Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по курсовому.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
141.31 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Державний заклад «Луганський національний університет

імені Тараса Шевченка»

Кафедра «Харчових технологій»

Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни

«Харчові технології».

для спеціальності – «Професійна освіта» профіль «Харчові технології»

Склалав:

к.т.н. доцент Крамаренко Д.П.

Луганськ 2011

1.Мета та завдання курсового проектування.

Метою написання курсового проекту є більш глибоке засвоєння студентами матеріалу курсу „Харчові технології”, та досконале вивчення технологічного процесу виробництва харчової продукції на прикладі технологічної лінії, завдання на яку студент отримує від викладача.

2.Обсяг і зміст проекту.

Курсовий проект складається о пояснювальної записки обсягом не менш 25-30 сторінок рукописного тексту, чи відповідно кількість сторінок печатного тексту і графічної частини на одному аркуші формату А1.

Пояснювальна записка до курсової роботи - текстовий конструктивний документ, призначений пояснити виконану роботу, показати її логічну послідовність, дати обґрунтування прийнятих рішень.

Пояснювальна записка до курсового проекту повинна містити:

- титульний аркуш;

- завдання на проект;

- зміст;

- технологічний розділ;

- висновок;

- список літератури.

Завдання на проект видається керівником кожному студентові індивідуальному порядку.

Зміст складається з переліку розділів, підрозділів із зазна­ченням початкового номера сторінки.

Технологічний розділу може включати слідуючи пункти відповідно до отриманого завдання:

  • Класифікація і характеристика готової продукції;

  • Характеристика основної та допоміжної сировини та матеріалів;

  • Технологічна схема виробництва;

  • Характеристика технологічного процесу виробництва;

  • Фізико-хімічні зміни з сировиною під час виробництва;

  • Машино-апаратурна схема виробництва;

  • Характеристика та принцип дії технологічного обладнання;

  • Контроль якості готового продукту;

Висновок повинен містити аналіз одержаних результатів дослідження технологічного процесу, відображення можливостей його практичного втілення, зазначення щодо новизни пропонованих рішень.

Графічна частина курсового проекту повинна містити:

а) на аркуші (формат А1) виконується загальний машино-апаратурна схема виробництва.

Специфікації, які складаються на кожну збірну одиницю, виконуються на окремих аркушах формату А4 і поміщаються в кінці пояснювальної записки роботи.

3. Оформлення пояснювальної записки.

Пояснювальна записка повинна бути оформлена відповідно до вимог ДСТУ 3308-95 „Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення” і написана темним чорнилом або пастою виразним почерком з одного боку аркушів паперу формату А 4 /297 х 210 мм/.

Для першого та наступних розділів пояснювальної записки передбачено використання основного напису.

Нумерація сторінок - наскрізна. На титульному аркуші, який є першою сторінкою, номер береться до уваги, але не ставиться. Нумерацію аркушів позначають арабською цифрою, яку ставлять у відповідній колонці основного напису. Текст пояснювальної записки повинен складатися з розділів, підрозділів, пунктів, вони нумеруються арабськими цифрами. Кожен розділ починається з нової сторінки та має основний напис, як на першому аркуші.

Скорочення слів у тексті записки, у підписах під рисунками не допускаються.

Висновок не нумерується.

Таблиці та рисунки, які розміщено в записці, повинні стояти в тексті безпосередньо після згадування або на наступній сторінці.

Номер таблиці або рисунка складається з номера розділу і порядкового номера таблиці або рисунка, розділених крапкою. Нумерація робиться арабськими цифрами.

Над таблицею пишуть її назву. Над назвою в правому верхньому кутку ставиться слово "Таблиця" з номером /наприклад: Таблиця 3.1/

Назву рисунка з нумерацією і підпис поміщають під рисунком /наприклад: "Рис. 3.2. Загальна схема апарата"/. Слова "таблиця" та "рисунок" у тексті пишуться скорочено /наприклад: "зведені у табл. 3.1", "наведені на рис. 3.2"/.

Формули розміщують безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються, посередині сторінки. Обіч формули в крайньому правому положенні на рядку в круглих дужках пишуть її номер. Формули слід нумерувати в межах розділу. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, які входять у формулу, необхідно наводити безпосередньо під формулою. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом "де" без двокрапки.

Під час розрахунків припускається застосування тільки системи СІ для одиниць вимірювання величин.

Дані на літературні джерела, що їх використано в процесі роботи над проектом і складено у вигляді пронумерованого списку в кінці записки, показують номером у квадратних дужках. Список використаної літератури складають у порядку посилань на джерела по тексту.

Кожне літературне джерело повинне бути записане в такій послідовності: прізвище та ініціали авторів, назва підручника або статті, назва видавництва або журналу, збірника праць, рік видання, для журналів і збірників праць - номер, місце видання, кількість сторінок у підручнику, для статей - номери сторінок.

Пояснювальна записка повинна бути зброшурована в наступному порядку: титульний аркуш, завдання на проект, зміст, текст пояснювальної записки по розділах, список використаної літератури, додатки, специфікації.