Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наказ № 21.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
57.43 Кб
Скачать

ВИКОНКОМ ІНГУЛЕЦЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

Н А К А З

16.01.2012 Кривий Ріг № 21

Про проведення районного туру обласного

конкурсу складання маршрутів навчально – тематичних

екскурсій Дніпропетровщиною для вчителів та керівників гуртків,

присвяченого відзначенню 80-річчя створення

Дніпропетровської області.

На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо підтримки краєзнавчого руху в Україні» № 35 від 23.04.2001, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України № 298-р. від 12.05.2004 "Про затвердження заходів щодо підтримки розвитку молодіжного та дитячого туризму», наказу Міністерства освіти і науки від 25.02.08 №120 «Про виконання Міжгалузевої програми «Пізнай свою країну», розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про погодження проекту Програми розвитку туризму в Дніпропетровській області на 2009-2012 роки» № Р-22/0/3-09 від 21.01.2009 року, спільного розпорядження Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради за № Р-480/0/3-11/334-р від 01.06.2011 року «Про утворення організаційного комітету з підготовки до відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області», з метою популяризації туристичних можливостей дніпропетровщини, як туристичного краю з великим культурним та рекреаційним потенціалом, активізації екскурсійної роботи в закладах освіти району та поліпшення стану із розробкою комплексних маршрутів навчально – тематичних екскурсій Дніпропетровщиною в закладах освіти, а також створення умов для стимулювання дитячого та молодіжного туризму,

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити рекомендації по проведенню районного туру обласного конкурсу складання навчально – тематичних маршрутів Дніпропетровщиною (додаток 1).

  2. Директорам загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів:

  1. Взяти під особистий контроль участь у районному турі обласного конкурсу складання маршрутів навчально – тематичних екскурсій Дніпропетровщиною.

  2. До 12.02.2012 року надати до центру туризму маршрути навчально – тематичних екскурсій Дніпропетровщиною.

  1. Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (директор Глядченко Г.В.)

  1. До 18.02.2012 року систематизувати всі надані матеріали щодо створення маршрутів навчально – тематичних екскурсій Дніпропетровщиною.

  2. До 20.02.2012 року подати всі матеріали у відділ освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради у друкованому варіанті та електронних носіях.

  1. Відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради до 21.02.2012 року надати проект маршрутів навчально – тематичних екскурсій Дніпропетровщиною до управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради

  2. Контроль за виконанням наказу покласти на методиста районного методичного кабінету Мазуренко Л. Д.

Начальник відділу освіти О.Кравченко

Мазуренко Л.Д. 21-11-19

ДОДАТОК

до наказу РВО

№ 21 від 16.01.2012р.

Методичні рекомендації до складення і оформлення маршрутів навчально-тематичних екскурсій Дніпропетровщиною

  1. Загальні вимоги до оформлення тексту розробки

  • Текст роботи.

Весь текст конкурсної роботи друкують комп'ютерним способом з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм). Розташування книжне. Текст роботи набирається у текстовому редакторі Word з використанням шрифту Times New Roman розміру 14, через одинарний міжрядковий інтервал. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору середньої жирності, з однаковою щільністю тексту.

В таблицях допускається застосування одинарного міжрядкового інтервалу, розмір шрифту - від 10 до 14.

Текст роботи друкують, залишаючи береги таких розмірів: верхній, нижній, лівий - не менше 20 мм, правий - не менше 10 мм. Робота представляється у зброшурованому вигляді з лівого берегу.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок, не проставляючи його номера. Наступні сторінки нумерують у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

  • Рисунки.

Текст роботи можуть супроводжувати змістовно необхідні ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, діаграми, графіки, карти). Колена ілюстрація повинна відповідати тексту, а текст - ілюстрації. Всі ілюстрації підписуються як «Рисунок», його назву починають з великої літери. Ілюстрації слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на них зроблені посилання, чи на наступній сторінці. Всі рисунки підписуються під самою ілюстрацією і нумерують наскрізно по всій роботі арабськими цифрами, наприклад «Рисунок 1». Назви рисунків розмішують після їхніх номерів.

  • Таблиці.

Цифровий матеріал, коли його багато або є потреба у зіставленні певних показників, як правило, оформлюють у таблиці. Кожна таблиця повинна мати назву, котру розмішують над нею і друкують симетрично до тексту. Слово «Таблиця» і її назву починають з великої літери. Таблиці, як і рисунки, слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на них зроблені посилання, чи на наступній сторінці. Всі таблиці нумерують наскрізно по всій роботі арабськими цифрами, наприклад «Таблиця 1». Назви таблиць розміщують після їхніх номерів. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. У даному разі назву вмішують тільки над її першою частиною. При друкуванні тексту таблиць допускається застосування одинарного міжрядкового інтервалу, розмір шрифту - від 10 до 14.

  • Посилання на джерела.

Для підтвердження власних аргументів в тексті роботи можливо застосовувати посилання на наукові інформаційні джерела. Посилання в тексті роботи на джерела роблять згідно з їх алфавітним переліком у списку використаних джерел (списку літератури) у квадратних дужках, наприклад, [17]. Якщо посилання здійснюється на декілька джерел одночасно, то номери цих джерел подаються в одних квадратних дужках в послідовності їх розташування у списку літератури, наприклад, [5, 12, 26].

  • Подання роботи до участі в конкурсі.

Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді приймає матеріали роботи до участі в конкурсі за наявності наступних складових:

  • Текст розробки, оформлений відповідно вище викладеним вимогам і з підписом автора на титульному аркуші.

  • Електронна версія конкурсної розробки на дискеті (діаметром 3,5 дюйма) або CD-R(W) диску у форматі не вище Microsoft Office 2003.

  • Матеріали відео - та/або фото апробації екскурсійних маршрутів за бажанням (в електронному вигляді).