Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать
  1. Методика виховання сили в учнів на уроках фізичної культури.

Успішне оволодіння програмованим матеріалом в значній мірі залежить від рівня розвитку фізичних якостей учнів. В зв’язку з цим вчителю необхідно систематично працювати над розвитком фізичних якостей. Як необхідно здійснювати розвиток сили в умовах уроку фізичної культури – головна думка роботи. Треба показати позитивні і негативні сторони основних методів і прийомів, які застосовуються для виховання сили:

  • повторне піднімання неграничної ваги до вираженої втоми (до відказу) – метод повторних зусиль;

  • піднімання граничного вантажу – метод максимальних зусиль;

  • повторне піднімання неграничної ваги з максимальною швидкістю;

  • метод ізометричних напружень.

Дати характеристику засобів виховання сили в умовах шкільного уроку.

Описуючи методику виховання сили, необхідно показати місце вправ що використовуються для виховання сили в системі занять та в кожному окремому занятті. Підкреслити значення використання спрямованих умов в так звані критичні періоди. Роботу необхідно ілюструвати.

  1. Методика виховання гнучкості в учнів на уроках фізичної культури.

Описуючи методику виховання гнучкості, слід зупинитись на вправах, що використовуються для розтягування – це активні – однофазні і пружні, махові і фіксовані, з вантажем і без вантажу, статичні і пасивні. Дати характеристику засобів виховання гнучкості в умовах шкільного уроку. Необхідно показати місце вправ, що використовуються для виховання гнучкості в системі занять та в кожному окремому занятті. Підкреслити значення правильн6ого дихання при виконанні та необхідність використання спрямованих умов в так звані критичні періоди. Роботу необхідно ілюструвати.

  1. Методика виховання витривалості в учнів на уроках фізичної культури.

Розкриваючи особливості виховання витривалості в умовах шкільного уроку фізкультури, слід звернути увагу на методику підвищення аеробних і анаеробних можливостей організму учнів. Дати характеристику засобів і методів, які використовуються для розвитку витривалості. Важливе місце в роботі займе питання використання методу колового тренування в розвитку витривалості учнів.

Вказати на необхідність використання сенситивного періоду, коли найбільш сприятливі умови для розвитку витривалості. Значення самоконтролю, експрес–тестів, самостійної роботи в справі виховання витривалості в учнів.

Роботу бажано ілюструвати прикладами з досвіду передових вчителів фізкультури.

  1. Навчально-виховне значення і особливості застосування ігрового та змагального методів на уроках фізичної культури.

У вступі необхідно показати місце названих методів у загальній системі методів та їх використання на практиці (привести схему класифікації методів). Далі слід описати спільні риси і відмінності між іграми і ігровим методом, змаганням і змагальним методом. Потім показати питому вагу названих методів на кожному етапі навчання та в заняттях з різним віковим та статевим контингентом учнів.

Окремо слід зупинитися на питаннях елементарних способів заохочення учнів в процесі ігор і змагань на уроках фізкультури і в позаурочний час.

При виконанні даної роботи обов’язковим є самостійний педагогічний експеримент в школі, де працює студент або під час педпрактики.