Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
168.96 Кб
Скачать

32

Зміст

Вступ …………………………………………………………………………4

  1. Загальна характеристика підприємства ………………………………...5

    1. Соціально-трудові відносини на підприємстві ………………………..7

    2. Аналіз організації праці на підприємстві ………………………………11

    3. Оцінка стану нормування праці на підприємстві ……………………...19

    4. Аналіз і планування трудових показників на підприємстві …………..21

    5. Аналіз продуктивності праці на підприємстві …………………………24

    6. Аналіз організації заробітної плати на підприємстві ………………….26

Висновки ……………………………………………………………………...31

Список використаних джерел ……………………………………………….32

Додатки

Вступ

Звіт є результатом практичної діяльності на базі ПП “ТернопільКомСервіс» та використання знань, набутих в процесі вивчення ряду економічних управлінських дисциплін.

Мета практики - закріплення теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті та набуття практичних навиків роботи на місці проходження практики.

Об’єктом практики виступатиме ПП “ТернопільКомСервіс».

Завдання практики:

  1. повністю виконувати завдання, передбачені програмою практики, а також календарний графік проходження практики;

  2. підпорядковуватися чинним на підприємстві правилам внутрішнього розпорядку;

  3. вести щоденник, куди щодня записувати необхідні дані;

  4. ознайомитися з основами ведення діловодства, складанням і оформленням документів на підприємстві.

Підприємство володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні і тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності та ведення справ.

  1. Загальна характеристика підприємства

Приватне підприємство «ТернопільКомСервіс» розміщене в м. Тернополі, юридична адреса підприємства: 46024, Тернопільська область, місто Тернопіль, проспект Злуки 43.

Підприємство є юридичною особою, веде встановлену чинним законодавством систему обліку і звітності, має самостійний баланс, власні основні засоби і оборотні кошти, розрахунковий рахунок, а також круглу печатку і кутовий штамп.

Приватне підприємство «ТернопільКомСервіс» зареєстроване виконавчим комітетом Тернопільської міської ради від 12.02.2009р. ( див. додаток 1) та в державному комітеті статистики України головне управління статистики в Тернопільській області, що затверджено наказом Держкомстату України від 12.06.2007 № 164 (див. додаток 2).

Установчим документом ПП “ТернопільКомСервіс» є статут. Він містить найменування юридичної особи, органи управління підприємством, їх компетенцію, порядок прийняття ними рішень, порядок вступу до товариства та виходу з нього.

Організаційно - правова форма за КОПФГ - приватне підприємство.

Види діяльності за кодом виду економічної діяльності (див. додаток 2) :

74.14.0 Консультування з питань комерційної діяльності та управління;

45.31.0 Електромонтажні роботи;

45.33.1 Монтаж систем опалення , вентиляції та кондиціонування повітря;

45.33.2 Водопровідні, каналізаційні та протипожежні роботи;

45.34.0 Інші монтажні роботи;

90.03.0 Прибирання сміття, боротьба з забрудненнями так подібні види діяльності.

Приватне підприємство “ТернопільКомСервіс” е платником єдиного податку згідно свідоцтва про право сплати єдиного податку суб'єктом малого підприємництва - юридичною особою за ставкою єдиного податку десять відсотків та застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності у 2010 році (див. додаток 3).

Середньоспискова чисельність працюючих: 29 осіб

Головною метою створення та функціонування підприємства є: одержання прибутку шляхом здійснення виробничої, комерційної, посередницької та іншої діяльності у відповідності і на умовах визначених чинним законодавством та статутом і реалізація на основі отриманого прибутку економічних, соціальних, професійних і творчих інтересів працівників підприємства.

1.2 Соціально-трудові відносини на підприємстві

Соціально-трудові відносини - це об’єктивно існуючі взаємозалежність і взаємодія суб’єктів цих відносин, що виникає в процесі праці та спрямована на регулювання умов трудового життя.

Підприємство керується в своїй діяльності чинним законодавством України, Установчим статутом та Колективним договорами, Генеральною угодою, Законом України «Про власність» та іншими законодавчими актами.

Колективний трудовий договір укладається між адміністрацією і найманими працівниками підприємства.

Зміст колективного договору:

Загальні положення.

Розділ 1. Виробнича діяльність.

Розділ 2. І. Оплата праці.

ІІ. Нормування праці.

Розділ 3. Охорона праці.

Розділ 4. Режим праці та відпочинку.

Розділ 5. Забезпечення зайнятості.

Розділ 6. Соціальний розвиток.

Розділ 7. Гарантії працівникам товариства.

Розділ 8. Гарантії діяльності профспілки.

Розділ 9. Контроль за виконанням колективного договору.

Колективний договір є основним юридичним документом, який регламентує і регулює трудові і соціально-економічні відносини між дирекцією і трудовим колективом підприємства в особі профспілкового комітету і гарантує захист прав та інтересів усіх працюючих.

Трудовий колектив уповноважує профспілковий комітет представляти його інтереси під час ведення переговорів, розробки і укладання трудового договору, і проведення контролю за виконанням сторонами зобов’язань в період його дії, а також в питаннях приватизації.

Сторони визначають повноваження одна одної і зобов’язуються дотримуватися рівноправності сторін, взаємо відповідальності, конструктивності та аргументованості при проведенні переговорів щодо укладення договору, внесення змін і доповнень до нього, вирішення всіх питань, що є предметом договору.

Положення колективного договору поширюється на всіх працівників підприємства, незалежно від їх членства в профспілках, і є обов’язковим для всіх.

За невиконання зобов’язань колективного договору при відсутності об’єктивних причин сторони несуть відповідальність у порядку встановленому законом України „Про колективні договори та угоди ”. Колективний договір набирає чинності з дня його підписання обома сторонами і діє протягом двох років. Відповідальність сторін за виконання розділів договору розподіляється так.[10]

Таблиця 1.1

Відповідальність сторін за виконання розділів договору на ПП “ТернопільКомСервіс»

№ п/п

Зміст

Відповідальні від адміністрації

1

Виробнича діяльність

Адміністративно-господарська частина

2

Оплата праці, нормування праці

Бухгалтерія, кошторисний відділ

3

Охорона праці

Відділ охорони праці

4

Режим праці та відпочинку

Бухгалтерія

5

Забезпечення зайнятості

Відділ кадрів

6

Соціальний розвиток

Бухгалтерія

7

Гарантії працівникам товариства

Кошторисний відділ

8

Контроль за виконанням колективного договору

Директор підприємства

Дирекція у період між зборами трудового колективу має право вносити зміни і доповнення до колективного договору, за умови, що вони не погіршують становища працівників.

Нові законодавчі та нормативні акти ВРУ і КабМіну України , що забезпечують більш високі гарантії, ніж передбачено колективним договором, мають перевагу перед положеннями колективного договору.

З метою створення необхідних умов для ефективної і стабільної діяльності трудового колективу, дирекція зобов’язується:

1. Проводити маркетингові дослідження щодо вивчення кон’юктури ринку.

2. Старатися своєчасно та у повному обсязі забезпечувати працівників матеріально-технічними, паливно-енергетичними ресурсами для виконання трудових завдань і одержання прибутку.

3. Погодити та запровадити систему матеріального і морального заохочення щодо підвищення заробітної плати, продуктивності праці, якості продукції, раціонального та ощадливого використання обладнання, матеріальних та виробничих ресурсів, та ін.[3,313]

Сторони зобов’язуються оперативно вживати заходів для усунення передумов виникнення колективних трудових конфліктів, а у разі їх виникнення прагнути до врегулювання спору без зупинки виробництва шляхом мирних процедур.

Причини виникнення трудових конфліктів на ПП “ТернопільКомСервіс» рівень заробітної плати;

  1. стреси від нової технології;

  2. ступінь компенсації і допомоги;

  3. розбіжність з метою;

  4. розбіжності у манері поведінки та ін.

Суб’єктами конфлікту є наймані працівники та адміністрація підприємства. Наслідками трудового конфлікту є зняття напруги, матеріальні витрати, звільнення працівників; після конфлікту складно відновити трудові відносини, в деяких випадках конфлікти зміцнюють колектив.

Конфлікт розв’язується залежно від його характеру, якщо пов’язаний із заробітною платою вирішується з допомогою бухгалтера, якщо ж розбіжності у манері поведінки то з допомогою бригадира і т.д. Працівникам роз’яснюють вимоги до роботи, щоб запобігти конфліктним ситуаціям. Працівник може звернутися до комісії по трудових конфліктах у трьохмісячний термін з дня, коли він дізнався про порушення свого права. Заява працівника підлягає обов’язковій реєстрації. Розгляд трудового конфлікту проходить у 10-денний строк з дня подання заяви. До трудових конфліктів належать, зокрема, трудові конфлікти про переведення на іншу роботу, винагороди за результатами роботи за рік, накладення дисциплінарного стягнення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]