Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать
  1. Спільна робота дюсш і загальноосвітньої школи з фізичного виховання учнів.

В роботі слід вказати на зростаючу роль юнацького спорту і ДЮСШ як резерву великого спорту, спільну роботу загальноосвітньої і спортивної школи з фізичного виховання дітей. Розкрити поняття обдарованості, дати сучасну уяву про модельні характеристики спортсменів високого класу. Відмітити роль середовища і спадковості в питаннях прогнозування різних параметрів майбутнього спортсмена.

Вказати на морально-етичні, психологічні, економічні і соціальні аспекти, проблеми відбору. В роботі, крім літературних джерел, слід використати досвід ведучих тренерів країни, міста, села, описавши найбільш цікаві методи і критерії відбору.

  1. Моральне виховання учнів на уроках фізичної культури.

Розкриття цієї теми передбачає перш за все з’ясування взаємозв’язку фізичного виховання з моральним. Необхідно висвітлити завдання, зміст, засоби і методи морального виховання в процесі навчання на уроках фізичної культури. Поряд з цим в роботі треба вказати на роль вчителя фізичної культури і учнівського колективу у вихованні моральних якостей учнів, уміння створювати виховні ситуації в процесі занять фізичною культурою. Показати виховні можливості занять фізичною культурою і спортом, шляхи їх використання в роботі вчителя. Розповісти про значення самовиховання в процесі занять фізичними вправами. Важливе місце в роботі приділити питанню вміння управляти виховним процесом, значенню передового вітчизняного досвіду в справі морального виховання на уроках фізкультури. Роботу бажано ілюструвати прикладами з практики навчально-виховної роботи на уроках фізичної культури в школі, особистих досліджень.

  1. Особливості фізичного виховання в дошкільних закладах.

В цій темі треба розкрити з позиції значення та завдань фізичного виховання для формування бази фізичної підготовки дошкільників.

В світі особливостей розвитку рухів дати характеристику змісту фізичного виховання, для цього треба проаналізувати програми фізичного виховання в дошкільних закладах. На завершальному етапі дати методику проведення занять різних форм, згідно з віковими особливостями. У висновках відзначити важливість фізичного виховання дошкільнят для послідовного фізичного виховання в школі.

  1. Методика організації занять в спеціальних медичних групах.

Проаналізувати сучасний стан здоров’я учнів та актуалізувати необхідність систематичного проведення занять у спецмедгрупах. На підставі цього визначити завдання, форми організації занять та методику їх проведення за напрямками найбільш характерних захворювань, як функціональних так і соціальних, у учнів різного шкільного віку. Підібрати комплекси до них з методичними вказівками до виконання.

  1. Аналіз сучасної шкільної програми з фізичної культури.

В цій темі необхідно дати аналіз завдань, які стоять перед сучасною системою виховання та освіти школярів України. На підставі цього обґрунтувати завдання фізичного виховання школярів різного шкільного віку. Для вирішення цих завдань проаналізувати структуру та зміст сучасної шкільної програми і відмітити її позитивні та негативні риси. Розкрити основні положення концепції 12-річного навчання та визначити напрям розвитку фізичного виховання згідно цього документу.