Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ramka.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
5.97 Mб
Скачать

Допоможе електроніка

Незаперечна перевага рульового підсилювача - полегшення роботи рук при паркувальних маневрах, коли доводиться робити багато оборотів бублики при максимальному зусиллі, або в затяжних поворотах.Але підсилювач володіє ще однією корисною властивістю – він послаблює передачу на кермо ударів від нерівностей дороги.

А недоліки? Власники автомобілів з ГУР часто скаржаться на відсутність або нестачу реактивного зусилля на кермі На жаль, в цьому найчастіше винен гідропідсилювач – він дуже активно допомагає водієві, надаючи тому ще й ведмежу послугу, прибираючи ту дещицю повертає зусилля, яка і забезпечує "почуття автомобіля".! завдання конструкторів при розробці та настроювання ходової частини виявляється чертовски складною. Аджеь щоб домогтися гарної інформативності рульового приводу і одночасно не зробити бублик занадто тугий, потрібно пов'язати воєдино масу чинників: продуктивність насоса, параметри золотника і жорсткість торсіонні,геометрію передньої підвіски і кути установки коліс (від цього в першу чергу залежить величина повертає зусилля), параметри задньої підвіски,уводние характеристики шин і навіть жорсткість кузова на скручування тому не дивно, що бездоганні з цієї точки зору автомобілі (наприклад Реи^еоі 405, 306 або ВМ№ 3-ї серпі трапляються дуже і дуже рідко.

моделях Jaguar, на допомогу приходить золотник електрогідравлічний модулятор тиску –із ростанням швидкості за сигналом

від керуючого блоку, він обмежує тиск у рзбочому контурі, допомогу гідрогідсилювача сходить нанівець.існує ще один варіант рішення - приводити насос гідропідсилювача не від колінчастого валу двигуна, а від електромотора. Тоді, за допомогою електроніки змінюючи частоту обертання електроприводу, можна варіювати продуктивність насоса як завгодно.Така схема застосовується в гідропідсилювача автомобілів Мерседес. Правда, приваблива ідея на прямий взагалі відключати насос, щоб заощаджувати паливо (на привід гідронасос йде кілька кінських сил), на практиці нездійсненна – при різкому відхиленні бублики тиск не встигне зрости так швидко, і кермо може "закусити".

Електропідсилювач керма - еур

Це електролідсилювач, в яких не залишилася жодної гідравліки! На торсиони слідкуючого пристрої стоїть датчик, і залежно від його сигналу електроніка подає струм потрібної полярності і сили на обмотки електромотсра, пов'язаного з рульовим механізмом через черв'ячну передачу.А за сигналами від датчика швидкості можна змінювати характеристику підсилювача відповідно до будь-якої закладеної в пам'ять блоку залежністю. Переваги електропідсилювача в наявності:

- Незалежність роботи підсилювача від оборотів двигуна автомобіля,

- Інформативність (самонастроювання підсилювача керма до швидкості автомобіля),

- Незалежність роботи підсилювача керма від температурних перепадів,

- Економічність:

а) підсилювач керма споживає енергію лльки при обертанні керма, на відміну від гідропідсилювача, коли робоча рідина завжди ганяється по трубах, на що витрачається додаткова енергія.

б) Коефіціент корисної дії електоодвипжа набагато више ККД гідоонасос.

- Надійність (відсутність шлангів, ременів, прокладок, сальників, рідин),

- Не вимагає обслуговування (заміни, доливання робочої зідини).

Вариант для автомобилей малого класса — усилипель встроен в рулевую колонку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]