Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_ofitsiant.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
581.73 Кб
Скачать

1.Ознайомлення з базовим підприємством.

Гості Києва гідно оцінять зручне розташування «Alfavito». Готель знаходиться поруч з Палацом «Україна» і однойменною станцією метро. Завдяки цьому за 10 хвилин можна легко дістатися до центру Києва - до вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності. Готель розташований в 15 хвилинах ходьби від головного стадіону країни - НСК «Олімпійський», і в безпосередній близькості до основних транспортних розв'язок. До послуг бізнес-туристів і екскурсантів 251 просторий номер, в числі яких кімнати категорії Стандарт і Поліпшені, а також номери VIP - рівня: Делюкс, Люкси та Апартаменти.

Комфортабельні номери обладнані всім необхідним для гостей: зручним робочим місцем, телевізором з супутниковим телебаченням, телефоном, сейфом, міні-баром, індивідуальною системою кондиціонування та безкоштовним високошвидкісним Wi-Fi.

В готелі: ресторан «PIANO» з живою музикою, кафе-бар «FORTE», лобі-бар, кондитерська, літня тераса, кафе «Double Decker», 7 залів для проведення конференцій і ділових зустрічей, місткістю від 10 до 150 осіб, бізнес -центр, служба консьєржів, картинна галерея, тренажерний зал з безкоштовним цілодобовим доступом, клуб краси «Elixir CLUB by Yuriy Tsarov» і безкоштовний паркінг на 68 місць. «Alfavito» - один з небагатьох готелів в центрі Києва зі своїм маленьким сквером.

«Alfavito» заслужено, вже другий рік поспіль, отримав нагороду «Кращий АРТ Готель Україна» (2012р. І 2013р.), «Свідоцтво про Exellence» і «Travellers 'Choice» в номінації Нotels для надання послуг та Популярні Готелі від Trip Advisor (2013 , 2014). «Alfavito» - перший український готель, який успішно пройшов атестацію Асоціації Бізнес Туризму (АБТ) і отримав сертифікат «Конференц та Бізнес Готель», а також став володарем знаку якості «Вгору Quality Hotel» від HRS. Готель «Alfavito» увійшов до трійки кращих чотиризіркових бізнес-готелів України за версією національної премії гостинності України «Hospitality Awards-2014».

Ми проходили технологічну практику на робочому місці офіціанта у ресторані «Piano».

« Piano » - ресторан у центрі Києва, який безперечно входить в категорію «Кращі ресторани Києва ». Щодня в « Piano » для гостей готелю сервірується сніданок по типу « шведської лінії ». Щовечора для наших гостей звучать музичні композиції у живому виконанні .Тут проводять корпоративи, банкети різних типів тощо. Зал розрахований на 130 місць , але розстановка столів залежить від виду проведеного заходу в ресторані,а також від кількості гостей.

2.Способи подачі страв.

Існує чотири способи подачі страв:

  • Американський

  • Французький

  • Англійський

  • Російський

Під час проходження практики ми використовували найпоширеніший спосіб подачі страв Американський. Цей спосіб включає в себе подачу готової страви у посуді прийому,з правої сторони від гостя правою рукою. Але під час бенкетів також використовується Французький спосіб подачі страв. Цей спосіб включає в себе перекладання страви з посуду подачі в посуд прийому гостя,з лівої сторони від гостя, правою рукою, прибором для перекладання.

3.Технологія прийому замовлення та проведення заходу в закладах ресторанного господарства.

На місці практики,прийнявши від замовників банкету замовлення, метрдотель перш за все уточнював: дату і час проведення; кількість гостей та їх склад; подію, яку відмічають; загальну суму асигнування; суму на кожну персону; форму оплати – готівкою, безготівкові розрахунки; списки запрошених гостей.

Потім було ознайомлення замовника їз залом в якому буде проводитись банкет, узгоджував з ним розстановку столів та план розміщення гостей.

Потім,відповідно до банкету разом із замовником складалося меню і винна карта.

На час приходу гостей всі офіціанти стояли у тій частині залу яку мали обслуговувати. Гостей зустрічав адміністратор, а до столиків їх проводили офіціанти. Після того як всі гості зайняли столи, офіціанти казали які є страви на бенкеті і через невеликий проміжок часу приймали замовлення, або відразу виносили страву, якщо для всіх учасників банкету булт однакові страви. Так же само було і з десертами та напоями.

Під час банкету офіціанти слідкували за чистотою столів та вчасністю подачі страв, а по закінченню банкету прибирали використаний посуд і проводили заміну скатертин та нову сервіровку.

В кінці банкету замовник разом з адміністратором обговорюють банкет і замовник платить гроші,якщо він не зробив цього раніше.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]