Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НДП_метод.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
311.81 Кб
Скачать

4.5. Вимоги до оформлення тез доповіді для участі у конференції

Тези доповіді повинні відповідати наступним вимогам:

  1. Обсяг тез не повинен перевищувати 2 сторінки формату А5.

  2. Поля: верхнє, нижнє, ліве, праве – 2,0 см.

  3. Гарнітура: Times News Roman, кегель (розмір) 12, міжрядковий інтервал 1.

  4. У правому верхньому кутку – Назва тематичного напряму.

  5. Нижче, через 1 інтервал, симетрично тексту – ініціали та прізвище автора(ів), науковий ступінь і вчене звання, посада, місце роботи/навчання.

  6. Нижче назва доповіді – ПРОПИСНИМИ літерами симетрично тексту.

  7. Нижче через 1 інтервал – текст статті.

  8. Формули у статті мають бути надруковані за допомогою редактора формул Microsoft Equation.

  9. За необхідністю друкується список літературних джерел, оформлений згідно вимог державного стандарту

Зразок оформлення тез:

Теоретичні основи й методологія економіко-математичного моделювання

Клименко А.Ю., аспірант КТУ

Напрями використання диференційного числення при дослідженні економічних процесів

Використання математичних методів для дослідження економічних процесів дозволяє, по-перше…

4.6. Вимоги до оформлення звітної документації

1. Вимоги до друку

Звіт повинен оформлятись відповідно до Державного стандарту України ДСТУ 3008-95 “Документація. Звіти в сфері науки і техніки, структура і правила оформлення”.

Загальний обсяг звіту повинен складати 40 сторінок друкованого тексту, включаючи табличний і ілюстративний матеріал. До загального тексту не входять додатки і список використаних літературних джерел, а також таблиці і рисунки, які повністю займають площу сторінки. При цьому всі сторінки зазначених елементів підлягають загальній нумерації.

Для нумерації сторінок використовують арабські цифри. Першою сторінкою дипломної роботи є титульний лист, але його не нумерують. На наступних листах номер сторінки проставляють у верхньому кутку листа без крапки.

Звіт друкують через півтора інтервалу, на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210х297мм). Верхнє і нижнє поля сторінки становлять 20 мм, ліве поле 25-30 мм (враховуючи необхідність підшивки), праве–10-15 мм. Для друку використовують шрифт Times New Roman Cyr, розмір шрифту 14 пунктів. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору, середньої жирності.

В текст звіту дозволяється вписувати окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки чорнилом, тушшю або пастою лише чорного кольору.

2. Зміст

Зміст подають на початку звіту. В ньому вказують номери та найменування розділів і підрозділів звіту, в тому числі вступу, основної частини, висновків, списку використаної літератури і додатків, а також номери початкових сторінок, на яких вони надруковані.

3. Оформлення заголовків

Текст основної частини звіту поділяють на розділи, (які нумерують так: РОЗДІЛ 1) підрозділи (1.1. Назва підрозділу), пункти (1.1.1. Назва пункту). Поділяти текст пояснювальної записки на елементи меншого рівня недоцільно.

Заголовки структурних частин звіту ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ..., ВИСНОВКИ, ДОДАТКИ друкують великими літерами симетрично до штанини тексту.

Кожен розділ повинен починатися з нової сторінки. Заголовки підрозділів друкують з абзацного відступу маленькими літерами (крім першої великої літери). Крапку в кінці заголовку не ставлять.

Заголовки пунктів друкують маленькими літерами, крім першої великої, з абзацного відступу в підбір до тексту.

Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати 1 інтервал.

Приклад оформлення розділів наведений у додатку 5.

Для нумерації розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів, використовують арабські цифри. Не нумерують назви таких частин дипломної роботи, як ВСТУП, ВИСНОВКИ, але всі їхні сторінки нумерують звичайним чином. Номер розділу ставлять після слова РОЗДІЛ 4, після номера розділу крапку не ставлять. Найменування розділу друкують з нового рядка.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу теж повинна стояти крапка, наприклад 3.1. (перший підрозділ третього розділу), безпосередньо після номера підрозділу йде його найменування.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу і пункту, між якими ставлять крапки. В кінці номера пункту теж ставлять крапку. Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту. Підпункти нумерують за тими ж правилами, що і пункти.