Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать
  1. Організація некласифікаційних спортивних змагань в школі.

Однією з найважливіших і найефективніших форм фізичного виховання учнів є змагання, так як вирішують абсолютну більшість завдань фізичного виховання. При цьому ряд завдань можна вирішити переважно змаганнями. Це і повинно лягти в основу вступу до роботи. Далі потрібно зупинитись на характеристиці завдань, які стоять перед змаганнями у школі. Після цього необхідно описати види змагань, дати характеристику всіх некласифікаційних змагань, привівши примірну програму кожного з них. Окремо необхідно зупинитись на підготовчій роботі, що передує змаганням та особливостям проведення шкільної спартакіади. Додатками до роботи буде календар спортивно-масових заходів та положення про шкільну спартакіаду. Робота мусить бути широко ілюстрована.

  1. Діяльність вчителя по підвищенню і закріпленню авторитету предмету “Фізична культура” серед учнів, педколективу і батьків.

В роботі слід вказати, що всі питання, зв’язані з фізичним вихованням учнів, не можуть бути вирішені вчителем фізичної культури без підтримки широкого активу і батьків. Для того, щоб заручитися допомогою і підтримкою всіх вказаних осіб і суспільних організацій школи, вчитель повинен провести широку агітаційно-пропагандистську роботу. При цьому використовуючи засоби масової інформації: телебачення, радіо, преса. Засоби наочної агітації – стенди, виставки, таблиці, фотографії і т. д.

Вчитель повинен виступати з доповідями, бесідами і лекціями перед батьками, учнями, педагогами. Матеріали для цих виступів повинні готуватися з використанням місцевого конкретного матеріалу.

В роботі слід привести приклади із практики ведучих вчителів країни, області, міста, села.

  1. Спільна робота батьків і школи з фізичного виховання дітей.

Уроки фізичної культури не можуть покрити всю потребу в рухах, яка необхідна дітям. Одною із форм, яка в стані виконати руховий дефіцит, є самостійні заняття фізичними вправами. Набір цих вправ, методика їх використання набуваються на уроках.

Багато залежить від системи домашніх завдань і контролю за їх виконанням зі сторони батьків. Показати діяльність вчителя фізичної культури в плані потягу батьків до процесу фізичного виховання. Привести приклади по практиці залучення батьків як тренерів на громадських засадах. Шефська допомога батьків. Вивчити і описати передовий досвід, який є в школах країни. Провести анкетування учнів своєї школи для вияснення відношення батьків до фізичного виховання учнів.

  1. Проблема мотивації і інтересу до занять фізичними вправами в учнів в залежності від віку.

Відомо, що мотивація – міцний важіль у процесі навчання. Так як питання фізичного виховання учнів вирішується не тільки на уроках, але в значній мірі іншими формами занять, досить важливо вивчити мотиви, її вікову динаміку. Це дозволить правильно планувати і знаходити потрібні форми для різних категорій учнів.

За допомогою бесід, простеньких анкет слід вияснити бажання або небажання займатися фізичними вправами. В роботі слід дати визначення мотивації з позиції сучасної психології і дидактики.

Опитування і анкетування тренерів ДЮСШ також може дати цікавий матеріал по темі.