Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Интернет_методичка нова.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.4 Mб
Скачать

Завдання для самостійного виконання

1. Використовуючи створений на занятті сайт, додати нові сторінки Послуги i Замовлення. Текст i оформлення — за власним бажанням.

2. Використовуючи Мастер Web-страниц, створити багатосторінковий сайт без фреймів (головна сторінка навігаційна, a всі інші створюються аналогічно до неї) на обрану тематику. Для обраної тематики підготувати необхідні. зображення, тексти:

  1. Місто Тернопіль (визначні місця, місця відпочинку, погода на сьогодні).

  2. Мій навчальний заклад (історія створення, спеціальності, новини).

  3. Моя група (спеціальність, навчання, дозвілля).

  4. Моя фірма (анотація і1рми, перелік цін на товари, працівники).

Запитання для контролю

  1. Застосування гіпертекстових документів для подання анформації різних типів.

  2. Які можливості мають програми MS Word 2000/XP для ство­рення гіпертекстових документів?

  3. Як створити фон (колір, заливка, текстура) для сторінки, фрейм, використовуючи засоби MS Word 2000/XP?

  4. Які елементи можна використовувати у створюваних гіпертекстових сторінках?

  5. Що таке тема? Правила використання готових тем.

  6. Використання фреймів, властивості фреймів, створення фреймів засобами MS Word 2000/XP.

  7. Які властивості можна змінити за допомогою послуги Формат рисунка?

  8. Як додати гіперпосилання на іншу сторінку, фрейм, електронну адресу?

  9. Використання підказок для елементів гіпертекстової сторінки.

Теми рефератів

  1. Протоколи локальних комп'ютерних мереж.

  2. Мережі на основі протоколу TCP/IP.

  3. Мережеві можливості операційних систем сімейства Windows 2000.

  4. Комунікаційні технології локальних комп'ютерних мереж.

  5. Мережеві можливості операційної системи Linux.

  6. Мережеві можливості операційної системи Windows 2000.

  1. Налагодження Windows 9x для роботи в Інтернеті з використанням модемного зв'язку.

  2. Сервіси та протоколи Інтернету, програмне забезпечення для використання послуг сервісу www, налагодження та використан­ня інтернет-переглядача Mozilla.

  3. Сервіси Інтернету, електронна пошта. Налагодження та ви­користання клієнта електронної пошти Outlook Express.

  1. Сервіси та протоколи Інтернету, програмне забезпечення для використання послуг сервісу www, FTP, налагодження та ви­користання переглядача Internet Explorer.

  2. Сервіси та протоколи Інтернету, програмне забезпечення для використання послуг сервісу ICQ, налагодження та викорис­тання програми ICQ.

  1. Модель взаємодії відкритих систем ISO/OSI (Open System Interconnection).

  1. Проблеми захисту інформації, захист збереженої інформації в локальній мережі засобами операційних системи Windows 2000.

  2. Основні поняття комп'ютерної безпеки: конфіденційність, доступність, цілісність.

ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО ВИКОНАННЯ

Варіант 1

  1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць, що знаходяться в одному кабінеті, і спільного використання принтера та файлів, що містяться на одному з комп'ютерів. Вказати тип мережі, тополо­гію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип прото­колу, адресацію.

  2. Виконати в Internet пошук прайс-листів на холодильники, зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла. Викорис­товуючи засоби MS Excel, імпортувати збережений файл, викона­ти форматування таблиць, знайти максимальну, мінімальну та середню ціну на холодильники різних фірм. Зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файлу.

Варіант 2

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 4 робочих місць, що знаходяться в 2 кабіне­тах (бухгалтерія 2, відділ кадрів 2), спільного використання прин­тера та файлів баз даних у відділі кадрів. Вказати тип мережі, то­пологію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на пральні маши­ни, зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла. Вико­ристовуючи засоби MS Excel, імпортувати збережений файл, ви­конати форматування таблиць, знайти максимальну, мінімальну та середню ціну на пральні машини різних фірм. Зберегти отрима­ну інформацію у вигляді HTML-файлу.

Варіант 3

  1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць, що знаходяться в одному кабінеті, і спільного використання принтера та файлів, що мо­жуть міститися на будь-якому комп'ютері мережі. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середовище передавання да­них, тип протоколу, адресацію.

  2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на телевізори, збе­регти отриману інформацію у вигляді HTML-файла. Використо­вуючи засоби MS Excel, імпортувати збережений файл, виконати форматування таблиць, знайти максимальну, мінімальну та се­редню ціну на телевізори різних фірм. Зберегти отриману інформа­цію у вигляді HTML-файла.

Варіант 4

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 8 робочих місць, що знаходяться в 3 кабіне­тах (редакційний відділ 3, бухгалтерія 3, відділ кадрів 2), спільно­го використання принтера та CD-ROM з під'єднанням до глобаль­ної мережі Інтернет. Вказати тип мережі, топологію, тип облад­нання, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на холодильники, зберегти отриману інформацію у форматі HTML-файла. Імпорту­вати знайдені прайс-листи у в MS Excel, визначити тенденцію зміни цін на холодильники (пральні машини, запчастини до автомобілів комп'ютери, продукти споживання тощо).

Варіант 5

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць (бухгалтерія 2, рекламний відділ 2, дирекція 2), що знаходяться в трьох різних приміщен­нях у межах міста. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнан­ня, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на пральні маши­ни. Використовуючи MS Excel, імпортувати знайдений прайс-лист, виконати форматування таблиць, визначити назви фірм, пропозиції яких мають мінімальну ціну. Зберегти результат як Web-сторінку.

Варіант 6

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 7 робочих місць, що знаходяться в одному кабінеті, й спільного використовуваного принтера. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середовище передавання да­них, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на телевізори. Ви­користовуючи MS Excel, імпортувати знайдений прайс-лист, вико­нати форматування таблиць, визначити назви фірм, пропозиції яких мають максимальну ціну. Зберегти результат як Web-сторінку.

Варіант 7

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць, що знаходяться в 2 кабіне­тах (бухгалтерія 5, відділ кадрів 1), спільного використання прин­тера. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середови­ще передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук постачальників кондитерських виробів з конкретною назвою товарів (наприклад шоколад). Ви­користовуючи засоби MS Excel, створити базу даних 6—10 україн­ських постачальників кондитерських виробів. Результати експор­тувати у формат HTML.

Варіант 8

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць, що знаходяться в 2 кабіне­тах (редакційний відділ 3, бухгалтерія 2, відділ кадрів 1), спільно­го використання принтера та CD-ROM з під'єднанням до глобаль­ної мережі Інтернет. Вказати тип мережі, топологію, тип облад­нання, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук постачальників комп'ютерної техніки, зокрема принтерів. Знайдіть прайс-листи на товари з відповідними даними: принтер Samsung ML 1250. Створити засо­бами Access базу даних з інформацією про 5—10 постачальників принтерів.

Варіант 9

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць (бухгалтерія 2, рекламний відділ 4), що знаходяться в двох різних приміщеннях у межах міста. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середови­ще передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук постачальників ксероксів (ко­піювальної техніки). Знайти прайс-листи з відповідними даними з назвою копіювальних пристроїв (наприклад Xerox DocuPrint N тощо). Створити засобами Access базу даних з інформацією про 5—10 постачальників копіювальних пристроїв.

Варіант 10

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 5 робочих місць (бухгалтерія 2, рекламний відділ 2, дирекція 2), що знаходяться в трьох різних приміщен­нях у межах міста. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнан­ня, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук постачальників принтерів. Знай­ти прайс-листи з відповідними даними з назвою друкувальних пристроїв (наприклад Xerox; HP, Canon тощо). Створити засоба­ми Access базу даних з інформацією про 5—10 постачальників принтерів.

Варіант 11

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 5 робочих місць, що знаходяться у двох ка­бінетах, і спільного використання принтера та файлів, що містять­ся на одному з комп'ютерів. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип протоколу, ад­ресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на холодильники, зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла. Імпорту­вати збережений файл у MS Access. Створити SQL-запит для зна­ходження максимальної, мінімальної ціни на холодильники різних фірм, зберегти результати запиту у вигляді HTML-файла.

Варіант 12

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 4 робочих місць, що знаходяться у 2 кабіне тах (бухгалтерія 1, відділ кадрів 3), спільного використання прин­тера та файлів баз даних у бухгалтерії. Вказати тип мережі, топо­логію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип про­токолу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на комп'ютерне обладнання, сканери, зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла. Імпортувати збережений файл у MS Excel, викона­ти форматування таблиць засобами MS Excel, знайти максималь­ну, мінімальну та середню ціну на сканери різних фірм. Зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла.

Варіант 13

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 6 робочих місць, що знаходяться в одному кабінеті, й спільного використання принтера та файлів баз даних, що можуть міститися на одному з комп'ютерів мережі. Вказати тип мережі, топологію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на музичні цент­ри. Використовуючи засоби MS Excel, імпортувати збережений файл, виконати форматування таблиць засобами MS Excel, зна­йти максимальну, мінімальну та середню ціну на музичні центри фірм. Зберегти отриману інформацію у вигляді HTML-файла.

Варіант 14

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 5 робочих місць, що знаходяться в 3 кабіне­тах (редакційний відділ 2, бухгалтерія 2, відділ кадрів 1), спільно­го використання принтера, CD-ROM. Вказати тип мережі, топо­логію, тип обладнання, середовище передавання даних, тип про­токолу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на пилососи, збе­регти отриману інформацію у форматі HTML-файлуа. Імпортува­ти знайдений прайс-лист у MS Excel, вказати тенденцію зміни цін на пилососи.

Варіант 15

1. Запропонувати і обґрунтувати варіант побудови мережі для випадку об'єднання 4 робочих місць (бухгалтерія 1, рекламний відділ 2, дирекція 1), що знаходяться в трьох різних кімнатах. Вказати тип мережі, топологію тип обладнання, середовище пе­редавання даних, тип протоколу, адресацію.

2. Виконати в Інтернеті пошук прайс-листів на пральні маши­ни. Використовуючи засоби MS Access, імпортувати отриманий файл, створити запити для визначення назви фірми з мінімаль­ною та максимальною ціною на товар. Зберегти результат як Web-сторінку.

Зміст

Вступ

Лабораторна робота 1

Основні поняття про комп'ютерні мережі. Апаратні та програмні засоби побудови комп'ютерних мереж

Лабораторна робота 2

Налагодження, використання та діагностика локальних комп'ютерних мережі

Лабораторна робота 3

Мережеві ресурси: мережеві файлові системи, принтери. Використання та стоворення мережевих ресурсів

Лабораторна робота 4

Перегляд гіпертекстових HTML-документів

Лабораторна робота 5

Пошук інформації в Інтернеті

Лабораторна робота 6

Електронна пошта. Використання електронної пошти

Лабораторна робота 7

Вивчення основних тегів мови гіпертекстової розмітки сторінок HTML

Лабораторна робота 8

Розробка графічних зображень для використання у Web-сторінках

Лабораторна робота 9

Розробка HTML-сторінок з використанням Web-редактора Mozilla Конструктор

Лабораторна робота № 10

Розробка Web-сторінок з використанням програми MS Word 2000

Теми рефератів

Завдання для самостійного виконання