Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать

Підготовка до захисту і захист курсової роботи

Написану чи надруковану курсову роботу слід переплести і здати на кафедру для отримання дозволу на захист роботи.

Готуючись до захисту курсової роботи, студент складає тези або конспект виступу обсягом 5—6 сторінок. В них він повинен коротко обґрунтувати актуальність теми, ознайомити із зав­даннями, методами, організацією та основними результатами досліджень. При викладанні матеріалів дослідження студент повинен чітко володіти текстом.

При підготовці до захисту курсової роботи студент повинен також підготувати ілюстративний матеріал (малюнки, таблиці, схеми, тощо), розміри якого б дозволяли зоровому сприйняттю з будь-якої точки аудиторії.

Захист курсової роботи проводиться відкрито (можлива присутність викладачів кафедри) при обов'язковій участі наукового керівника і в присутності студентів курсу чи академічної групи. Після доповіді (приблизно 10—15 хв.) студент повинен чітко відповісти на поставлені запитання.

При оцінці курсової роботи керівник враховує:

  • якість роботи, правильність і глибину викладення матеріалу теми, відповідність змісту назві теми;

  • чіткість і конкретність постановки завдань та вибір сучасних методів дослідження;

  • методичний рівень, літературне опрацювання (кількість праць), грамотність та культуру оформлення роботи;

  • якість доповіді: уміння коротко, чітко обґрунтовувати актуальність теми, здібність швидко та зрозуміло відповісти на поставлені запитання;

  • ступінь самостійності при виконанні роботи;

  • глибину знань, правильність виконання і чіткість ілюстрацій.

На підставі результатів захисту робота оцінюється диференційованою оцінкою за бальною системою. Оцінка «задовільно» виставляється тим студентам, які правильно та досить переконливо розкрили основні питання теми; оцінка «добре» — робота виконана на високому рівні, в ній повно і всебічно висвітлені питання теми, включено фактичний матеріал дослідження, наявні ілюстрації; оцінка «відмінно» — роботи, в яких крім вищесказаного, має місце самостійний аналіз фактичного матеріалу, узагальнення передового педагогічного досвіду ро­боти, результати власного педагогічного експерименту (опрацьовані з допомогою методів математичної статистики), методичні рекомендації для теорії і практики фізичного виховання.

Оцінка за курсову роботу виставляється в екзаменаційну відомість та залікову книжку і вважається як оцінка, яка отримана на екзаменах.

Студент, який не захистив курсову роботу у визначений строк (без поважної причини), вважається академічним боржником і не допускається до складання екзамену чи заліку з «Теорії та методики фізичного виховання».

Розділ 6. Приблизна тематика курсових робіт з теорії і методики фізичного виховання

I. Теми курсових робіт теоретичного характеру

  1. Прийоми активізації діяльності учнів в процесі навчання на уроках фізичної культури.

В роботі необхідно в першу чергу розкрити питання формування осмисленого відношення і стійкого інтересу до занять фізичними вправами. Далі вказати на прийоми активізації діяльності учнів в процесі занять фізичною культурою. Сюди слід віднести такі прийоми, як самооцінка, взаємонавчання, оцінка діяльності товариша, навчання без попереднього показу, прийоми самоконтролю, прийоми інформування, метод попереднього «відчуття» руху та ін.

Вказати на значення ідеомоторного тренування та спеціальної рухової підготовки.

Важливе місце в роботі повинно зайняти питання виховання ініціативи, самостійності і творчого відношення до процесу фізичного удосконалення учнів. Показати значення прийомів наочності, застосування технічних засобів, домашні завдання і її перевірка, контрольні роботи, опитування, теоретична підготовка, алгоритмізація навчання.

У висновках бажано дати свої рекомендації по даній темі, роботу ілюструвати, ефективність тих чи інших прийомів активізації може бути доказана експериментально.