Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Инф и Комун Двалишвили1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
243.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ КНТЕУ

Кафедра менеджменту і маркетингу

Проект по рішенню проблем у сфері комунікацій на прикладі Страхової Групи «ТАС»

Виконала

Студентка групи МА-08

Двалішвілі Л.В.

Перевірив

Мірошниченко Ю.В.

ХАРКІВ - 2011

ОПИС ПІДПРИЄМСТВА

Закрите акціонерне товариство "Страхова Група "ТАС" - правонаступ­ник Закритого акціонерного товарист­ва "Страхова компанія "Міжнародна страхова група" – працює в Україні з жовтня 1998 року й у 2008 році відзначила своє 10-річчя.

Страхова Група "ТАС" (СГ "ТАС") входить до складу потужної Інвести­ційно-фінансової групи, до якої також належить ряд фінансових, торгових і промислових структур, підпорядкова­них Сергію Тігіпку.

Сьогодні Страхова Група "ТАС" є одним із лідерів вітчизняного страху­вання. Вона не лише демонструє стабільно високі фінансові результати, але й постійно працює над удоскона­ленням методів ведення свого бізнесу, наполегливо впроваджує європейські стандарти діяльності, що дає можли­вість покращувати якість послуг, які надаються клієнтам.

Страхова Група "ТАС" заслужила репутацію фінансово потужної та на­дійної кампанії, яка беззаперечно ви­конує свої зобов'язання. Надійність Стра­хової Групи гарантована не тільки ста­тутним капіталом, забезпеченим резерв­ним фондом, а й дієвим механізмом перестрахування великих ризиків.

Компанія працює з провідними перестраховиками світу: Мunich Re (Німеччина), Transatlantic Re (США), Swiss Rе (Швейцарія), "Російське перестрахове товариство", "Ингосстрах" (Росія) то інші. Партнерами Групи є більше ніж 80 банків, а також автоса­лони, компанії з нерухомості, турис­тичні агенції, інвестиційні та консал­тингові компанії. Тісна співпраця поєднує Страхову Групу "ТАС" зі Страховою Компанією "ТАС", яка зай­мається страхуванням життя, а також з ВАТ "Сведбанк" (колишнім АКБ "ТАС- Комерцбанк"), "Сведбанк-Інвест" (ко­лишнім "ТАС-Інвестбанком") тощо.

СГ "ТАС" є засновником і членом Української федерації убезпечення, членом президії Моторного (транс­портного) страхового бюро України, Ліги страхових організацій України, Національного Клубу страхових ви­плат України, Ядерного страхового пулу України, Асоціації суднобудівни­ків України, Європейської бізнес асоціації, Української будівельної асо­ціації, Міжнародної торгової палати, Української спілки промисловців і під­приємців, Бюро кредитних історій.

Наполегливо праця, активна пози­ція та значний внесок у розвиток стра­хового ринку України принесли СГ "ТАС" визнання у професійної спільноти та в українському суспільстві в цілому.

Діяльність Страхової Групи "ТАС" функціонально розподілена по двох вертикалях - роздрібних продажів і корпоративних продажів.

Вертикаль роздрібних продажів Страхової Групи ТАС" включає в се­бе Управління роздрібних продажів, Управління медичного і особистого страхування, Управління координації мережі продажів, Управління по робо­ті з банками, Управління маркетингу та Центр обслуговування клієнтів. Спеціалісти вертикалі відповідають за створення нових то вдосконалення існуючих страхових продуктів, орієн­товних на індивідуальних клієнтів, про­ведення навчання зі страхових про­дуктів, за розвиток агентської мережі, співпрацю з банками та якість обслу­говування клієнтів.

До вертикалі корпоративних про­дажів входять Управління майнового страхування, Управління обов'язково­го страхування і страхування відповідальності, Управління страхування сільськогосподарських ризиків. Управ­ління страхування вантажів, морських і авіаційних ризиків, Управління корпо­ративних продажів та відділ страху­вання фінансових ризиків.

Страхова Група "ТАС" має широку регіональну мережу: майже ЗО регіональних дирекцій та філій, близько 400 центрів продажів, де зайняті майже 2000 штатних фахівців та 3000 страхових агентів, працюють по всій території України. Це забезпечує Компанії статус національного страхо­вика, здатного задовольнити потреби і запити всіх клієнтів, надати широкий спектр страхових продуктів у кожному куточку держави.

ЗАТ "Страхова Група "ТАС" - уні­версальний страховик, який пропонує клієнтам більше 100 страхових про­дуктів з різних видів добровільного та обов'язкового страхування. Продукти сформовані у комплекс ні страхові про­грами різного наповнення, у відповід­ності з якими кожен клієнт - юридична або фізична особа - має можливість застрахувати свої ризики як окремо, так і в комплексі. Наприклад, комплек­сні програми пропонуються для захис­ту різних видів виробництва (промис­ловою, продуктів харчування, сільськогосподарського то ін.), фінансових структур (банків, інших СК), перевізни­ків (авіаційних, морських, автотранспорт­них), автовласників, власників нерухо­мості та ін. Загалом Страхова Група "ТАС" мас 15 ліцензій на добровільні види страхування та 11 на обов'язкові.

Кожен клієнт може застрахувати себе, свою родину і майно від будь-якої групи ризиків (фінансових, майно­вих, сільськогосподарських, морських, авіаційних та інших), зокрема купити страховку КАСКО і ОСЦПВ, поліс для виїжджаючих за кордон тощо.

У СГ "ТАС" не тільки надають ви­сокоякісні страхові послуги, а й постій­но удосконалюють традиційні види страхування, створюють нові страхові продукти, необхідність яких диктує ринок.

Страхова Група "ТАС" входить у число лідерів ринку. Сьогодні вони втілюють ті продукти та технології, про які інші компанії тільки-но починають думати. Загалом можна зазначити, що Компанія, яка починала з десятка людей, зо 10 років виросла й увійшла до 10 кращих стра­ховиків України, а головне - здобула повагу партнерів та довіру клієнтів. СГ "ТАС" сьогодні знають не тільки в Україні, але й за її межами: вони спів­працюють з провідними перестраховикоми світу, які мають найкращу репутацію та більш як 100-річну істо­рію на ринку.

Страхова Група "ТАС" активно вті­лює в життя соціальні проекти, зокре­ма підтримує розвиток українського спорту то здорового способу життя, надає спонсорську підтримку спортив­ним і культурно-масовим заходом на всій території України, допомагає ди­тячим будинкам. Крім суто ділових планів, колектив сповідує принципи інформаційної відкритості та активно співпрацює зі ЗМІ.

Поставивши перед собою високі вимоги щодо рівня страхової культури, Страхова Група "ТАС" зуміла завою­вати і зберегти своїх клієнтів, а в ре­зультаті посісти гідне місце серед грандів страхового бізнесу України. Ключові показники діяльності за цей час переконливо підтверджують ефек­тивний розвиток СГ "ТАС" та високий рівень довіри до неї клієнтів.

Три основних переваги страхування у СГ «ТАС»:

Перше – надійність компанії, стабільно стійке фінансове становище. Кризові роки показали, хто є хто на ринку. У СГ «ТАС» гарна ситуація з покриттям резервів, клієнти отримали в 2009 і 2010 роках високий інвестиційний дохід.

Друге – кращі продукти на ринку. Основний продукт – «ТАС-Лайф» – неодноразово визнавався незалежними експертами найкращим в Україні за збалансованість умов і оптимальну комбінацію основних ризиків.

Третє – розгалужена професійна мережа продажів, що забезпечує максимальну близькість до клієнта.

Сьогодні колектив Страхової Групи "ТАС" ставить перед собою завдання зміцнити і утримувати свої позиції на ринку України, з цією метою вже роз­роблена і реалізується нова стратегія розвитку. Відбувається оновлення ряду страхових продуктів то впроваджують­ся нові, яких потребують клієнти, під­вищується якість сервісу з тим, щоб гарантовано забезпечувати підтримку бізнесу й промислового потенціалу країни, а також кожної людини, якої потребує. У планах Страхової Групи "ТАС" на наступне десятиріччя - ще потужніша динаміка росту страхових премій та виплат заради високої і благородної мети - захисту матеріаль­них інтересів застрахованих клієнтів.

ОРГАНІЗАЦІЙНА І УПРАВЛІНСЬКА СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА

Під організаційною структурою компанії розуміються насамперед зв’язки, що існують між різними частинами організації для досягнення її мети. Це поділ роботи на окремі завдання, що виконуються керівництвом, галузевими та функціональними управліннями (департаментами), відділами, секторами й іншими підрозділами центрального офісу та регіональної мережі компанії. В структурі СГ «ТАС» понад 30 регіональних дирекцій і філій та 400 центрів продажу по всій Україні. Агентська мережа компанії налічує близько 3000 осіб. Організаційна структура Страхової Групи «ТАС» наведена на рисунку 1.

Рисунок 1 Організаційна структура ЗАТ “Страхова група “ТАС”

З травня 2007 року головою правління Страхової Групи «ТАС» призначений Дмитро Грицута.

До складу правління СГ «ТАС» також обрані Анетта Гузек – перший заступник голови правління з роздріб­них продажів, Вадим Коваленко – пер­ший заступник голови правління з корпоративних продажів, Максим Гапчук – заступник голови правління з фінансів, Олександр Тимошенко – заступник голови правління СГ «ТАС» з питань врегулювання страхових збитків, бек- офісу та ІТ, Андрій Власенко – заступ­ник голови правління з питань коорди­нації нових проектів внутрішнього та зовнішнього розвитку Компанії, Софія Яцух – директор з персоналу, Костян­тин Козорог – директор з адміністра­тивних питань.

Цільові аудиторії страхової групи «тас»

Цільові аудиторії будь-якого підприємства поділяються на зовнішні та внутрішні. Внутрішня цільова аудиторія є частиною співтовариства людей (громадськість), на яких направлена цільова дія PR-кампанії. До них відносяться:

  • керівництво компанії різних рівнів;

  • основний персонал корпорації: “старожили”, “новачки”

  • акціонери;

  • лідери малих груп (неформальні лідери);

  • лідери профспілок;

  • представники внутрішніх ЗМІ;

  • сім’ї працівників;

  • представники державних інститутів.

Внутрішня кадрова політика, страхової групи «ТАС» орієнтована на лояльність співробітників, розкриття їх лідерських якостей.

Стосовно зовнішніх цільових аудиторій, серед своїх клієнтів ЗАТ “Страхова група “ТАС” не виділяє цілеспрямовано вікові або цільові сегменти, а також не проводить поділ за характеристиками. Найбільш активно працюють з молоддю, яка тільки починає свою кар’єру – розповідають про необхідність накопичувального страхування життя. Логіка тут проста: з віком у людини з’являються сім’я та діти, збільшується відповідальність за рідних і близьких, виникає потреба управління особистими ризиками. Ефективним інструментом за таких обставин є страхування життя: що б не трапилося, найближчі люди матимуть надійний фінансовий захист.

Наприкінці 2010 року СГ «ТАС» вивели на ринок достатньо конкурентний та інноваційний продукт КАСКО Зелений коридор. Як в будь-якого продукту, так і будь-якого виду реклами є своя цільова аудиторія, і чим більш вони співпадатимуть, тим більш ефективною буде рекламна кампанія. Переважна більшість потенційних споживачів КАСКО «Зелений коридор» – це мешканці великих міст з доходами вище середніх. Як правило, це менеджери середньої та вищої ланки, власники автомобілів вартістю від 150 тисяч гривень, які багато працюють і мають обмаль вільного часу. Щоб допомогти їм витратити цей час на відпочинок, подорожі та спорт, аніж на візити до офісів страхових компаній, збір довідок та інших документів, і було створене КАСКО «Зелений коридор». Звича йно, вартість такого полісу трохи вища, ніж у звичайного, але клієнт знає, за що платить, і готовий витратити більше заради власного комфорту і вільного часу. Шукати цього споживача треба не серед телеглядачів, а в онлайні. Він майже не дивиться телевізор – або через зайнятість, або тому, що віддає перевагу інтернету як більш різноманітному та інтерактивному засобу інформації. Відповідно страхова група робить головний акцент на інтернет-просування, причому не тільки за допомогою прямої реклами (банерна реклама, розміщення рекламних статей та прес-релізів, контекстна реклама у пошуковій системі Google), а й нестандартної та прихованої реклами. Наприклад, це виробництво відео- та анімаційних роликів для «вірусного» розповсюдження у соціальних мережах, а також ненав’язлива PR-активність на різноманітних форумах, які не мають безпосереднього відношення до страхування.

Позитивне ставлення передається від однієї контактної аудиторії до іншої, що допомагає створити сприятливу атмосферу для діяльності підприємства на ринку.