Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_ofitsiant.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
581.73 Кб
Скачать

8.Технологія підготовки та проведення бенкету - коктейль, його види.

Розрізняють декілька варіантів цього бенкету: бенкет-коктейль, бенкет-коктейль-фуршет, бенкет-парті.

За час проходження практики на підприємстві ми не були присутні на цьому виді банкету,але він повинен проводитись таким чином:при організації бенкету-коктейлю в залі бенкетних столів не ставлять, а обмежуються невеликими окремими столами, розставленими біля стін, колон, у нішах залу.. Всі закуски в блюдах, а також напої в чарках і келихах на таці пропонують гостям офіціанти, замість виделок гості користуються спеціальними пластмасовими або дерев'яними шпажками.

Фужери та інший скляний посуд підбирають відповідно до кількості гостей.Тут подають великий вибір напоїв.

Бенкет-коктейль-фуршет.

У одному залі збираються гості, а в ставлять фуршетні столи, на які подають холодні, гарячі, солодкі страви, фрукти, хліб. Для напоїв у залі або підсобному приміщенні встановлюють один абокілька буфетів-барів.

Коктейль-парті. Коктейль-парті організовують у вечірні години, триває він 1,5-2 години. Його особливість полягає в тому, що гості почуваються невимушено, більш демократично, ніж при проведенні інших видів бенкетів цієї групи, їх не зобов'язують прибути в точно призначений час.

На розсуд господаря або організатора заходу їм подають різноманітні напої та закуски. Під час коктейлю-парті головним чином подають канапе й сандвічі.

9.Технологія підготовки та проведення бенкету - чай, бенкету - кава.

На міці практики даний вид бенкету ми проводили так:встановлювали круглі столи і напівкрісла.

Столи накривають скатертинами і серветками ніжних кольорів і відтінків, використовували красивий чайний посуд, келихи, вазочки для варення.

Сервірували таким чином:перед гостями ставили десертні тарілки, на які клали полотняні серветки,десертні тарілки ставлять напроти місця кожного гостя. Серветку кладуть на тарілку або за тарілкою. Десертні набори клали поряд із десертною тарілкою.

Самовар ставили на підсобний стіл, підставлений до основного зліва від стільця замовниці. Порцеляновий чайник із заваркою і чашки розміщували біля самовара. Воду в пляшках і фужерах ставили на окремому столі. Бенкет-чай триває не більше двох годин. Обслуговувала його бригада офіціантів, кількість якої визначалась з розрахунку два офіціанти на десять гостей.

10.Технологія підготовки та проведення бенкету по типу «Шведський стіл».

На місці практики бекет проводився таким чином: учасникам бенкету-прийому надавалась можливість вибирати не тільки холодні, а й гарячі та солодкі страви, які виставляються на бенкетному столі.Температуру гарячих страв підтримували за допомогою мармітів. Для деяких холодних страв використовували підставки з льодом.

У залі встановлювали фуршетний стіл, на якому виставляють всі страви.Перед подаванням солодких страв і фруктів зі столу ми забирали все зайве. Продукцію на бенкетний стіл офіціанти подавали у блюдах круглої або овальної форми, салатниках, деякі вироби - на дерев'яних дошках, частково нарізані тонкими скибками. На підсобних столах, стопками ставили тарілки і клали столові набори.Паперові серветки ставили на бенкетний стіл у серветницях..

Напої не ставлять на бенкетний стіл. У буфеті-барі гості самі могли брати напої.

Гостей зустрічали офіціанти і допомагали взяти страви, якщо це було потрібно. По завершенню ми прибирали використаний посуд та брудні скатертини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]