Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ramka.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
5.97 Mб
Скачать

Воздушный фильтр, глушители

Повітряний фільтр, глушники. 1. Повітрозабірник х)лодного повітря з повітропроводом автомобіля ВАЗ-2109; 2. Повітрозабірник холодного повітря автомобіля ВАЗ-2108; 3. Терморегулятор; 4. Стрілки для установки кришки; 5. Кришка повітряного фільтру; 6. Корпус терморегулятора; 7.Заслінка терморегулятора. Тяга; 9. Штовхан термосилового елемента; 10. Шток термосилового елемента; 11. Термосилового елемент; 12. Предоистітель фільтруючрго елемента; 13. Картонний фільтруючий елемент; 14. Перфорована оболонка фільтруючого елемента; 15. Колектор витяжної вентиляції; 15. Гофрований шланг; 17.Прокладка; 18. Кронштейн кріглення приймальної труби; 19. Приймальна труба; 20. Хомути з'єднання труб; 21. Повітрозабірник теплого повітря; 22.Додатковий глушник; 23. Гачок підвіски глушника; 24. Основний глушник; 25. Подушка підвіски глушника; 26. Корпус додаткового глушника; 27.Теплоізоляція додаткового глушника; 28. Глуха перегородка; 29. Перфорована труба; 30. Діафрагма; 31. Передня перфорована труба; 32. Впускний патрубок; 33. Середи» перегородка; 34. Зипускний патрубок; 35. Передня перегородка; 36. Задня перфорована труба; 37. Задня перегородка;38. Корпус основного глушника; 39.1. Повітряний фільтр з терморегулятором; 40. II. Терморегулятор; 41. III. Додатковий глушник; 42. IV.Основний глушник.

Повітряний фільтр сухого типу її змінним елементом, що фільтрує. Корпус фільтра кріпиться на чотири шпи/ьки карбюратора самокоитроліруіщіміся гайками і ущільнюється гумовою прокладкою. Повітряний фільтр сухого типу зі змінним елементом, що фільтрує. Корпус фільтра кріпиться на чотири шпильки карбюратора самоконтряшиїся гайками і ущільнюється гумовою прокладкою.

Фільтр складається з корпусу, кришки 5, фільтруючого елемента 13, повітрозабірника 2 холодного повітря і повітрозабірника 21 теплого повітря з гофрованим шлангом 16.Корпус і кришка

штампуються з листової сталі і фарбуються чорною ґрунтовкою. Кришка 5 кріпиться до корпусу чотирма пружинними клямка*» і в центрі додатково гайкою за шпильку кронштейна. Кронштейн приварюється до корпусу повітряного фільтру.Герметичність корпусу кришкою забезпечується ущільнювальної прокладкою з пінополіуретану, приклеєною до кришки фільтра. Кришка фільтра встановлюється строго певним чином, щоб виключити підвищення шуму впуску.Виштампувані на кришці і приймальному патрубку стрілки 4 повиниі бути направлені назустріч один одному.

Сухий фільтруючий елемент 13 взаємозамінними з елементом, що фільтруе двигуна ВАЗ-2121.Фільтргюча частина елементу має вигляд гармошки, яка виготовляється із спеціальногофільтрувального картону і залита разом з внутрішньою 14 і зовнішньої перфорованими оболонками з жерсті в еластичні кришки з самозатвердевающего герметика, за рахунок чого при установці кришки Б повітряного фільтра фільтруючий елемент герметизується з корпусом і кришкою. Для збільшення пилеемкости фільтруючого елемента на зовнішню перфоровану оболонку надаватися передо чістттель 12 із синтетичної вати.

Корпус повітряного фільтра мас приймальний па-рубок, через який всмоктується повітря, і колектор 15 витяжної вентиляції картера двигуна.Картерів гази відсмоктуються по шлангу через колектор 15 в повітряний фільтр, у простір за елементом, що фільтрує, де вони змішуються з очищеною повітрям і надходять в карбюратор.

На приймальному патрубку корпусу стяжним болтом кріпиться пластмасовий терморегулятор 3 з встановленим на ньому повітррзабірником 2 холодного повітря. Для зниження шуму впуску повітрозабірник виготовляється з пінополіуретану.Нижній патрубок терморегулятора з'єднується гофрованим шлангом 16 з повітрозабірником 21 теплото повітря, що забирає повітря з зони випускного колектора. На автомобілях ВАЗ-2109 повітрозабірник 1 холодного повітря повітропроводом має іншу конструкцію, відмінну від ВАЗ-2108.Терморегулятор 3 при прогрітому двигуні підтримує температуру повітря, що надходить у повітряний фільтр, в межах 25-35 * С.

Терморегулятор складається з пластмасового розбірного корпуса 6, шарнірно встановленої заслінки 7, тяги 8 і термосилового елемента ІІ.Нижня плече заслінки шарнірно з'єднується з складовою тягою 8. Тяга другим кінцем притискається пружиною до игговхач 9 термосилового елементу. Шток 10, жорстко пов'язаний з термосилового елементом, ввергають в пробку корпусу терморегулятора.Термочутлиеий наповнювач термосилового елемента 11 при нагріванні розширюється і впливає на штовхач 9, який через тягу 8 прикриває заслінку 7.Термосилового елемент омивається всмоктуючим повпрям і при температурі повітря вище +35' С перекриває заслінкою пггрубок надходження теплого повітря.

Між корпусом приводу і теплоізоляційної проставки завжди повинна стояти прокладка А.

Топлівопроводи і фільтр тонкого очищення палива. Топлівопроводи 35 і 36 виготовляються із сталевих освінцованних або оцинкованих трубок. Трубки з'єднуються з паливним насосом і з баком гумовими шлангами в тканинної оплітціі закріплюються гвинтовими стяжними хомутами.Паливний насос з карбюратором з'єднується гумовим шлангом.

Отже, Той. паливопровід 35 виготовляється діаметром 8 мм, зливний 36 діаметром 6 мм.

Перед паливним насосом 32 на шлангах встановлюється 33 фільтр тонкого очищення палива і кріпиться на шлангах гвинтовими стяжними хомутами.Фільтр нерозбірними конструкції з паперовим елементом, шо фільтрує в пластмасовому корпусі. Пластмасовий корпус з кришкою зварені ультразвукової зварюванням або струмами високої частоти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]