Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ramka.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
5.97 Mб
Скачать

Газораспределительньїй механизм.

Газорозподільний механізм. 1 .Шків на поліпчатом валу для приводу генератора; 2. Зубчастий шків на колінчастим валу для приводу розподільного валу; 3. Зубчастий ремінь приводу розподільного валу;

4. Шків насоса охолоджуючої рідини; 5. Натяжна ролик; 6 Ексцентрикова ось натяжної ролика; 7. Установча мітка (вусик) на задній кришці зубчастого ременя. 8. Установча мітка на шківі розподільного валу; 9. Шків розподільного валу; 10. Мітка випередження запалювання на 5 'на передній кришці зубчастого ременя; 11. Мітка випередження запалювання на О ';

12.Мітка ВМТ на шківі приводу генератора; 13. Установча мітка на кришці масляного насоса; 14. Мітка ВМТ на зубчастому шківі колінчастою валу;

15.Передній корпус підшипників розполілкного валу; 16. Задній корпус підшигників розподільного валу; 17.Ексцентрик на аозподільчому валу для приводу паливного насоса; 18. Розподільний вал; 19. Сухарі клапана:

20. Тарілко клапана; 21. Зовнішня пружина клапана; 22. Внутрішня пружина клапана; 23. Опорна шайба пружин; 24. Впускний клапан; 25. Напрямні втулки клапана; 26. Випускний клапсн;27. Стопорне кільце; 28. Маслоотражаїельнил ковпачок; 29. Штовхач клапана; ЗО. Регулювальна шайба: 31. Головка циліндрів; 32. Сідло клапана; 33. Дистанційне кільце;

34.1.Перевірка натягу ременя; 35. II. Порядок затягування болтів кріплення головки циліндрів; 36. ІІІ.Порядок затягування гайок кріпленню корпусів підшипників розподільного валу. Газорозподільний механізм забезпечує наповнення циліндрів двигуна свіжим зарядом горючої суміші тп випуск відпрацьованих газів відповідно до вимог робочого процесу в кожному з циліндрів двигуна. Цей механізм характеризується верхнім рядним розташуванням клапанів.

Розподільний вал 18, керуючий відкриттям і закриттям клапанів, розташований в голови циліі ідрів і приводиться в обертання від колінчастого вала зубчастим ременем З.Клапани приводяться в дію безпосередньо кулачками розподільною валу через циліндричні штовхачі 29 без проміжних важелів. У гнізді штовхана знаходиться шайба ЗО, підбором якої регулюється зазор в клапанному механізмі.

Еластичний зубчастий реллінь приводить в обсртаї іня і шків 4 насоса охолоджуючої рідини. Ролик 5 служить для натягу рел\еня. Він обертається на ексцентричної осі 6, прикріпленою до головки циліндрів. Повертаюни ось 6 щодо шпильки кріплення, змінюють нетяг ременя.Натяг ременя вважається нормальним, якщо в середній частин гілки між шківа розподільного і колінчастого валів ремінь закручуєтьсі зусиллям пальців в 1,5-2 кгс.

Розподільний вал, відлитий з чавуну, має п'ять опорних шийок, які обертаються в гніздах, виконаних в головці циліндрів і в корпусах 15і 16 підшипників розподільного валу. На валу є 17 ексцентрик для приводе паливного насоса.Задній торець розподільного валу має паз для з єднання з датчиком-розподільником запалювання двигуна.

Від осьових переміщень розподільний вал утримується завзятим буртиком валу, розташовується між торці задньої опори вала і корпусом допоміжних агрегатів.Для підвищення зносостійкості робочі поверхні кулачків, ексцентрико і поверхню під сальник вибілюються. Глибина вибіленого шару не менше 0,2 мм.

Клапани (24 впускний і зипускний 26), що служать для періодичного відкрита і закриття отворів впускних і випускних каналів, розташовані в головці циліндрів похило в ряд.

Впускний клапан виготовлений з хролюкремністой сталі.Його голевка має більший діаметр для кращого наповнення циліндра. Випускний клапан виконаний складовим: стрижень з хромонікельмолібденовой сталі з кращою зносостійкістю на тертя і хорошою теплопровідністю для відводу тепла від голівки клапана до його направляє втулці, а головка - з жеролліцної хромонікельмарганцовістой сталі.Крім того, робоче фаска випускного клапана, шо працює при високих температурах в огресивному середовищі відпрацьованих газів, мас наплавлення з жаростійкого сплаву.

Направляючі втулки клапанів виготовлені з чавуну, запресовані в головку циліндрів і від можливого випадання утримуються стопорними кільцями 27.0твори у втулках остаточно обробляються в зборі з головкою циліндрів, що забезпечує вузький допуск на діаметр отвору і точність його розташування по відношенню до робітників фасками сідла і клапана. У отворах направліючих втулок є спіральні канавки для мастила. У втулок впускних

клапанів канавки нарізані до половини довжини отвору, а у втулок випускних клапанів - по всій довжині отвору.

Зверху на напрямні втулки надягають ковпачки 28 з фторкаучуковой гуми зі сталевим арматурною кільцем, які охоплюють стрижень клапана і служать для зменшення проникнення масла в камеру згоряння через зазори між направляючої втулкою та стержнем клапана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]