Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zashita_tochno-tochno.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
473.6 Кб
Скачать

5.7. Кошторис витрат на похід

Калькуляція вартості туристичної подорожі на одного туриста

Стаття калькуляції

Сума, грн

Харчування

14.00

Транспортне обслуговування

-

а) авто

12.00

Медична страховка

2.00

Екскурсійне обслуговування

безкоштовно

Витрати на маркетинг і рекламу

-

а) витрати на рекламу

безкоштовно

б) радіролик

безкоштовно

Накладні витрати (непередбачені витрати)

10.00

Собівартість

35.00

Разом вартість туру

35.00

    1. Інформація та телефони аварійно-рятувальних служб

Задля забезпечення повної небезпеки клієнтам туристичної фірми «GRAND x3m», ми підтримуємо зв’язок з Київськими аварійно-рятувальними службами, у які треба якомога швидше зателефонувати у разі виникнення непередбачених ситуацій для отримання кваліфікованої швидкої допомоги.

1. Головне управління МНС України в м.Києві

– Володимирська вул., 13

2. Київська служба порятунку, Комунальна аварійно-рятувальна служба

3. Українська асоціація рятувальників, оперативно-рятувальна служба

– Жилянська вул., 26А

– 8-044-285-24-47

4. Голосіївське районне управління ГУ МНС України в м. Києві

– Голосіївський просп./40-річчя жовтня

– Касіяна Василя вул.

– 8-044-525-00-17, 525-30-08

– 8-044-259-20-01, 259-22-01

    1. Анімаційний супровід

Анімаційна програма є невід’ємною частиною кожної туристичної подорожі, адже вона сприяє дружній, розкутій атмосфері, знімає напругу. Колектив мав можливість більше дізнатися один про одного, дізнатися про здібності своїх колег і, звісно, наладити дружні стосунки.

Наша фірма вирішила використовувати для анімації елементи тренувань та навчань за допомогою мотузок, адже це є основою активного туризму. Нав’язування було зроблено з дотримання правил техніки безпеки, після чого наш кваліфікований експерт перевірив досконалість та якість роботи.

Переправа через водні перешкоди є атрибутом багатьох видів спортивних подорожей, пов'язаних з пересуванням по суші. Для деяких видів подорожей (зокрема - спортивного пішохідного туризму) переправи є базовим перешкодою, що визначає категорію складності маршруту.

Найбільш важкими вважаються навісні переправи, які оцінюються як перешкоду категорії труднощі 2Б. Однак туристична практика свідчить про їх порівняну безпеку. Переправи є вимушеними і застосовуються в тих випадках, коли немає можливості перейти річку убрід без поруччя або організувати навісну переправу.

Переправа, безумовно, відноситься до найбільш небезпечних елементів спортивних подорожей. Саме тому ми вирішили використати цей елемент в анімаційній програмі, щоб на практиці ознайомити клієнтів з правилами, можливостями та небезпеками, що можуть виникнути при подоланні природних перешкод з використанням різних видів переправ.

При проходженні запропонованих дистанцій була гарантована безпека клієнтів, адже в нашій туристичній фірмі була наявна повна система страхування та обладнання: використання спеціальних систем для активного туризму, карабінів, жумарів, кролів тощо.

Отже, структура анімаційної програми складалася з наступних заходів.

Нашою фірмою була запропонована традиційна переправа через річку, що натягувалася між двома міцними деревами. За правилами натягується 2 мотузки – верхня та нижня переправи. Вся група ділиться на 2 команди. Учасник має виконати завдання, встановлене керівником групи. Після вдалого проходження дистанції естафета передається наступному учаснику. Виграє та команда, яка покаже кращий час.

Ще один вид переправи – Тібетський міст. Натягується нижня переправа та 2 верхні по боках. Задля гарантованої безпеки клієнтів застосовується страховка. Правила проходження дистанції «Тібетський міст» аналогічні до правил традиційної переправи.

Розважальним елементом анімаційної програми, що знімає психологічну та фізичну напругу була традиційна, але завжди цікава гра «Крокодил». Група туристів поділяється на дві команди. Представники кожної з них загадують по слову на туристичну тематику, намагаються якомога точніше показати його зміст за допомогою жестів та міміки, а гравці протилежних команд мають відгадати те, що було загаданим.

Отже, запропонований анімаційний супровід нашої туристичної фірми «GRAND x3m» був визнаний вдалим та залишив яскраві спогади, що доповнили загальні враження від проведеного маршруту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]