Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЕК.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
581.12 Кб
Скачать

Лист – зобов’язання

Ми, аудиторська фірма „Орієнтир” в особі директора зобов’язується здійснити аудиторську перевірку в Ват „Сатурн” в термін з 15 – по 22 жовтня 200- року.

Необхідність аудиторської перевірки полягає в потребі власників, замовників та інших користувачів даних фінансової звітності в отриманні повної та достовірної інформації про діяльність ВАТ „ Сатурн” згідно Закону України „ Про аудиторську діяльність”.

Аудиторська фірма повинна перевірити наявність майна, цінностей, грошей проведення замірів виконаних робіт, визначення якості технічних засобів зв’язку. Аудитор зобов’язаний належно надавати аудиторські послуги, перевіряти стан бухгалтерського обліку та звітності замовника, їх достовірність повноту і відповідність чинному законодавству та встановленим нормативам; повідомляти власників, уповноважених ними осіб, замовників про виявлені під час проведення аудиту недоліки ведення бухгалтерського обліку і звітності; зберігати в таємниці інформацію, отриману при проведенні аудиту та виконанні інших аудиторських послуг.

На першому етапі початкової стадії важливо ознайомитись із бізнесом клієнта. Збір інформації про бізнес клієнта необхідний, щоб правильно інтерпретувати значення аудиторських доказів, одержаних у процесі аудиту.

На другому етапі початкової стадії процесу аудиторської перевірки аудитор ознайомлюється зі статутом підприємства, його установчими документами та правовими зобов’язаннями. Складання плану та робочої програми становить завершальний етап початкової стадії процесу аудиту.

На стадії дослідження в умовах підтверджу вального аудиту доцільно виділити такі етапи процесу аудиту:

  • перевірка господарських операцій і облікових записів;

  • коригування плану та робочої програми;

  • перевірка (аналіз) фінансової звітності, збір аудиторських доказів.

  • На завершальній стадії процесу аудиту доцільно виділити три етапи: оцінка і аналіз результатів перевірки; склад звіту; підготовка пропозицій і ознайомлення з ними замовників; написання аудиторського висновку й оформлення та підписання акта виконаних робіт.

Щодо аудиторського висновку за результатами перевірки фінансової звітності ВАТ, то в цьому випадку потрібно дотримуватися вимог, затвердженим рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 25 січня 2001р. за № 5 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15.02.2001 р. № 139/5330.

При цьому згідно договору аудиторська фірма зобов’язується кваліфіковано здійснити всі необхідні аудиторські процедури та надати за результатами перевірки аудиторський висновок.

В разі не виконання зобов’язань аудиторська фірма „ Орієнтир” несе відповідальність згідно договору та Закону України „Про аудиторську діяльність”.(ст.„Відповідальність” Закон України”).

2. План аудиторської перевірки

п/п

Заплановані види робіт

Період проведення

Виконавець

Примітки

1

Ознайомлення з бізнесом клієнта

15.10.200-

Гринчук І.А.

В разі не дотримання інформації від клієнта перевірка буде призупинена

2

Ознайомлення зі статутом підприємства та установчими документами

16.10.200-

Гаврилишин Л.Д.

3.

Складання плану та робочої програми.

17.10.200-

Костів Л.Г.

4

Перевірка господарських операцій і облікових записів

18.10.200-

Гаврилишин Л.Д.

5

Перевірка фінансової звітності, збір аудиторських доказів

19.10.200-

Костів Л.Г.

6

Оцінка і аналіз результатів перевірки

20.10.200-

Гринчук І.А.

7

Написання аудиторського висновку

21.10.200-

Всі аудитри

8

Підписання акту виконаних робіт

22.10.2009

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]