Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект в замін ЦТ-0015 (1).doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать
  1. Порядок встановлення допустимих швидкостей руху поїздів у виключних випадках

5.1 У виключних випадках при гальмівному натисненні менше вказаного у таблиці 2 цих Норм допустимі швидкості руху поїздів встановлює начальник залізниці, керуючись номограммами, приведеними у Правилах тягових розрахунків для поїзної роботи та виходячи з місцевих умов. При цьому встановлені швидкості руху поїздів повинні бути на 20 % меншн швидкостей, які визначені по номограммах. При забеспеченні гальмівним натисненням менше вказаного у номограммах, швидкості руху поїздів встановлюються дослідним шляхом.

5.2 При керівних спусках крутіше вказаних у таблиці 1 цих Норм допустимі швидкості руху поїздів встановлює начальник залізниці, керуючись номограммами, приведеними у Правилах тягових розрахунків для поїзної роботи, та виходячи з місцевих умов, а для керівних спусків крутіше 0,020 допустимі швидкості визначаються дослідним шляхом.

  1. Визначення розрахункових сил натиснення гальмівних колодок на вісь рухомого складу, облікової ваги локомотивів, моторвагонного рухомого складу

6.1 При визначенні розрахункових сил натиснення гальмівних колодок пасажирських та вантажних вагонів керуватися даними таблиці 3, локомотивів та моторвагонного рухомого складу – таблиці 4.

6.2 Розрахункові сили натиснення композиційних колодок на вісь цільнометалевих пасажирських вагонів в поїздах, які обертаються зі швидкостями до 120 км/г включно, приймати у перерахунку на чавунні колодки одинаковими з чавунними, апри більш високих швидкостях у такому співвідношенні: при швидкостях більше 120 до 140 км/г включно - на 25% більше, а при швидкостях більше 140 до 160 км/г включно – на 30% більше ніж для чавунних колодок.

При визначенні розрахункових сил натиснення композиційних гальмівних колодок на вісь пасажирських вагонів ВЛ-РІЦ на візках ТВЗ-ЦНІІ «М» з гальмом західноевропейського типу керуватися п.3 таблиці 3 цих Норм. При визначенні розрахункових сил натиснення ( у перерахунку на чавунні колодки) дискового гальма пасажирських вагонів збудованих на ТВерському вагонобудівному заводі у пасажирських поїздів, які обертаються зі швидкостями до 160 км/г включно, керуватися п.4 таблиці 3 цих Норм.

6.3 При підрахунку забеспечення поїздів гальмами облікову вагу локомотива, моторвагонного рухомого складу та кількості гальмівних осей визначати по даним таблиці 5 цих Норм.

При підрахунку забеспечення гальмами вантажних поїздів вага локомотива та його гальмівне натиснення не враховуються. У випадку причеплення до одиночно прямуючого локомотива вагонів службово – технічного призначення максимальна швидкість руху цього поїзда по забеспеченню гальмівним натисненням визначається по фактичному гальмівному натисненню з врахуванням ваги та гальмівних осей локомотива. При цьому необхідно керуватися нормами єдиного найменшого гальмівного натиснення для максимально допустимих швидкостей руху таких поїздів, вказаних у п.п. 9, 10, 11, 12 таблиці 1 цих Норм.