходитися на земельній ділянці в Заводському районі міста Миколаїв за адресою: вулиця Чигрина, 46.

Рельєф ділянки спокійний, має ухил з півдня на північ. Підприємство розташоване у житловому масиві. Територія вільна від забудови. Головний фасад будівлі – вікна залу ресторану – орієнтовані на південний захід. До центрального входу у ресторан, на якій він розташований, прокладена заасфальтована доріжка шириною 4 м. Інша територія покрита газонами з квітниками. З обох сторін від доріжки знаходяться майданчики для відпочинку споживачів з лавами і квітниками. Границі ділянки обмежені декоративним чагарником висотою 1 м. На території є зелені насадження у вигляді хвойних і листяних дерев.

Господарський двір знаходиться з північного сходу, він огороджений зеленими насадженнями у вигляді листяних дерев. Ширина заїзду з вулиці на господарський двір – 5,5 м. На території господарського двору розташовується тупиковий майданчик для розвороту службового транспорту розміром 13,5х 12,8м. На відстані 20,1м згідно з санітарними вимогами запроектований майданчик з контейнерами для збору сміття, який забетонований і огороджений бетонними плитами. Покриття проїздів – асфальтобетонні. Покриття тротуарів доріжок, вимощення навколо будівлі на ширину 1,5 м – із дрібнозернистого асфальтобетону. Краї проїздів і стоянки відокремлені від тротуарів і газонів бетонним бортовим каменем.

Таблиця 3.1.

Технічні показники генплану

Показники

Одиниці виміру

Кількість

Загальна площа ділянки

га

0,208

Площа забудови

м2

607,13

Площа доріг, проїздів, тротуарів

м2

924,2

Площа озеленення

м2

553,2

% озеленення

%

26,5

Конструктивне рішення

Конструктивна схема підприємства - неповний каркас з несучими зовнішніми стінами. Під несучими стінами передбачені стрічкові фундаменти з бетонних блоків, під колонами – окремо стоячі стаканного типу. Мінімальна глибина закладання фундаментів нижче глибини промерзання ґрунту і не менше 1,1 м.

Зовнішні стіни будівлі виконані з теплоефективної цегли товщиною 510 мм. Внутрішні перегородки в приміщеннях із цегли на цементному розчині. Товщина перегородок – 120 мм, перегородки у тамбурі –товщиною 250 мм.

Покриття – зі збірних залізобетонних плит із круглими пустотами. Розміри плит покриття 1,5м х 6,0 м. Система водовідводу з даху – внутрішня в дощову каналізацію. Конструкція покриття включає несучі і огороджувальні елементи, які складаються з шару толю, утеплювача, цегляного розчину, з шару руберойду на мастиці.

Підлоги в залах зі спеціальній плитки, виробничих приміщеннях – з керамічної плитки, коридорах – мозаїчні з фактурним шаром з мармурової крихти, електрощитовій – з бетону.

Віконні блоки мають розміри: В1 - 9х18дм – 12 шт.;

В2 - 15х18дм – 15 шт.

Дверні блоки мають розміри (в дм):

зовнішні двостулкові Д1 – 14х24 – 2шт.;

внутрішні двостулкові Д2 - 14х24 – 1шт.;

внутрішні Д3 - 9х21 – 15 шт.;

внутрішні Д4 – 6х21 – 6шт.

зовнішні двостулкові подвійні Д5 –11х21 - 1шт.;

зовнішні Д6 - 9х21.

Пропозиції щодо дизайну ресторану

Заклад повинен привертати до себе увагу споживачів. Фасад закладу є, в першу чергу, рекламою підприємства. Його дизайн повинен створити враження бездоганності, охайності, оригінальності, відповідати архітектурним вимогам будівлі, запам'ятовуватися споживачам.

Легкий дашок над входом - елемент турботи про гостя. Він буде сприяти збереженню чистоти в підприємстві. Необхідним елементом культури входу буде добре його освітлення, яскрава та виразна рекламна вивіска про режим праці закладу.

Сходи закладу будуть вимощені керамічною плиткою «під мармур». Вони ведуть до двостулкових дверей кольору червоного дерева, скло у дверях затемнене, перед дверима лежить ковдра-скребок такого ж кольору, що і двері. Коли заклад працює, зовнішні двері будуть завжди відчинені. За зовнішніми дверима знаходяться внутрішні двері. Зовнішні двері влаштовують так, щоб вони відчинялися на вулицю. Доріжка, яка веде до входу у заклад буде вимощена матеріалом, який добре миється і буде зберігати охайний вигляд протягом дня. На фасаді розміщена назва підприємства, виконана з неонових трубок “Ресторан Мальва”. Назва закладу зроблена з великих червоних літер, ввечері вона світиться і мерехтить, що обов'язково не залишиться непоміченим.

Необхідним декоративним елементом входу у заклад будуть два квітника, які розташовані з обох сторін від дверей.

Зовнішні стіни будівлі облицьовані декоративною італійською плиткою під необроблене каміння сірого кольору. Фасад та бокові стіни будівлі будуть оточені квітниковим бордюром, який у вечерні часи підсвічуватися.

Дизайнерське рішення виробничих приміщень закладу виконано у відповідності з санітарно-гігієнічними вимогами, що спрямовано на створення безпечних умов праці та підвищенню її продуктивності. В кольоровому оздобленні стін, перегородок, самонесучих конструкцій, стель, підлог та інших частин будинку, а також у кольорах технологічного устаткування переважають світлі тони, що буде забезпечувати підвищення освітленості робочих місць, зменшенню навантаження на очі працівників, зниженню їх втоми. Опорядження внутрішніх стін, підлоги, стелі залежать від виду приміщення (табл. 3.2).

Таблиця 3.2.

внутрішнє опорядження приміщень

Назва приміщень

Характеристика покриття підлоги

Опорядження стін

Опорядження стелі

на всю висоту

панелі

вище панелі

1

2

3

4

5

6

Вестибюль

Мозаїчне

Пластик

Клейова побілка

Зала ресторану

Плитка пластикова

Рідкі шпалери

Підвісна

Банкетна зала

Плитка пластикова

Шпалери

Підвісна

Виробничі цехи (овочевий, м’ясо-риб-ний, гарячий, холодний)

Метласька плитка

Керамічна плитка

Клейова побілка

Клейова побілка

Мийні столового і кухонного посуду

Метласька плитка

Керамічна плитка

Клейова побілка

Клейова побілка

Сервізна

Метласька плитка

Клейова побілка

Бухгалтерія

Лінолеум

Шпалери

Клейова побілка

Комора сипучих і напоїв

Керамічна плитка

Масляне фарбування

Клейова побілка

Клейова побілка

Комора овочів

Метласька плитка

Керамічна. плитка

Клейова побілка

Клейова побілка

Завантажувальний майданчик

Цементно- піщане

Масляне фарбування

Клейова побілка

Клейова побілка

Гардероб персоналу

Керамічна плитка

Глазурована плитка

Клейова побілка

Клейова побілка

Душові

Керамічна плитка

Глазурована плитка

Клейова побілка

Санвузли

Керамічна плитка

глазурована плитка

Клейова побілка

Коридор

Керамічна плитка

Масляне фарбування

Клейова побілка

Клейова побілка

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]