Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НДП_метод.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
311.81 Кб
Скачать

3.4. Оцінка роботи магістранта

Проходження магістрантом науково-дослідницької практики оцінюється у вигляді диференційованого заліку , що проводиться у 3-денний термін після його закінчення. Оцінювання містить обов’язкові складові: оцінка змісту представлений практикантом матеріалів і виконаних завдань; оцінка оформлення цих матеріалів.

Підсумкову оцінку виставляє керівник науково-дослідницької практики, узгоджуючи її з оцінкою керівника магістерської роботи.

Критерії оцінки за проходження магістрантами науково-дослідницької практики

Оцінювання проходження магістрантами науково-дослідницької практики здійснюється згідно кредитно-модульної системи за шкалою ECTS та національною системою оцінювання.

Відповідність між школою ECTS та національною системою оцінювання наведено в таблиці нижче.

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка

за національною системою

A

5 (відмінно)

B

4 (дуже добре)

C

4 (добре)

D

3 (задовільно)

E

3 (достатньо)

FX

2 (незадовільно)

Оцінка 5 (відмінно) ставиться за повне і сумлінне виконання магістрантом програми науково-дослідницької практики; творчу самостійність у науковому пошуку; якісну підготовку матеріалів; цікаву наукову статтю, що містить обґрунтовану наукову новизну; естетичне оформлення звітної документації.

Оцінка 4 (дуже добре) ставиться якщо магістрант виконав програму науково-дослідницької практики на рівні вище середнього, але недостатньо ефективно використовував методи наукових досліджень; стаття та тези доповіді потребують незначних доробок; звітна документація оформлена згідно встановлених норм.

Оцінка 4 (добре) ставиться якщо магістрант виконав програму науково-дослідницької практики на середньому рівні, мета роботи, об’єкт, предмет дослідження потребують невеликого корегування; стаття та тези доповіді потребують доробок; у оформлені звітної документації допущені деякі помилки.

Оцінка 3 (задовільно) ставиться, якщо магістрант в цілому виконав програму науково-дослідницької практики, але у недостатньому обсязі провів патентний пошук; мав пропуски у відвідуванні бази практики, мета та завдання роботи сформульовані недостатньо коректно, статті та тези не містять суттєвої новизни та містіть значні помилки, у оформлені звітної документації допущено значну кількість помилок.

Оцінка 3 (достатньо) ставиться, якщо магістрант в цілому виконав програму науково-дослідницької практики, але мав багато пропусків, проведена науково-дослідницька робота відповідає лише мінімальним критеріям; звітна документація оформлена неохайно.

Оцінка 2 (незадовільно) ставиться за невиконання магістрантом програми науково-дослідницької практики; у випадку виявлення плагіату.

4. Структура та вимоги до оформлення звітної документації з науково-дослідницької практики

4.1. Структура звіту з науково-дослідницької практики

Звіт з науково-дослідницької практики повинен відповідати наступній структурі:

  • Титульна сторінка

  • Завдання на проходження практики

  • 1. Результати патентного пошуку

  • 2. Список літературних джерел за темою магістерської роботи

  • 3. Обґрунтування мети, об’єкту, предмету, завдань та методів дослідження магістерської роботи

  • 4. Формування наукової новизни магістерської роботи

  • Стаття для публікації у «Віснику Криворізького технічного університету»

  • Тези доповіді для участі у міжвузівській науково-практичній конференції студентів, молодих вчених і спеціалістів «Економіко-математичне моделювання і його застосування в науці та промисловості»