Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
945.66 Кб
Скачать
  1. Забезпечення індивідуального підходу до учнів на уроках фізичної культури.

В основу виконання даної теми роботи повинно лягти питання, реалізація принципу доступності і індивідуалізації процесу фізичного виховання. Автору необхідно розкрити технологію здійснення процесу індивідуалізації. Насамперед – це підбір засобів і методів. Поряд з цим в роботі треба зазначити, як можна здійснювати індивідуальний підхід в залежності від завдань уроку, вікових особливостей учнів, їх підготовленості.

Робота повинна бути ілюстрована прикладами із досвіду роботи вчителів фізичної культури.

  1. Місце навчальних карток, тзн, наочних посібників в процесі навчання на уроках фізичної культури.

Насамперед в роботі необхідно показати, що використання навчальних карток, ТЗН, наочності в процесі навчання необхідною умовою сучасного уроку фізкультури.

Окремо слід розкрити питання використання навчальних карток, їх види, використання в залежності від завдань уроку, типу, вікових особливостей учнів. Розкриваючи питання про використання технічних засобів навчання, слід показати їх ефективність в справі активізації діяльності учнів.

В питанні «Використання наочності в процесі навчання» треба розкрити технологію застосування її в залежності від завдань уроку, етапів навчання та віку учнів. Бажано показати в роботі можливості виготовлення учбових карток, ТЗН, наочних посібників силами учня і вчителя. Роботу треба ілюструвати.

  1. Оцінювання учнів на уроках фізичної культури, як засіб активізації їх діяльності.

В даній роботі в першу чергу необхідно відмітити значення оцінювання учнів на уроках фізкультури як засобу, що формує стійкий інтерес до предмету, стимулює осмислений підхід учнів до оволодіння знаннями, вміннями і навиками.

Важливо показати вміння використовувати оцінку як засіб виховання, що є елементом педагогічної майстерності.

Вказати на те, що оцінювати діяльність учнів можна усно і оцінкою, вираженою в балах. Оцінка – це показник успіхів і невдач учня в його навчанні, а тому оцінка повинна бути обов’язково об’єктивною. Індивідуальний підхід в оцінюванні учнів – необхідна умова в роботі вчителя. Формальне відношення вчителя до оцінки результатів навчальної діяльності учнів – одна з головних причин небажання вчителя.

Роботу слід ілюструвати прикладами з особистого досвіду та досвіду передових учителів з фізичної культури.

  1. Методика виховання швидкісних якостей в учнів на уроках фізичної культури.

Розкриваючи цю тему необхідно насамперед дати характеристику методів і засобів виховання швидкісних якостей в учнів. Висвітлити питання виховання швидкості простої реакції, швидкості складової реакції та швидкості рухів. Показати шляхи подолання швидкісного «бар’єру», використовуючи різноманітні методичні прийоми, а також роль силової і технічної підготовки в зв’язку з вихованням швидкості.

Головне місце в роботі займе питання розвитку швидкісних якостей учнів в процесі проходження програмованого матеріалу на уроках фізкультури. Тут необхідно характеризувати засоби і ті методи, що широко можуть бути використані на уроках фізкультури. Вказати на необхідність випереджаючого розвитку фізичних якостей. Коротко зупинитися на значенні самостійної роботи, самоконтролю і ролі експрес-тестів. Роботу бажано ілюструвати і провести дослідження з метою виявлення ефективності того чи іншого методу у вихованні швидкісних якостей.