Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать
  1. Педагогічні умови досягнення оптимальної цілісності уроку фізичної культури.

В першу чергу необхідно визначити загальну та моторну щільність і показати, що дає їх порівняння, а також залежність навантаження від щільності і стан справ в практиці проведення уроку. Далі слід показати, чому ми говоримо про досягнення оптимальної щільності і що ми розуміємо під цим (на прикладі різних типів уроків).

Характеризуючи умови досягнення оптимальної щільності необхідно кожну з них ілюструвати прикладами з досвіду роботи, спостережень і обов’язково малюнками та схемами, порівнюючи можливості дії і вибір ефективніших.

При цьому треба говорити про сучасні методи роботи з фізичного виховання в школі і піддавати критиці застарілі, неефективні. Робота повинна бути ілюстрована розрахунками і аналізом щільності різних уроків.

  1. Методика навчання руховим навичкам – загальна структура і особливості етапів навчання.

В першому етапі необхідно дати загальну характеристику рухових вмінь, навичок і знань. Потім на конкретному прикладі будь-якої вправи (за вибором студента), розкрити особливості етапів навчання. При цьому кожен етап характеризувати в такому плані: мета етапу, його характерні особливості, завдання і методика навчання.

В заключній частині слід показати, що в різних випадках навчання можуть бути відсутні окремі етапи, а їх тривалість в залежності від виду спорту може бути від кількох занять до декількох років. Роботу треба ілюструвати схемами, таблицями.

  1. Навантаження на уроках фізичної культури, шляхи його визначення і регулювання.

У вступі необхідно показати, що однією з важливих проблем фізичного виховання є проблема оптимального навантаження. Далі розкрити суть об’єму і інтенсивності, а також внутрішнього та зовнішнього навантаження (прояв його).

Проблема навантаження на уроках є особливо актуальною в зв’язку з роботою над вихованням фізичних якостей і тут слід показати, що вчитель зобов’язаний враховувати не тільки фізичне, але й психічне навантаження (складність вправ, емоції).

Далі слід показати, що вчитель прагне до педагогічно оправданого підвищення навантаження і в зв’язку з цим забезпечує індивідуалізацію процесу фізичного виховання. На кінець слід розкрити шляхи визначення і прийоми регулювання навантаження, показавши необхідність навчати дітей контролювати вплив фізичних вправ на їх організм. Роботу необхідно ілюструвати.

  1. Домашні завдання з фізичної культури, їх спрямованість і форми контролю.

Вирішення завдань фізичного виховання учнів різного віку, що ставляться удосконаленою програмою і особливо впровадження фізичної культури в повсякденне життя дітей неможливо без їх серйозної самостійної роботи. Ці питання повинні знайти своє відображення у вступі. Далі слід показати види допоміжних завдань, способи стимулювання їх виконання, методи перевірки. Але при цьому слід характеризувати не епізодичні завдання, що мають місце в практиці роботи школи, а систему завдань. Для прикладу необхідно привести завдання на рік для одного з класів разом з графіком навчальної роботи.

Робота мусить носити експериментальний характер і бути добре ілюстрована.