Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ramka.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
5.97 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Одеський національний політехнічний університет

Кафедра автотранспортних засобів

Курсова робота:

з дисципліни: „ Автотранспортні засоби "

Тема: Розробка легкового автомобіля малого класу.

Виконав: студент групи КА-071 Буша А. В.

Перевірила: Ст.в. Колесніченко М.О.

Одеса 2010

Зміст

Введення

Побудова зовнішньої швидкісної характеристики

Двигун

Кривошипно-шатунний механізм

Газорозподільний механізм

Система охолодження двигуна

Система змащення двигуна

Система живлення двигуна

Карбюратор

Повітряний фільтр, глушителі

Система запалювання двигуна

Гідропідсилювач керма та типи рульового механізму

Список використаної літератури

Введення

ВАТ «АвтоВАЗ» - найбільиий виробник легкових автомобіл в у Росії і Східній Європі. Його частка у валовому внутрішньому продукті нашої країни становить близько 1%.

За період з 1970-го по 20С2-Й рік підприємством випущено більше 21 млн. автомобілів. Існуючий виробничий потенціал автомобільного комплексу дозволяєювипускатимпонад 700000 автомобілів в год.ОАО «АвтоВАЗ» є містоутворюючиммпідприємствомідлявмайже мільйонного Тольятті. Саме томуидопскладупакціонерногоатовариствапвходять підрозділи, що забезпечують харчування, транспортні послуги, медичне обслуговування, відпочинок, а також, що надають допомогу у вихованні дітей.

Збірка малолітражних автомобілів за ліцензією ВАТ «АвтоВАЗ» організована в містах Сизрань, Іжевськ (Носія)//Іуцьк, Херсон, Запоріжжя, Кременчук (Україна), Кіто (Еквадор), Каїр (Єгипет), Монтевідео (Уругвай). У Серпухові і Набережних Челнах збирають «Оку» ВАЗ-1111.

АвтоВАЗ завжди був і залишається локомотивом технічного прогресу для багатьох галузей вітчизняної промисловості. Керівництво автозаводу впевнене, що ВАТ «АвтоВАЗ» зуміє зберегти лідируюче положення в російському автомобілебудуванні в доступній для огляду перспективі.

Зберігаючи всі позитивні якості автомобіль ВАЗ 2109 має додаткові переваги: при невеликії довжині кузова можливе збільшення маленького багажного відділення у велике при складанні заднього сидіння, підвищеної маневргністю та відмінними ходовими якостями.

Автомобілі ВАЗ-2109 і модифікації на їх базі це перш за все передньопривідні легкові автомоблі. Їх компонувальна схема характеризується переднім і поперечним розташуванням силового агрегату (двигуна в зборі з коробкою передач, головною передачею і диференціалом). Від нього кругний момент передається на передні колеса за допомогою валів нерівної довжини, на кінцях яких встановлені шарніри рівних кутових швидкостей.

Передні ведучі колеса створюють високу стійкість автомобіля проти бокового заносу.Збіг напрямку дії сили тяги на передніх ведучи* колесах з напрямком руху коліс забезпечують автомобілю хорошу керованість, маневреність і прохідність, особливо на слизьких і зледенілих дорогах.

Дуже компактна і задня частина автомобіля. Паливний бак розміщується під заднім сидінням, а запасне колесо в ніші підлоги багажника. Завдяки цьому отримано значний об'єм багажного відділення. Клиноподібна форма кузова дозволяє покращити його аеродинамічні характеристики, тобто зменшити опір повітря при русі автомобіля. Цьому сприяють згладжені зовнішні поверхні кузсва, великий нахил передніх і задніх стекол, а також плавний перехід зовнішньої поверхні передніх бамперів в формоутворювальну поверхню кузова.

Мале аеродинамічний опір, новий більш економічний двигун, а також установка нових шин із зменшеним опором кочення дозволяє отримати низьку витрату палива.Зі зменшенням витрат палива тісно пов'язане зниження маси автомобіля, на кожен кілограм власної ваги автомобіля обходиться приблизно в 20 г пального на 100 км шляху.Зниженню маси сприяла як передньспривідна компонування автомобіля (відсутність важкого заднього моста, карданної передачі), так і раціональна силова схема кузова, широке застосування легких пластмас і нових конструкційних матеріалів.

На автомобілі встановлений новий двигун, спеціально розроблений для поперечного розташування, для чого максимально зменшена його довжина. Підбір оптимального процесу згорання, фаз газорозподілу, форми камери згоряння і газових каналів все це дозволило довести ступінь стискання в двигуні до 9,9. У поєднанні з новим карбюратором і безконтактної системою запалення це поліпшило економічність двигуна.

На автомобілях застосована принципово нова підвіска передніх коліс типу що коливається свічка", яка називається також на ім'я винахідника підвіскою "Макферсон". Пружина в такій підвісці розташована фактично над віссю поворотного пристрою і навантажена менше, ніж в підвісці двох-типу важеля. У підвісці є тільки один важіль нижній. Підвіска компактна, має малу масу, великий хід колес і більш еластична. Плече Обкатился передньої підв ски негативне, тему що точка перетину осі повороту колеса з полотном дороги лежить за межами зовн шній частині автомобіля. Це сприяє підвищенню стійкості автомобіля при гальмуванні, коли ліве та праве колеса мають різне зчеплення з полотном дороги, а також зменшує вплив тягових сил на рульове корування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]