Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_ofitsiant.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
581.73 Кб
Скачать

5.Технологія підготовки та проведення бенкету з повним обслуговуванням.

На місці практики банкет з повним обслуговуванням проходив так:у меню включали невелику кількість холодних страв і закусок, одну гарячу закуску, для бенкету-обіду - першу страву, одну-дві другі страви, солодкі страви, фрукти, напої.

Підготовка до бенкету. Для проведення бенкету офіціантивстановлювали бенкетні столи, стільці, крісла або напів-крісла, накривали бенкетними скатертинами, для прикрас столів використовували гірлянди з квітів..

Після цього, відповідно до меню робили повню сервіровку,адже бенкет з повним обслуговуванням передбачає повну сервіровку столу посудом і приборами. При цьому використовують підставні, закусочні і пиріжкові тарілки, виделки і ножі - столові, рибні, закусочні, столову ложку (для бенкету-обіду), десертні набори - ніж, виделку, ложку. Кількість скляного посуду залежить від асортименту напоїв і може досягати шести найменувань. Усі предмети розміщували на столі до приходу гостей. На стіл ставлять також спеції через один набір, причому сіль ставлять зліва, перець - справа.До столового набору кожного гостя, зліва за пиріжковою тарілкою клали картку-меню, в якій зазначений порядок подавання страв і напоїв. Обслуговування учасників бенкету. На місці практики ми були присутні на банкеті з повним обслуговуванням на 9 гостейОзнайомившись з меню,гості робили замовлення,а офіціанти працювали так:один офіціант приймав замовлення,другий пропонував закуски доки перший ішов забирати замовлення, а третій слідкував за тим, щоб у гостей не були порожні келихи і за необхідності доливав відповідні напої. По закінченню ми прибирали використаний посуд і брудні скатертини.

6.Технологія підготовки та проведення бенкету з частковим обслуговуванням.

Перед початком банкету офіціанти розставляли банкетні столи так само як і при банкеті з повним обслуговуванням. Стіл сервірували без підставної тарілки, тобто для кожного гостя ставили лише закусочну і пиріжкову тарілки, два набори - закусочний і столовий ніж та виделку. На стіл ставили фужери, чарки для вина і горілки. Десертні набори подавали разом з десертом. На середину столу ми ставили холодні страви і закуски, алкогольні та безалкогольні напої. Офіціанти знову умовно ділились так ,що кожен обслуговував 6- гостей. Закуски ставили до приходу гостей,коли закуски закінчуються на їх місця ми ставили пляшки з напоями, етикетками до гостей. Пляшки відкривали тоді, коли гості були за столом. Потім по черзі виносили другі страви, які були передбачені далі в меню. Так само і з десертами та гарячими напоями. По закінченню банкету ми прибирали столи.

7.Технологія підготовки та проведення бенкету « фуршет».

На базовому підприємстві для організації бенкету-фуршету використовували столи заввишки 0,9-1,1 м, крім основних фуршетних столів, у залі стояли додаткові столи, для того, щоб гостям було де їсти і пити,а також ставити використаний посуд.

Для сервірування столу використовували:Тарілки закусочні, виделки десертні ,

тарілки пиріжкові, фужери, ножі закусочні, склянки для соків,ножі десертні, чарки,виделки закусочні.

Сервірування фуршетних столів ми починали із розставляння скляного посуду. Зліва від скла клали закусочні виделки, справа - закусочні ножі. бНад закусочними тарілками були вистановлені стопками по 4-6 штук пиріжкові тарілки.

Гарячі страви подавалися на таці. Офіціант або пропонував гостям взяти страву або за їх бажанням подавав її сам. Так само було і з десертами та напоїми.В процесі обслуговування офіціанти слідкували за чистою всіх столів які були в залі і за проханням гостей могли їм допомагати у виборі страв.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]